Як замаринувати лисички?
Найкращим видом грибів до маринування, мабуть, є саме лисички. Адже навіть будучи маринованими, вони чудово зберігають свій початковий аромат і заманливо красивий жовто-золотий колір.
Отже, давайте сьогодні і ми заготовимо кілька баночок прекрасних лисичок, а як їх смачно замаринувати ви дізнаєтеся з наших рецептів.
Інгредієнти:
лісові гриби (лисички) – 25 кг;
бутони гвоздики – 6 шт.;
зерна гірчиці – 15 ч. ложки;
лист лавра – 6 шт.;
винний оцет – 50 мл;
цукровий пісок – 2 ст. ложки;
кухонна сіль – 35 ст. ложки;
вода – 25 л.
Приготування
Гриби складаємо у відро і повністю заливаємо холодною водою десь на 15 години.
Потім, перебираючи лисички, знімаємо з них грубий шар шкірки. Далі викладаємо їх у високу каструлю, заливаємо тією кількістю води, яке дано нам за рецептом і варимо ароматнейшие лисички до тих самих пір, поки кожна з них не ляже на дно.
Великий шумівкою переміщаємо їх в глибокий друшляк і промиваємо охолодженою кип'яченою) водою. Залишився гарячий бульйон вводимо цукровий пісок, винний оцет і велику кухонну сіль. Розмішуємо все ложкою і кип'ятимо цей розсіл не більше 4 хвилин.
У кожну стерильну, скляну баночку кладемо по 2 бутона гвоздики і стільки ж лаврового листа, додаємо по половині чайної ложки зерен гірчиці, а поверх всіх спецій до самого верху викладаємо лисички. Далі, щойно знятим з плити розсолом заповнюємо порожній простір в банках з грибочками. Кожну з цих ємностей стерилізуємо по 18-20 хвилин, після чого укупориваем лисички на зиму.
Інгредієнти:
свіжі лисички – 22 кг;
розмарин – 3 гілочки;
зерна гірчиці – 1 ч. ложка;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
запашний перець – 6 горошин;
столовий оцет – 80 мл;
дрібний, білий цукор – 15 десертні ложки;
кухонна сіль – 3 десертні ложки (з горою);
вода – 18 л.
Приготування
Свіжі лисички викладаємо у велику, широку чашку і заливаємо їх окропом. Хвилин через 40 дістаємо по одному грибу і знімаємо з них вже легко відстає шкірку. Якщо лисички сильно великі, розрізаємо на декілька зручних частин і поміщаємо їх у високу каструлю. Далі заливаємо в цю ємність воду, додаємо індивідуально за смаком солі і за 20-25 хвилин відварюємо до готовності гриби.
У потрібну кількість води, вводимо кухонну сіль, білий цукор, гілочки розмарину, горошини запашного перцю, зерна гірчиці і півкільця цибулі. Ставимо цей чудовий маринад на включену конфорку плити, а коли він прокипить протягом 6 хвилин, переміщаємо в нього охолоджені, відварені гриби і варимо це все ще близько 13-15 хвилин, але за 3 хвилини як зняти з вогню вливаємо оцет. Далі гриби в однакових пропорціях з маринадом розподіляємо по стерилізованим банкам і до повного упору закатуємо ємності металевими кришками.
Інгредієнти:
гриби лисички – 28 кг;
зубки часнику – 4-5 шт.;
чорний перець – 8 горошин;
гвоздика – 4 бутона;
цибуля – 2 шт.;
селера – 150 г;
цукровий пісок – 1 ст. ложка;
кухонна сіль – 25 ст. ложки;
оцет (9%) -
питна вода – 25 л.
Приготування
Підготовлені до подальшого консервування лисички варимо в злегка підсоленій воді не менше 25 хвилин, а після переміщуємо вміст каструлі у великій друшляк.
У питну воду вводимо перець, гвоздику, розчиняємо сіль і дрібний цукровий пісок. Кожен зубок молодого часнику розрізаємо на 3-4 частини і разом з нарізаними кубиками селери і цибулі відправляємо все в розсіл зі спеціями. Тепер вливаємо сюди ж оцет і варимо маринад 7-9 хвилин. З прожареним в духовій шафі банкам розподіляємо гриби, доливаємо до горлечка пряний маринад і також підсмаженою кришечками закатуємо кожну ємність. Закутуємо їх на 13-15 годин, а потім ховаємо ласощі на зиму.
