Перець, фарширований овочами та рисом
Перець, фарширований овочами і рисом, виходить неймовірно смачним, насиченим і чудово доповнить будь-який стіл. Його можна приготувати до обіду або вечері на друге, і заготовити на зиму. Холодними осінніми та зимовими днями буде особливо приємно відкоркувати кришечку на скляній ємності з заготівлею і відчути аромат літа. Фаршировані перці з рисом і овочами стануть прекрасним доповненням до пісному меню.
Рекомендуємо варіацію рецепту перець, фарширований овочами і рисом на зиму, а також класичного приготування його в мультиварці, духовці або на плиті.
Інгредієнти:
перець солодкий болгарський (дрібний) – 2 кг;
морква – 11 кг;
ріпчасті цибулини – 920 г;
гриби свіжі – 720 г;
рисова крупа – 90 г;
петрушка і кріп (зелень) – за смаком;
петрушка (корінь) – 60 г;
олія рослинна рафінована – 240 мл;
сіль кам'яна не йодована;
паста томатна – 120 г;
вода очищена;
пісок цукровий – 15 г;
перець запашний і чорний (горошини) – по 2-3 шт.;
оцет 9% – 10 мл
Приготування
Спочатку споліскуємо перці і позбавляє від плодоніжок з насіннєвими коробками. Занурюємо плоди в ємність з киплячою водою і бланшируем їх хвилин п'ять, після чого виймаємо на блюдо і залишаємо остигати. Воду від бланшування перцю залишаємо в каструлі, вона ще знадобиться.
У сотейник або глибоку сковорідку наливаємо олію рослинну без аромату, закладаємо перетерту на тертці або нашатковану тоненькою соломкою моркву і кореневу петрушку і смажимо овочеву масу п'ятнадцять хвилин при періодичному помішуванні. За цей час чистимо і дрібно рубаємо цибулини і викладаємо до овочів. Смажимо ще хвилин п'ять, після чого відкладаємо пару столових ложок овочевої маси в мисочку, а в сковороду додаємо промитий рис, попередньо відварені і нарізані дрібно грибочки, нарубану зелень. Вливаємо воду, щоб вона покрила вміст на один сантиметр, прикриваємо посудину кришкою і готуємо наповнення для перців протягом двадцяти хвилин.
Одночасно готуємо заливку для заготівлі. Наливаємо в каструлю або сотейник один літр води від перців, додаємо томатну пасту і залишені обсмажені овочі, приправляємо соус сіллю, цукром, оцтом столовим, двома видами перчика і проварюємо після закипання, помішуючи, хвилин п'ять.
Перці наповнюємо приготовленої начинкою, заповнюємо ними баночки, заливаємо томатним соусом, прикриваємо ємності кришечками і ставимо на стерилізацію в киплячу воду: пів-літрові на двадцять, а літрові на сорок хвилин.
Інгредієнти:
перець солодкий болгарський (великий) – 8 шт.;
морква – 145 г;
помідори – 195 г;
ріпчасті цибулини – 145 г;
часникові зубки – 2 шт.;
рисова крупа – 95 г;
олія рослинна без аромату;
петрушка і кріп (зелень);
сіль кам'яна не йодована і чорний перець мелений;
Для заливки:
свіжі помідори – 320 г;
перець болгарський середнього розміру – 1 шт.;
ріпчасті цибулини – 145 г;
зубець часниковий – 1 шт.;
пісок цукровий;
вода гаряча – 245 мл;
сіль, цукор і перець.
Приготування
Для начинки, відварюємо рис, а подрібнену моркву і цибулини пасеруємо на рослинній без аромату маслі до м'якості. Тепер змішуємо в мисці піджарку з лука, відварений рис і нарізані кубиками свіжі помідори, додаємо подрібнений часник, сіль, перець і нарубану зелень і перемішуємо.
Болгарські перці споліскуємо, позбавляє від хвостиків і насіннєвих коробок, після чого наповнюємо їх підготовленою масою з овочів і рису. Укладаємо заготовки в промаслений мультикастрюлю і готуємо заливку. Помідори, очищений перець болгарський, цибулину і часниковий зубчик перемелюємо в блендері або подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Підсолюємо масу, перчимо, додаємо цукор за смаком і виливаємо в каструлю до перцям. Вибираємо на дисплеї пристрою режим «Випічка» і готуємо шістдесят хвилин. Таку страву можна приготувати в сотейнику на плиті або в духовці. Для цього викладаємо в посудину перці, заливаємо соусом, і припускаємо під кришкою до м'якості. У духовці смачний перець, фарширований овочами та рисом буде готовий вже через сорок хвилин перебування при температурі 180 градусів.
