» » Фарширований перець на зиму

Фарширований перець на зиму

Фарширований перець на зиму
Пропонуємо вам приготувати сьогодні на зиму фарширований перець. Така закуска стане головним частуванням на будь-якому столі, і порадує гостей оригінальністю і неймовірним ароматом.

Рецепт фаршированого перцю овочами на зиму


Інгредієнти:

  • болгарський різнобарвний перець – 3 кг;

  • молода капуста білокачанна – 2 кг;

  • морква середня – 115 г;

  • оцет столовий 9% - 20 мл;

  • кмин, сіль – за смаком.


  • Для маринаду:

  • оцет – 455 мл;

  • сіль – 120 г;

  • гвоздика – 8 шт.;

  • петрушка;

  • вода – 10 л


  • Приготування
    Капусту тоненько шаткуємо й відправляємо в миску. Додаємо до неї очищену моркву терту, кмин, сіль за смаком і трохи оцту. Добре розминаємо овочі руками і залишаємо маринуватися на 2 години.
    Тим часом обробляємо перець, вирізаємо плодоніжки, видаляємо насіння і промиваємо заготовки водою. Далі акуратно опускаємо перці в киплячу воду і засікаємо 3 хвилини. Після цього виймаємо їх шумівкою і після охолодження фаршируємо підготовленою начинкою.
    На дно кожної банки кидаємо трави, спеції і викладаємо перець. Заливаємо гарячим маринадом, приготованим з води, солі і оцту. Стерилізуємо консервацію хвилин 20 і закатуємо кришками. Перевертаємо їх догори дном і охолоджуємо протягом доби, а потім прибираємо на зберігання в холодильник.

    Перець, фарширований баклажанів на зиму


    Інгредієнти:

  • сині баклажани – 145 г;

  • вода 130 мл;

  • олія оливкова – 20 мл;

  • солодкий перець – 5 шт.;

  • цукор – 45 г;

  • столовий оцет – 25 мл;

  • часник – 10 г;

  • вода – 15 л;

  • спеції.


  • Приготування
    Баклажани промиваємо, нарізаємо вздовж і обсмажуємо на оливковій маслечко. Болгарські перці обробляємо і опускаємо на 5 хвилин у киплячу воду. Зелень і часник дрібненько рубаємо ножем і викладаємо на баклажани, згортаючи їх в рулети. Припущені перці фаршируємо рулетиками.
    Тепер готуємо маринад: у воді розчиняємо дрібну сіль, цукор і вливаємо столовий оцет. В стерилізовану банку кидаємо спеції, закладаємо підготовлені перці і заливаємо гарячим маринадом. Стерилізуємо консервацію 30 хвилин, а потім закриваємо, закутуємо і остуджуємо. Ось і все, болгарський перець фарширований овочами на зиму готовий!

    Перець, фарширований овочами і рисом на зиму


    Інгредієнти:

  • цибулини – 115 г;

  • морква – 115 г;

  • солодкий білий перець – 15 кг;

  • олія соняшникова – 105 мл;

  • рис круглозернистий – 145 г;

  • цукор – 5 г;

  • сіль йодована – 5 г;

  • вода – 455 мл;

  • томатна паста – 190 мл


  • Приготування
    Перед тим, як фарширувати перець на зиму, промиваємо рис і замочуємо його на 15 хвилин. Тим часом очищаємо всі овочі і обполіскуємо їх. Далі цибулю шаткуємо півкільцями, моркву натираємо на тертці і пасеруємо їх на розігрітій маслечко. Рис відварюємо 10 хвилин в мікрохвильовці і додаємо до овочів. Ретельно все перемішуємо і підсолюємо за смаком. Томатну пасту розвести водою, кип'ятимо, додаємо сіль і цукор. Оброблені перці бланшируем кілька хвилин і охолодити. Потім фаршируємо їх приготованим фаршем і викладаємо в казан. Заливаємо гарячим томатним соусом, доводимо до закипання, тушкуємо 20 хвилин і розкладаємо в банки. Стерилізуємо консервацію в мікрохвильовці 15-20 хвилин, закручуємо кришками і закутуємо в теплий плед до охолодження.

    Перець, фарширований помідорами і часником на зиму


    Інгредієнти:

  • солодкий болгарський перець – 15 кг;

  • часник – 10 г;

  • помідори стиглі – 15 кг;

  • спеції;

  • цукор – 365 г;

  • масло рослинне – 205 мл;

  • оцет – 305 мл;

  • сіль – 35 г;

  • вода – 2 л;

  • базилік, лавровий лист – за смаком.


  • Приготування
    Перець промиваємо, видаляємо насіння і бланшируем кілька хвилин.
    Помідори нарізаємо кубиками, підсолюємо за смаком, видавлюємо через прес часник і додаємо рубаний базилік. На дно банок кидаємо лавровий листочок. Охолоджений перець начиняємо помідорами і акуратно розкладаємо овочі по банкам.
    Для розсолу, у воду висипаємо цукор, масло, сіль, столовий оцет і кип'ятимо. Заливаємо ароматною рідиною перець і стерилізуємо консервацію 15 -20 хвилин. Потім зафарбовуємо і після охолодження прибираємо фарширований болгарський перець на зиму в льох.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:10
    Переглядів: 93