Отже, давайте сьогодні і ми заготовимо кілька баночок прекрасних лисичок, а як їх смачно замаринувати ви дізнаєтеся з наших рецептів.
Як правильно замаринувати лисички в домашніх умовах – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Гриби складаємо у відро і повністю заливаємо холодною водою десь на 15 години.
Потім, перебираючи лисички, знімаємо з них грубий шар шкірки. Далі викладаємо їх у високу каструлю, заливаємо тією кількістю води, яке дано нам за рецептом і варимо ароматнейшие лисички до тих самих пір, поки кожна з них не ляже на дно.
Великий шумівкою переміщаємо їх в глибокий друшляк і промиваємо охолодженою кип'яченою) водою. Залишився гарячий бульйон вводимо цукровий пісок, винний оцет і велику кухонну сіль. Розмішуємо все ложкою і кип'ятимо цей розсіл не більше 4 хвилин.
У кожну стерильну, скляну баночку кладемо по 2 бутона гвоздики і стільки ж лаврового листа, додаємо по половині чайної ложки зерен гірчиці, а поверх всіх спецій до самого верху викладаємо лисички. Далі, щойно знятим з плити розсолом заповнюємо порожній простір в банках з грибочками. Кожну з цих ємностей стерилізуємо по 18-20 хвилин, після чого укупориваем лисички на зиму.
Як швидко і смачно замаринувати лисички?
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі лисички викладаємо у велику, широку чашку і заливаємо їх окропом. Хвилин через 40 дістаємо по одному грибу і знімаємо з них вже легко відстає шкірку. Якщо лисички сильно великі, розрізаємо на декілька зручних частин і поміщаємо їх у високу каструлю. Далі заливаємо в цю ємність воду, додаємо індивідуально за смаком солі і за 20-25 хвилин відварюємо до готовності гриби.
У потрібну кількість води, вводимо кухонну сіль, білий цукор, гілочки розмарину, горошини запашного перцю, зерна гірчиці і півкільця цибулі. Ставимо цей чудовий маринад на включену конфорку плити, а коли він прокипить протягом 6 хвилин, переміщаємо в нього охолоджені, відварені гриби і варимо це все ще близько 13-15 хвилин, але за 3 хвилини як зняти з вогню вливаємо оцет. Далі гриби в однакових пропорціях з маринадом розподіляємо по стерилізованим банкам і до повного упору закатуємо ємності металевими кришками.
Як замаринувати гриби лисички в банках на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені до подальшого консервування лисички варимо в злегка підсоленій воді не менше 25 хвилин, а після переміщуємо вміст каструлі у великій друшляк.
У питну воду вводимо перець, гвоздику, розчиняємо сіль і дрібний цукровий пісок. Кожен зубок молодого часнику розрізаємо на 3-4 частини і разом з нарізаними кубиками селери і цибулі відправляємо все в розсіл зі спеціями. Тепер вливаємо сюди ж оцет і варимо маринад 7-9 хвилин. З прожареним в духовій шафі банкам розподіляємо гриби, доливаємо до горлечка пряний маринад і також підсмаженою кришечками закатуємо кожну ємність. Закутуємо їх на 13-15 годин, а потім ховаємо ласощі на зиму.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лисички на зиму - рецепти приготування
Для власників великого врожаю дарів лісу, далі запропоновані прекрасні рецепти заготівлі лисичок. Розповімо, як правильно їх заморозити, підкажемо
Мариновані лисички
Чудовий спосіб урізноманітнити асортимент домашніх заготовок - замаринувати гриби. Розповімо кілька цікавих варіацій консервування лисичок. Вони
Як смачно приготувати лисички?
Масу смачних страв можна приготувати з лісових грибів. У цьому матеріалі зібрані цікаві і максимально зрозумілі рецепти незрівнянних страв з лисичок.
Ікра з лисичок
Прекрасний спосіб пустити в хід великий врожай грибів - зробити дивовижно смачну ікру з них. Спробуйте створити таку закуску саме з лисичок і
Як замаринувати гриби?
Приготувати відмінну закуску самостійно сьогодні досить просто, особливо скориставшись рецептами, докладно описаними далі. Розповімо, як замаринувати
Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів