Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Перець, фарширований овочами

Перець, фарширований овочами

17-03-2015, 21:34
956
Перець, фарширований овочами
Болгарський перець з овочами можна назвати повноцінною вітамінною бомбою. Готувати таке блюдо можна на пару, в духовці або жаровні, затока соусом. Доповненням до овочів може стати крупа або м'ясо, які зроблять страву більш ситним.

Болгарський перець, фарширований овочами та рисом


Інгредієнти:

  • коричневий рис - 2 ст.;

  • болгарський перець - 4 шт.;

  • зелень - пучок;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • консервована кукурудза - 1 /2 ст.;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • кабачок - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    У каструлі змішуємо рис з 1 1/2 склянками води або овочевого бульйону . Додаємо в суміш томати у власному соку і нарізаний перець чилі. Варимо рис 12-15 хвилин.
    Поки рис готується, займемося перцями. Перці слід почистити, діставши серцевину і ополоснувши порожнину від насіння.
    Кабачки нарізаємо кубиками і обсмажуємо до напівготовності на рослинному маслі. Змішуємо кабачки з рисом, додаємо кукурудзу та зелень, а також сіль і перець за смаком. Отриману рисову суміш закладаємо в порожнисту серцевину перців. Фаршировані перці ставимо на деко, змащене маслом, і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
    Якщо ви бажаєте приготувати перець, фарширований овочами в мультиварці, то поставте перці в чашу пристрою, налийте трохи води і виставте режим "Гасіння" на 1 годину.

    Рецепт перцю, фарширований овочами


    Інгредієнти:

  • болгарський перець - 4 шт.;

  • рослинна олія;

  • сочевиця червона - 150 г;

  • овочевий бульйон - 350 мл;

  • сир пармезан - 75 г;

  • в'ялені помідори - 8 шт.;

  • маслини - 1 жменя;

  • рукола - 1 жменя.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Перці розрізаємо навпіл і видаляємо серцевину з насінням. Змащуємо "чашечки" з перцю рослинним маслом і викладаємо на застелений фольгою деко. Випікаємо перці 12-15 хвилин.
    Тим часом відварюємо сочевицю в бульйоні до повної готовності. Готову сочевицю змішуємо з натертим сиром, подрібненим маслинами і в'яленими томатами. В довершення кидаємо жменю рукколи. Готову начинку викладаємо в перці і посипаємо все залишками сиру в довершення. Перець, фаршировані овочами в духовці буде готовий через 12-15 хвилин проведених в духовій шафі при 180 градусах.

    Перець, фарширований овочами і грибами


    Інгредієнти:

  • болгарський перець - 6 шт.;

  • відварений коричневий рис - 2 ст.;

  • оливкова олія - 2 ч. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • гриби - 400 р;

  • сир фета - 150 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 190 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом. З перцю видаляємо серцевину, а дно плоду злегка зрізаємо, щоб його можна було легко поставити у форму.
    Обрізки перців нарізаємо кубиками і обсмажуємо разом з цибулею до напівготовності. Слідом викладаємо подрібнені гриби і чекаємо, поки надлишки вологи з них повністю випарятся. Додаємо за смаком сіль з перцем. Доповнюємо начинкою 2/3 всього сиру і ретельно перемішуємо.
    Отриману начинку викладаємо в порожнисті серцевини перців і розставляємо їх на підготовленій формі.
    Перець, фарширований овочами
    Ставимо страву в розігріту духовку, попередньо покривши перці фольгою. Через 30 хвилин дістаємо страву з духовки, знімаємо з перців фольгу і посипаємо їх сиром. Ще через 20-30 хвилин, коли сир розплавиться, а перці не стануть м'якими, дістаємо все з духовки і даємо охолонути на 10-15 хвилин.
    До речі, таке блюдо можна урізноманітнити за власним смаком. Рис можна з легкістю замінити сочевицею або кіноа, асортимент овочів збільшити, а разом з фетою посипати страву каперсами, маслинами, зеленню та козячим сиром, або і зовсім замінити сир подрібненими горіхами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фарширований перець у духовці
    Фарширований перець у духовці
    Перець, фарширований м'ясом, овочами, сиром - вишукане блюдо як для повсякденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як приготувати
    Перець, запечений в духовці
    Перець, запечений в духовці
    Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
    Кабачки, фаршировані овочами
    Кабачки, фаршировані овочами
    З кабачків можна зробити безліч смачних і цікавих страв. Одним з найпопулярніших страв є фаршировані кабачки. І сьогодні ми розповімо, як їх
    Перець, фарширований бринзою
    Перець, фарширований бринзою
    Перець, фарширований бринзою - відмінне блюдо, яке неодмінно прикрасить ваш буденний і святковий стіл. І головне, приготувати його досить просто. Ми
    Перець, фарширований сиром
    Перець, фарширований сиром
    Закуски - це невід'ємна частина будь-якого столу. Варіантів їх приготування досить багато, тут все залежить від ваших уподобань і фантазії. І
    Закуска з печених перців
    Закуска з печених перців
    Салат з печених перців ...