Пропонуємо перевірені часом рецепти смаженого перцю на зиму, за якими ви впевнено отримаєте неймовірно смачну і ароматну заготовку. Консервувати таким способом можна як солодкий болгарський, так і гострий перець.
Смажений болгарський перець в маринаді з часником на зиму - рецепт
Інгредієнти: Розрахунок на одну літрову банку:
перець солодкий болгарський (великий і м'ясистий) – 5-6 шт.; часникові зубці – 5 шт.; гіркий перець – 2 скибочки; лаврові листи невеликі – 2 шт.; сіль кам'яна не йодована – 15 ч. ложки; цукровий пісок – 2 ст. ложки; олія соняшникова без аромату – 90 мл; вода фільтрована (окріп) – скільки потрібно; оцет (9%) – 15 ст. ложки. Приготування Солодкі болгарські перці споліскують під струменем води й обсушуємо. Смажити плоди ми будемо цілком, тому, як тільки на їх поверхні не залишиться ні краплі вологи, викладаємо примірники у сковороду з прогрітим рослинним без аромату маслом і смажимо на вогні трохи нижче середнього до підрум'янення з двох сторін.
Поки перець смажиться, підготуємо компоненти маринаду і часник. Зубці очищаємо і нарізаємо тоненькими пластинами або дрібненькими кубиками. На дно баночки викладаємо лаврові листи, трохи часнику і скибочки гострого перцю, насипаємо сіль, цукровий пісок і вливаємо оцет. Тепер укладаємо гарячі обсмажені перці, щільно притискаючи їх, але намагаючись не порушити цілісність, і посипаємо їх подрібненим часником. Потім заливаємо заготівлю окропом під зав'язку, укупориваем баночки герметично кришками і перевертаємо догори дном під ковдру для повільного остигання.
Смажений гострий перець на зиму - рецепт
Інгредієнти: Розрахунок на дві півлітрові банки:
перець гострий (стручки) – 950 г; часникові зубці – 3 шт.; помідори свіжі – 620 г; цибулина ріпчаста – 120 г; сіль кам'яна не йодована – 1 ч. ложка або за смаком; олія соняшникова без аромату – 195 мл; коріандр мелений – щіпка. Приготування Спочатку чистимо цибулину, нарізаємо її тоненькими півкільцями або часточками і викладаємо у розігріте на сковороді олію. Обсмажуємо овоч трохи, після чого додаємо свіжі помідори. Їх необхідно попередньо очистити від шкурочек і нашаткувати невеликими кубиками. Смажимо томати разом з цибулею до випаровування всієї вологи. На даному етапі додаємо в сковороду гострий перець, попередньо плоди ополоснувши і обсушивши. Плодоніжки можна видалити за бажанням, а можна і залишити.
Після того як перчинки стануть м'якими, додаємо в посудину сіль, мелений коріандр, очищені і дрібненько нарубані часникові зубці і ретельно перемішуємо. Тут же розкладаємо гострий смажений перець за сухим і чистим баночках, прикриваємо їх кришками і ставимо на стерилізацію в киплячу воду. Хвилин через п'ятнадцять кришки укупориваем і даємо заготівлі повністю охолонути. Зберігаємо перці в будь-якому зручному темному місці.
Болгарський перець, смажена цілком на зиму – рецепт без води
Інгредієнти: Розрахунок на одну літрову банку:
перець солодкий болгарський (великий і м'ясистий) – 5-6 шт.; часникові зубці – 4 шт.; сіль кам'яна не йодована – 15 ч. ложки; цукровий пісок – 2 ст. ложки; олія соняшникова рафінована – 195 мл; оцет яблучний – 2 ст. ложки. Приготування Болгарський перець за даним рецептом ми будемо заготовляти без води. Промиті примірники, не очищаючи, обсмажуємо в рослинному маслі без аромату до рум'яності з усіх сторін і викладаємо у заздалегідь простерилізовану сухі банки, пересипаючи шари очищеним і дрібненько нарубаним часником. Зверху насипаємо необхідну кількість солі, цукрового піску і вливаємо оцет, доливаємо трохи гарячого масла, що залишилося після смаження, укупориваем баночки стерильними кришками і ставимо дном догори під теплу ковдру або плед для повільного остигання і самостерилизации.