Рекомендуємо варіацію рецепту перець, фарширований овочами і рисом на зиму, а також класичного приготування його в мультиварці, духовці або на плиті.
Як приготувати перець, фарширований овочами, грибами і рисом на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку споліскуємо перці і позбавляє від плодоніжок з насіннєвими коробками. Занурюємо плоди в ємність з киплячою водою і бланшируем їх хвилин п'ять, після чого виймаємо на блюдо і залишаємо остигати. Воду від бланшування перцю залишаємо в каструлі, вона ще знадобиться.
У сотейник або глибоку сковорідку наливаємо олію рослинну без аромату, закладаємо перетерту на тертці або нашатковану тоненькою соломкою моркву і кореневу петрушку і смажимо овочеву масу п'ятнадцять хвилин при періодичному помішуванні. За цей час чистимо і дрібно рубаємо цибулини і викладаємо до овочів. Смажимо ще хвилин п'ять, після чого відкладаємо пару столових ложок овочевої маси в мисочку, а в сковороду додаємо промитий рис, попередньо відварені і нарізані дрібно грибочки, нарубану зелень. Вливаємо воду, щоб вона покрила вміст на один сантиметр, прикриваємо посудину кришкою і готуємо наповнення для перців протягом двадцяти хвилин.
Одночасно готуємо заливку для заготівлі. Наливаємо в каструлю або сотейник один літр води від перців, додаємо томатну пасту і залишені обсмажені овочі, приправляємо соус сіллю, цукром, оцтом столовим, двома видами перчика і проварюємо після закипання, помішуючи, хвилин п'ять.
Перці наповнюємо приготовленої начинкою, заповнюємо ними баночки, заливаємо томатним соусом, прикриваємо ємності кришечками і ставимо на стерилізацію в киплячу воду: пів-літрові на двадцять, а літрові на сорок хвилин.
Болгарський перець, фарширований овочами та рисом - рецепт в мультиварці
Інгредієнти:
Для заливки:
Приготування
Для начинки, відварюємо рис, а подрібнену моркву і цибулини пасеруємо на рослинній без аромату маслі до м'якості. Тепер змішуємо в мисці піджарку з лука, відварений рис і нарізані кубиками свіжі помідори, додаємо подрібнений часник, сіль, перець і нарубану зелень і перемішуємо.
Болгарські перці споліскуємо, позбавляє від хвостиків і насіннєвих коробок, після чого наповнюємо їх підготовленою масою з овочів і рису. Укладаємо заготовки в промаслений мультикастрюлю і готуємо заливку. Помідори, очищений перець болгарський, цибулину і часниковий зубчик перемелюємо в блендері або подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Підсолюємо масу, перчимо, додаємо цукор за смаком і виливаємо в каструлю до перцям. Вибираємо на дисплеї пристрою режим «Випічка» і готуємо шістдесят хвилин. Таку страву можна приготувати в сотейнику на плиті або в духовці. Для цього викладаємо в посудину перці, заливаємо соусом, і припускаємо під кришкою до м'якості. У духовці смачний перець, фарширований овочами та рисом буде готовий вже через сорок хвилин перебування при температурі 180 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Перець в томаті на зиму
Чудові заготовки можна робити з різного перцю: солодкого або горького. Прекрасні варіанти такої консервації запропоновані у цьому матеріалі.
Лечо з болгарського перцю на зиму
Шалено смачну закуску без особливих труднощів можна заготовити, використовуючи рекомендації з цього матеріалу. Далі підкажемо, як приготувати чудове,
Фарширований перець на зиму
Не варто відмовляти собі в улюблених стравах, які звичайно готують тільки влітку. Наприклад, фарширований перець успішно консервують. В результаті
Перець, фарширований овочами на зиму
Абсолютно незвичайну заготівлю рекомендуємо зробити за простими рецептами. Далі розповімо, як по-новому консервувати болгарські перці - закриємо їх
Перець, фарширований м'ясом і рисом
Болгарський перець, фарширований м'ясом і рисом - це класичне блюдо не тільки дуже смачне, але і корисне, адже в ньому практично відсутні смажені
Перець, фарширований овочами
Перець, фарширований овочами - це справжня вітамінна бомба, а також низькокалорійне блюдо. Така страва неодмінно сподобається вегетаріанцям і тим,