Огірки, заготовлені на зиму в гірчичному маринаді, виходять неймовірно пікантними, надзвичайно смачними і хрусткими. Будь-який з запропонованих рецептів простий у реалізації і включає тільки найбільш доступні та прості компоненти.
Як приготувати огірки в гірчичному соусі на зиму – рецепт
Інгредієнти: Розрахунок на 8-9 пів-літрових банок:
огірки – 4 кг; перетертий або видавлений часник – 2 ст. ложки; гірчичний порошок – 1 ст. ложка; мелений чорний перець – 10 г; цукровий пісок – 210 г; сіль кам'яна не йодована – 90 г; олія соняшникова рафінована – 210 мл; оцет (9 %) – 210 мл Приготування Консервування огірків в гірчичному соусі по даному рецепту не відніме у вас багато часу. Вимиваємо спочатку плоди від забруднень, після чого позбавляє їх від плодоніжок і розрізаємо на чотири-вісім часточок в залежності від величини і товщини овоча. Укладаємо заготовки в миску, вливаємо туди ж олія рослинна без аромату, оцет, додаємо цукровий пісок, сіль і гірчичний порошок, приправляємо масу меленим перцем і перетертим або видавленим часником. Ретельно перемішуємо огірки з компонентами соусу і даємо їм настоятися при кімнатних умовах протягом трьох годин.
По закінченні часу розкладаємо огіркові скибочки по сухим і чистим скляних баночках, заливаємо цим гірчичним соусом і ставимо в посудину з гарячою водою для стерилізації, прикривши баночки бляшаними кришками. Через двадцять хвилин кришки укупориваем і даємо заготівлях охолонути в перевернутому догори дном вигляді.
Мариновані огірки в гірчичному соусі без стерилізації
Інгредієнти: невеликі огірки – 1 кг; гірчиця – 4 ст. ложки; вода фільтрована – 1 л; цибулина ріпчаста середнього розміру – 1 шт.; мелений чорний перець – 10 г; кріп (зелень) – 1 маленький пучок; цукровий пісок – 70 г; сіль кам'яна не йодована – 30 г; оцет (9 %) – 20 мл Приготування Для того щоб заготовити мариновані огірки в гірчичному соусі без стерилізації, промиваємо плоди ретельно, а для маринаду (гірчичного соусу) в каструльці змішуємо воду фільтровану, гірчицю, сіль, цукровий пісок і оцет. Додаємо в ємність мелений чорний перчик, нарізаний кріп і півкільця цибулі і даємо суміші закипіти при періодичному помішуванні. Тепер закладаємо в соус підготовлені невеликі огірочки, проварюємо їх протягом п'яти хвилин і тут же розкладаємо по заздалегідь підготовленим сухим, простерилизованным банкам, заливаємо також киплячим гірчичним маринадом, укупориваем герметично стерильними кришечками і ставимо для повільного остигання і самостерилизации під теплий плед або ковдру.
Засолювання огірків в гострому гірчичному соусі з перцем чилі
Інгредієнти: Розрахунок на 8-9 пів-літрових банок:
огірки – 4 кг; перетертий або видавлений часник – 4 ст. ложки; гірчиця готова – 190 г; оцет – 90 мл; мелений чорний перець – 10 г; цукровий пісок – 160 г; сіль кам'яна не йодована – 90 г; олія соняшникова рафінована – 210 мл; перець мелений «чилі» – 25 р. Приготування Для засолювання гострих огірочків спочатку промиваємо плоди і за допомогою овочечистки очищаємо тверду шкірку. Тепер розрізаємо заготовки на «барила» висотою приблизно два з половиною сантиметри і укладаємо в миску. В окремій посудині з'єднуємо гірчицю з оцтом, рослинним маслом без аромату, сіллю, цукровим піском, перцем чорним меленим чилі, закладаємо також перетерті або продавлені через прес, попередньо очищені часникові зубці й гарненько розмішуємо компоненти маринаду. Заливаємо отриманою сумішшю нарізані огірки в мисці, перемішуємо ретельно і даємо їм три-чотири години настоятися.
Отриману заготівлю розкладаємо по підготовленим баночках, прикриваємо кришечками і даємо в киплячій воді хвилин двадцять простерилизоваться. Після цього укупориваем кришки і додатково витримуємо ємності дном догори під теплою ковдрою, поки повністю охолонуть.