Болгарський перець з овочами можна назвати повноцінною вітамінною бомбою. Готувати таке блюдо можна на пару, в духовці або жаровні, затока соусом. Доповненням до овочів може стати крупа або м'ясо, які зроблять страву більш ситним.
Болгарський перець, фарширований овочами та рисом
Інгредієнти: коричневий рис - 2 ст.; болгарський перець - 4 шт.; зелень - пучок; перець чилі - 1 шт.; консервована кукурудза - 1 /2 ст.; томати у власному соку - 400 г; кабачок - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування У каструлі змішуємо рис з 1 1/2 склянками води або овочевого бульйону . Додаємо в суміш томати у власному соку і нарізаний перець чилі. Варимо рис 12-15 хвилин.
Поки рис готується, займемося перцями. Перці слід почистити, діставши серцевину і ополоснувши порожнину від насіння.
Кабачки нарізаємо кубиками і обсмажуємо до напівготовності на рослинному маслі. Змішуємо кабачки з рисом, додаємо кукурудзу та зелень, а також сіль і перець за смаком. Отриману рисову суміш закладаємо в порожнисту серцевину перців. Фаршировані перці ставимо на деко, змащене маслом, і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Якщо ви бажаєте приготувати перець, фарширований овочами в мультиварці, то поставте перці в чашу пристрою, налийте трохи води і виставте режим "Гасіння" на 1 годину.
Рецепт перцю, фарширований овочами
Інгредієнти: болгарський перець - 4 шт.; рослинна олія; сочевиця червона - 150 г; овочевий бульйон - 350 мл; сир пармезан - 75 г; в'ялені помідори - 8 шт.; маслини - 1 жменя; рукола - 1 жменя. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Перці розрізаємо навпіл і видаляємо серцевину з насінням. Змащуємо "чашечки" з перцю рослинним маслом і викладаємо на застелений фольгою деко. Випікаємо перці 12-15 хвилин.
Тим часом відварюємо сочевицю в бульйоні до повної готовності. Готову сочевицю змішуємо з натертим сиром, подрібненим маслинами і в'яленими томатами. В довершення кидаємо жменю рукколи. Готову начинку викладаємо в перці і посипаємо все залишками сиру в довершення. Перець, фаршировані овочами в духовці буде готовий через 12-15 хвилин проведених в духовій шафі при 180 градусах.
Перець, фарширований овочами і грибами
Інгредієнти: болгарський перець - 6 шт.; відварений коричневий рис - 2 ст.; оливкова олія - 2 ч. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; гриби - 400 р; сир фета - 150 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Духовку розігріваємо до 190 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом. З перцю видаляємо серцевину, а дно плоду злегка зрізаємо, щоб його можна було легко поставити у форму.
Обрізки перців нарізаємо кубиками і обсмажуємо разом з цибулею до напівготовності. Слідом викладаємо подрібнені гриби і чекаємо, поки надлишки вологи з них повністю випарятся. Додаємо за смаком сіль з перцем. Доповнюємо начинкою 2/3 всього сиру і ретельно перемішуємо.
Отриману начинку викладаємо в порожнисті серцевини перців і розставляємо їх на підготовленій формі.
Ставимо страву в розігріту духовку, попередньо покривши перці фольгою. Через 30 хвилин дістаємо страву з духовки, знімаємо з перців фольгу і посипаємо їх сиром. Ще через 20-30 хвилин, коли сир розплавиться, а перці не стануть м'якими, дістаємо все з духовки і даємо охолонути на 10-15 хвилин.
До речі, таке блюдо можна урізноманітнити за власним смаком. Рис можна з легкістю замінити сочевицею або кіноа, асортимент овочів збільшити, а разом з фетою посипати страву каперсами, маслинами, зеленню та козячим сиром, або і зовсім замінити сир подрібненими горіхами.