Пропонуємо вам приготувати сьогодні на зиму фарширований перець. Така закуска стане головним частуванням на будь-якому столі, і порадує гостей оригінальністю і неймовірним ароматом.
Рецепт фаршированого перцю овочами на зиму
Інгредієнти: болгарський різнобарвний перець – 3 кг; молода капуста білокачанна – 2 кг; морква середня – 115 г; оцет столовий 9% - 20 мл; кмин, сіль – за смаком. Для маринаду:
оцет – 455 мл; сіль – 120 г; гвоздика – 8 шт.; петрушка; вода – 10 л Приготування Капусту тоненько шаткуємо й відправляємо в миску. Додаємо до неї очищену моркву терту, кмин, сіль за смаком і трохи оцту. Добре розминаємо овочі руками і залишаємо маринуватися на 2 години.
Тим часом обробляємо перець, вирізаємо плодоніжки, видаляємо насіння і промиваємо заготовки водою. Далі акуратно опускаємо перці в киплячу воду і засікаємо 3 хвилини. Після цього виймаємо їх шумівкою і після охолодження фаршируємо підготовленою начинкою.
На дно кожної банки кидаємо трави, спеції і викладаємо перець. Заливаємо гарячим маринадом, приготованим з води, солі і оцту. Стерилізуємо консервацію хвилин 20 і закатуємо кришками. Перевертаємо їх догори дном і охолоджуємо протягом доби, а потім прибираємо на зберігання в холодильник.
Перець, фарширований баклажанів на зиму
Інгредієнти: сині баклажани – 145 г; вода 130 мл; олія оливкова – 20 мл; солодкий перець – 5 шт.; цукор – 45 г; столовий оцет – 25 мл; часник – 10 г; вода – 15 л; спеції. Приготування Баклажани промиваємо, нарізаємо вздовж і обсмажуємо на оливковій маслечко. Болгарські перці обробляємо і опускаємо на 5 хвилин у киплячу воду. Зелень і часник дрібненько рубаємо ножем і викладаємо на баклажани, згортаючи їх в рулети. Припущені перці фаршируємо рулетиками.
Тепер готуємо маринад: у воді розчиняємо дрібну сіль, цукор і вливаємо столовий оцет. В стерилізовану банку кидаємо спеції, закладаємо підготовлені перці і заливаємо гарячим маринадом. Стерилізуємо консервацію 30 хвилин, а потім закриваємо, закутуємо і остуджуємо. Ось і все, болгарський перець фарширований овочами на зиму готовий!
Перець, фарширований овочами і рисом на зиму
Інгредієнти: цибулини – 115 г; морква – 115 г; солодкий білий перець – 15 кг; олія соняшникова – 105 мл; рис круглозернистий – 145 г; цукор – 5 г; сіль йодована – 5 г; вода – 455 мл; томатна паста – 190 мл Приготування Перед тим, як фарширувати перець на зиму, промиваємо рис і замочуємо його на 15 хвилин. Тим часом очищаємо всі овочі і обполіскуємо їх. Далі цибулю шаткуємо півкільцями, моркву натираємо на тертці і пасеруємо їх на розігрітій маслечко. Рис відварюємо 10 хвилин в мікрохвильовці і додаємо до овочів. Ретельно все перемішуємо і підсолюємо за смаком. Томатну пасту розвести водою, кип'ятимо, додаємо сіль і цукор. Оброблені перці бланшируем кілька хвилин і охолодити. Потім фаршируємо їх приготованим фаршем і викладаємо в казан. Заливаємо гарячим томатним соусом, доводимо до закипання, тушкуємо 20 хвилин і розкладаємо в банки. Стерилізуємо консервацію в мікрохвильовці 15-20 хвилин, закручуємо кришками і закутуємо в теплий плед до охолодження.
Перець, фарширований помідорами і часником на зиму
Інгредієнти: солодкий болгарський перець – 15 кг; часник – 10 г; помідори стиглі – 15 кг; спеції; цукор – 365 г; масло рослинне – 205 мл; оцет – 305 мл; сіль – 35 г; вода – 2 л; базилік, лавровий лист – за смаком. Приготування Перець промиваємо, видаляємо насіння і бланшируем кілька хвилин.
Помідори нарізаємо кубиками, підсолюємо за смаком, видавлюємо через прес часник і додаємо рубаний базилік. На дно банок кидаємо лавровий листочок. Охолоджений перець начиняємо помідорами і акуратно розкладаємо овочі по банкам.
Для розсолу, у воду висипаємо цукор, масло, сіль, столовий оцет і кип'ятимо. Заливаємо ароматною рідиною перець і стерилізуємо консервацію 15 -20 хвилин. Потім зафарбовуємо і після охолодження прибираємо фарширований болгарський перець на зиму в льох.