Перець, фарширований овочами
Болгарський перець з овочами можна назвати повноцінною вітамінною бомбою. Готувати таке блюдо можна на пару, в духовці або жаровні, затока соусом. Доповненням до овочів може стати крупа або м'ясо, які зроблять страву більш ситним.
Інгредієнти:
коричневий рис - 2 ст.;
болгарський перець - 4 шт.;
зелень - пучок;
перець чилі - 1 шт.;
консервована кукурудза - 1 /2 ст.;
томати у власному соку - 400 г;
кабачок - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
У каструлі змішуємо рис з 1 1/2 склянками води або овочевого бульйону . Додаємо в суміш томати у власному соку і нарізаний перець чилі. Варимо рис 12-15 хвилин.
Поки рис готується, займемося перцями. Перці слід почистити, діставши серцевину і ополоснувши порожнину від насіння.
Кабачки нарізаємо кубиками і обсмажуємо до напівготовності на рослинному маслі. Змішуємо кабачки з рисом, додаємо кукурудзу та зелень, а також сіль і перець за смаком. Отриману рисову суміш закладаємо в порожнисту серцевину перців. Фаршировані перці ставимо на деко, змащене маслом, і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Якщо ви бажаєте приготувати перець, фарширований овочами в мультиварці, то поставте перці в чашу пристрою, налийте трохи води і виставте режим "Гасіння" на 1 годину.
Інгредієнти:
болгарський перець - 4 шт.;
рослинна олія;
сочевиця червона - 150 г;
овочевий бульйон - 350 мл;
сир пармезан - 75 г;
в'ялені помідори - 8 шт.;
маслини - 1 жменя;
рукола - 1 жменя.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Перці розрізаємо навпіл і видаляємо серцевину з насінням. Змащуємо "чашечки" з перцю рослинним маслом і викладаємо на застелений фольгою деко. Випікаємо перці 12-15 хвилин.
Тим часом відварюємо сочевицю в бульйоні до повної готовності. Готову сочевицю змішуємо з натертим сиром, подрібненим маслинами і в'яленими томатами. В довершення кидаємо жменю рукколи. Готову начинку викладаємо в перці і посипаємо все залишками сиру в довершення. Перець, фаршировані овочами в духовці буде готовий через 12-15 хвилин проведених в духовій шафі при 180 градусах.
Інгредієнти:
болгарський перець - 6 шт.;
відварений коричневий рис - 2 ст.;
оливкова олія - 2 ч. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
гриби - 400 р;
сир фета - 150 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом. З перцю видаляємо серцевину, а дно плоду злегка зрізаємо, щоб його можна було легко поставити у форму.
Обрізки перців нарізаємо кубиками і обсмажуємо разом з цибулею до напівготовності. Слідом викладаємо подрібнені гриби і чекаємо, поки надлишки вологи з них повністю випарятся. Додаємо за смаком сіль з перцем. Доповнюємо начинкою 2/3 всього сиру і ретельно перемішуємо.
Отриману начинку викладаємо в порожнисті серцевини перців і розставляємо їх на підготовленій формі. Ставимо страву в розігріту духовку, попередньо покривши перці фольгою. Через 30 хвилин дістаємо страву з духовки, знімаємо з перців фольгу і посипаємо їх сиром. Ще через 20-30 хвилин, коли сир розплавиться, а перці не стануть м'якими, дістаємо все з духовки і даємо охолонути на 10-15 хвилин.
До речі, таке блюдо можна урізноманітнити за власним смаком. Рис можна з легкістю замінити сочевицею або кіноа, асортимент овочів збільшити, а разом з фетою посипати страву каперсами, маслинами, зеленню та козячим сиром, або і зовсім замінити сир подрібненими горіхами.
Болгарський перець, фарширований овочами та рисом
Інгредієнти:
Приготування
У каструлі змішуємо рис з 1 1/2 склянками води або овочевого бульйону . Додаємо в суміш томати у власному соку і нарізаний перець чилі. Варимо рис 12-15 хвилин.
Поки рис готується, займемося перцями. Перці слід почистити, діставши серцевину і ополоснувши порожнину від насіння.
Кабачки нарізаємо кубиками і обсмажуємо до напівготовності на рослинному маслі. Змішуємо кабачки з рисом, додаємо кукурудзу та зелень, а також сіль і перець за смаком. Отриману рисову суміш закладаємо в порожнисту серцевину перців. Фаршировані перці ставимо на деко, змащене маслом, і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Якщо ви бажаєте приготувати перець, фарширований овочами в мультиварці, то поставте перці в чашу пристрою, налийте трохи води і виставте режим "Гасіння" на 1 годину.
Рецепт перцю, фарширований овочами
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Перці розрізаємо навпіл і видаляємо серцевину з насінням. Змащуємо "чашечки" з перцю рослинним маслом і викладаємо на застелений фольгою деко. Випікаємо перці 12-15 хвилин.
Тим часом відварюємо сочевицю в бульйоні до повної готовності. Готову сочевицю змішуємо з натертим сиром, подрібненим маслинами і в'яленими томатами. В довершення кидаємо жменю рукколи. Готову начинку викладаємо в перці і посипаємо все залишками сиру в довершення. Перець, фаршировані овочами в духовці буде готовий через 12-15 хвилин проведених в духовій шафі при 180 градусах.
Перець, фарширований овочами і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом. З перцю видаляємо серцевину, а дно плоду злегка зрізаємо, щоб його можна було легко поставити у форму.
Обрізки перців нарізаємо кубиками і обсмажуємо разом з цибулею до напівготовності. Слідом викладаємо подрібнені гриби і чекаємо, поки надлишки вологи з них повністю випарятся. Додаємо за смаком сіль з перцем. Доповнюємо начинкою 2/3 всього сиру і ретельно перемішуємо.
Отриману начинку викладаємо в порожнисті серцевини перців і розставляємо їх на підготовленій формі. Ставимо страву в розігріту духовку, попередньо покривши перці фольгою. Через 30 хвилин дістаємо страву з духовки, знімаємо з перців фольгу і посипаємо їх сиром. Ще через 20-30 хвилин, коли сир розплавиться, а перці не стануть м'якими, дістаємо все з духовки і даємо охолонути на 10-15 хвилин.
До речі, таке блюдо можна урізноманітнити за власним смаком. Рис можна з легкістю замінити сочевицею або кіноа, асортимент овочів збільшити, а разом з фетою посипати страву каперсами, маслинами, зеленню та козячим сиром, або і зовсім замінити сир подрібненими горіхами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фарширований перець у духовці
Перець, фарширований м'ясом, овочами, сиром - вишукане блюдо як для повсякденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як приготувати
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
Кабачки, фаршировані овочами
З кабачків можна зробити безліч смачних і цікавих страв. Одним з найпопулярніших страв є фаршировані кабачки. І сьогодні ми розповімо, як їх
Перець, фарширований бринзою
Перець, фарширований бринзою - відмінне блюдо, яке неодмінно прикрасить ваш буденний і святковий стіл. І головне, приготувати його досить просто. Ми
Перець, фарширований сиром
Закуски - це невід'ємна частина будь-якого столу. Варіантів їх приготування досить багато, тут все залежить від ваших уподобань і фантазії. І