Для вас рецепти неймовірно смачних заготовок на зиму з болгарського перцю в томаті. Взимку особливо приємно буде насолодитися річним смаком і свіжим ароматом таких овочевих закусок.
Болгарський перець в томаті на зиму без стерилізації
Інгредієнти: перець солодкий болгарський – 2 кг; сік томатний (свіжовичавлений) – 750 мл; цукровий пісок – 50 г; сіль кам'яна не йодована – 2/3 столових ложки; олія соняшникова рафінована 100 мл; оцет 9 % – 50 мл Приготування Зробити таку заготовку не просто, а дуже просто. Спочатку змішуємо в підходящої емальованої ємності свіжовіджатий сік томатний, олія соняшникова без аромату, сіль та цукровий пісок і ставимо на помірний вогонь на плиту. Прогріваємо соус при періодичному помішуванні до кипіння. Одночасно готуємо перець болгарський. Моєму стручки, позбавляє від плодоніжок і насіннєвих коробок і розрізаємо м'якоть на довгасті шматочки або на довільні великі скибочки. Після закипання томатної основи вливаємо в неї оцет, закладаємо перці і після повторного закипання варимо п'ятнадцять хвилин, періодично розмішуючи.
Розливаємо заготовку по стерильним і сухим баночках, укупориваем герметично і ставимо під тепле пальто або ковдру остигати.
Гіркий перець в томаті на зиму з часником
Інгредієнти: стручки червоного або зеленого гострого перцю – 05 кг; томатний сік (свіжовичавлений) – 1 л; зубки часникові – 2 шт.; цукровий пісок – 30 г; сіль кам'яна не йодована – 15 г; чорний перець (мелений) – 2 щіпки; лаврові листки середнього розміру – 2 шт.; олія рослинна без аромату – 35 мл; оцет 70% – 1 ч. ложка. Приготування Готуємо томатний сік, наливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Після закипання варимо вміст п'ятнадцять хвилин, після чого додаємо в ємність цукровий пісок, сіль, лаврові листи і мелений перчик. Тепер залишаємо увариваться томатну основу при періодичному помішуванні хвилин на тридцять.
За цей час готуємо стручки гострого перцю. Їх необхідно сполоснути водою і дати стекти. Закладаємо перці в киплячий томат і варимо, іноді помішуючи, хвилин п'ятнадцять. Тепер закладаємо очищені і видавлені зубці часникові, вливаємо олію рослинну без аромату, а лаврові листи виймаємо. Після повторного закипання вливаємо оцтову кислоту або оцет у пропорції і знімаємо заготовку з вогню. Розкладаємо перці по стерильним баночках, заливаємо гарячим томатом з каструлі, укупориваем герметично і закутуємо пальто або ковдрою до повного охолодження.
Як закрити на зиму перець, фарширований овочами в томаті?
Інгредієнти: перець солодкий болгарський (дрібний) – 2 кг; морква – 23 кг; ріпчасті цибулини – 620 г; петрушка і кріп (зелень) – 65 г; олія рослинна рафінована – 360 мл; сіль кам'яна не йодована – 35 г; Для томатної заливки:
паста томатна – 820 г; очищена вода – 3 л; сіль кам'яна не йодована – 75 г; пісок цукровий – 125 г; чорний перець (горошок) – 7 шт.; запашний перець (горошок) – 4 шт.; лаврові листки середнього розміру – 2 шт.; бутони гвоздики – 2-3 шт.; олія рослинна без аромату – 40 мл; оцет 9% – 35 мл Приготування Для начинки очищену моркву і цибулини нарізаємо соломкою і півкільцями відповідно. Обсмажуємо овочеву масу порційно за кілька разів або в одній великій ємності відразу до м'якості, після чого підсолюємо, додаємо дрібненько нарізану свіжу зелень і перемішуємо.
Поки начинка остигає, споліскують і позбавляє від плодоніжок і насіннєвих коробок перці, бланшируем їх за три хвилини в окропі, а потім окатываем холодною водою. Фаршируємо плоди підготовленою начинкою.
Для томатної заливки змішуємо воду і якісну томатну пасту, даємо суміші закипіти на помірному вогні, після чого додаємо сіль, цукровий пісок, лаврові листи, горошини перцю і бутони гвоздики, даємо масі ще п'ять хвилин прокипіти, вливаємо олія, оцет і знімаємо з плити.
У літрові скляні банки наливаємо потроху соусу і заповнюємо ємності перцями з начинкою. Заливаємо вміст судин томатною заливкою, прикривають кришками і ставимо на п'ятдесят хвилин стерилізуватися в киплячу воду. Тепер укупориваем кришки, перевертаємо баночки дном догори і даємо охолонути.