Перець, фарширований овочами і рисом, виходить неймовірно смачним, насиченим і чудово доповнить будь-який стіл. Його можна приготувати до обіду або вечері на друге, і заготовити на зиму. Холодними осінніми та зимовими днями буде особливо приємно відкоркувати кришечку на скляній ємності з заготівлею і відчути аромат літа. Фаршировані перці з рисом і овочами стануть прекрасним доповненням до пісному меню.
Рекомендуємо варіацію рецепту перець, фарширований овочами і рисом на зиму, а також класичного приготування його в мультиварці, духовці або на плиті.
Як приготувати перець, фарширований овочами, грибами і рисом на зиму
Інгредієнти: перець солодкий болгарський (дрібний) – 2 кг; морква – 11 кг; ріпчасті цибулини – 920 г; гриби свіжі – 720 г; рисова крупа – 90 г; петрушка і кріп (зелень) – за смаком; петрушка (корінь) – 60 г; олія рослинна рафінована – 240 мл; сіль кам'яна не йодована; паста томатна – 120 г; вода очищена; пісок цукровий – 15 г; перець запашний і чорний (горошини) – по 2-3 шт.; оцет 9% – 10 мл Приготування Спочатку споліскуємо перці і позбавляє від плодоніжок з насіннєвими коробками. Занурюємо плоди в ємність з киплячою водою і бланшируем їх хвилин п'ять, після чого виймаємо на блюдо і залишаємо остигати. Воду від бланшування перцю залишаємо в каструлі, вона ще знадобиться.
У сотейник або глибоку сковорідку наливаємо олію рослинну без аромату, закладаємо перетерту на тертці або нашатковану тоненькою соломкою моркву і кореневу петрушку і смажимо овочеву масу п'ятнадцять хвилин при періодичному помішуванні. За цей час чистимо і дрібно рубаємо цибулини і викладаємо до овочів. Смажимо ще хвилин п'ять, після чого відкладаємо пару столових ложок овочевої маси в мисочку, а в сковороду додаємо промитий рис, попередньо відварені і нарізані дрібно грибочки, нарубану зелень. Вливаємо воду, щоб вона покрила вміст на один сантиметр, прикриваємо посудину кришкою і готуємо наповнення для перців протягом двадцяти хвилин.
Одночасно готуємо заливку для заготівлі. Наливаємо в каструлю або сотейник один літр води від перців, додаємо томатну пасту і залишені обсмажені овочі, приправляємо соус сіллю, цукром, оцтом столовим, двома видами перчика і проварюємо після закипання, помішуючи, хвилин п'ять.
Перці наповнюємо приготовленої начинкою, заповнюємо ними баночки, заливаємо томатним соусом, прикриваємо ємності кришечками і ставимо на стерилізацію в киплячу воду: пів-літрові на двадцять, а літрові на сорок хвилин.
Болгарський перець, фарширований овочами та рисом - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: перець солодкий болгарський (великий) – 8 шт.; морква – 145 г; помідори – 195 г; ріпчасті цибулини – 145 г; часникові зубки – 2 шт.; рисова крупа – 95 г; олія рослинна без аромату; петрушка і кріп (зелень); сіль кам'яна не йодована і чорний перець мелений; Для заливки:
свіжі помідори – 320 г; перець болгарський середнього розміру – 1 шт.; ріпчасті цибулини – 145 г; зубець часниковий – 1 шт.; пісок цукровий; вода гаряча – 245 мл; сіль, цукор і перець. Приготування Для начинки, відварюємо рис, а подрібнену моркву і цибулини пасеруємо на рослинній без аромату маслі до м'якості. Тепер змішуємо в мисці піджарку з лука, відварений рис і нарізані кубиками свіжі помідори, додаємо подрібнений часник, сіль, перець і нарубану зелень і перемішуємо.
Болгарські перці споліскуємо, позбавляє від хвостиків і насіннєвих коробок, після чого наповнюємо їх підготовленою масою з овочів і рису. Укладаємо заготовки в промаслений мультикастрюлю і готуємо заливку. Помідори, очищений перець болгарський, цибулину і часниковий зубчик перемелюємо в блендері або подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Підсолюємо масу, перчимо, додаємо цукор за смаком і виливаємо в каструлю до перцям. Вибираємо на дисплеї пристрою режим «Випічка» і готуємо шістдесят хвилин. Таку страву можна приготувати в сотейнику на плиті або в духовці. Для цього викладаємо в посудину перці, заливаємо соусом, і припускаємо під кришкою до м'якості. У духовці смачний перець, фарширований овочами та рисом буде готовий вже через сорок хвилин перебування при температурі 180 градусів.