» » Мариновані томати на зиму

Мариновані томати на зиму

Мариновані томати на зиму
У хорошої господині завжди є в коморі хоча б мінімальний запас консервації. Поряд з огірками найпопулярнішими є мариновані томати. Саме про них ми сьогодні і поговоримо і запропонуємо два кращих рецепта помідорної заготовки.

Мариновані томати на зиму в літрових банках - рецепт


Інгредієнти:
Розрахунок на чотири літрові банки:

  • помідори дрібні – 22-24 кг;

  • вода фільтрована – 25 л;

  • оцет (9%) – 70 мл;

  • сіль кам'яна не йодована – 60 г;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • часникові зубці – 8 шт.;

  • лаврове листя середнього розміру – 4 шт.;

  • гілочки петрушки – 8 шт.;

  • невеликі парасольки кропу – 8 шт.;

  • бутони гвоздики – 4 шт.;

  • горошини запашного перцю – 12 шт.


  • Приготування
    Перш ніж приступати до маринування томатів на зиму, підготуємо спочатку тару для цього. В даному випадку нам знадобляться літрові баночки, які ми помиємо ретельно і простерилизуем будь-яким зручним способом. Тепер наливаємо в каструлю воду фільтровану і ставимо її на вогонь і поки вона закипає, займемося заповненням банок. На дно кожної укладаємо по парасольці гілочці кропу і петрушки, кидаємо по три горошини перцю і по одному лавровому листку і бутону гвоздики. Часникові зубчики очищаємо, розрізаємо кожен на чотири частини і кидаємо по одному в банку. Тепер черга помідорів. Вибираємо невеликі, щільні плоди, споліскуємо їх і заповнюємо ними банку по плічка. Зверху кладемо ще по одному подрібненого чесночному зубчику, по гілочці петрушки і парасольки кропу. Заливаємо заготовки окропом під зав'язку, прикриваємо прокип'яченими заздалегідь металевими кришками і залишаємо хвилин на десять.
    По закінченні часу зливаємо воду назад в каструлю. Дуже зручно користуватися для цього спеціальною кришкою з дірочками, замінивши нею тимчасово металеву.
    Багато на цьому етапі додають у воду, всі компоненти маринаду. Але можна поступити набагато простіше і практичніше. Ми додамо цукор, сіль і оцет прямо в баночки. На кожну знадобиться 50 г цукру, 15 г солі і одна столова ложка оцту. Після повторного закипання води злитою з баночок, даємо їй прокипіти хвилин п'ять, після чого розливаємо по банках, тут же закатуємо і перевертаємо догори дном під теплу ковдру або плед. Даємо заготівлях у такому вигляді повільно охолонути.

    Мариновані томати черрі на зиму з часником – пальчики оближеш!


    Інгредієнти:
    Розрахунок на вісім пів-літрових банок:

  • помідори черрі – 17-2 кг;

  • солодкий болгарський перець (великий) – 2 шт.;

  • стручок гострого перцю – 05-1 шт.;

  • вода фільтрована – 2 л;

  • оцет (9%) – 80 мл;

  • сіль кам'яна не йодована – 25 г;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • часникові головки – 2-3 шт.;

  • лаврове листя середнього розміру – 8 шт.;

  • гілочки петрушки – 8 шт.;

  • лист хрону – 1 шт.;

  • невеликі парасольки кропу – 8 шт.;

  • бутони гвоздики – 8 шт.;

  • горошини запашного перцю – 16 шт.


  • Приготування
    Неймовірно смачною виходить маринована заготівля на зиму з солодких томатів черрі з часником – ну просто пальчики оближеш! Для реалізації ідеї готуємо спочатку банки, простерилізований їх будь-яким зручним способом, після чого починаємо готувати пряну подушку для помідорів. На дно кожної ємності кладемо по шматочку листків хрону, по парасольці гілочці кропу і петрушки, кидаємо також лаврові листи, гвоздику, горошини перцю, по колечку гострого перцю і по скибочці солодкого, а також закладаємо по два часникових зубця, попередньо очистивши їх і розрізаємо на частини.
    Тепер заповнюємо ємності помідорами і заливаємо підігрітою до кипіння водичкою. Прикриваємо судини з черрі прокип'яченими кришками і залишаємо хвилин на десять-п'ятнадцять. По закінченні часу воду зливаємо, додаємо в неї сіль, цукровий пісок і розмішуємо, щоб кристали повністю розчинилися. В кожну баночку наливаємо по 10 мл оцту, чекаємо закипання маринаду, і через хвилину розливаємо його по банках з помідорами черрі.
    Укупориваем тут же кришки, перевертаємо ємності дном догори, закутуємо грунтовно і залишаємо в такому вигляді для повільного остигання і самостерилизации.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:08
    Переглядів: 70