Мариновані лисички
Мариновані грибочки можна придбати готовими, а ще їх можна приготувати самостійно. Як маринувати гриби лисички на зиму, читайте нижче.
Інгредієнти:
свіжі лисички – 15 кг;
гвоздика – 2 шт.;
есенція оцтова – 10 мл;
перець запашний і чорний горошком – 5 шт.;
пісок цукровий – 50 г;
очищена вода – 700 мл;
сіль поварена – 30 р.
Приготування
Гриби лисички заливаємо водою і даємо пару годин постояти, потім їх промиваємо, пошкоджені ділянки зрізаємо. Потім відварюємо підготовлені грибочки. Якщо є великі лисички, ріжемо їх на частини. Коли гриби будуть готові, вони самі опустяться на дно каструльки. Потім приступаємо до підготовки маринаду: в каструлю вливаємо 700 мл води, підсолюємо, сахарим і ставимо на плиту. Після закипання закладаємо відварені гриби і спеції. Даємо прокипіти хвилин 15 а потім вливаємо оцтову есенцію. У підготовлену пропарену банку обережно викладаємо гриби, а потім заливаємо їх маринадом. Банку укупориваем, залишаємо до охолодження, а потім ховаємо в холод.
Інгредієнти:
гриби лисички – 1 кг;
запашний перець горошком – 5 шт.;
вода очищена – до 100 мл;
сіль – 30 г;
оцет – 140 мл;
кориця , цукровий пісок – по 1 ч. ложці;
лавровий лист.
Приготування
Кип'ятимо воду з сіллю і оцтом. Опускаємо в неї вимиті гриби і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і доводимо грибочки до готовності. Це легко визначити – коли вони зваряться, вони самі осядуть на дно, а відвар, в якому вони варилися, стане практично прозорим. Додаємо спеції, проварюємо близько 3 хвилин і знімаємо каструлю з плити. Розкладаємо гриби по підготовленим пропаренным банкам, заливаємо підготовленим маринадом, вливаємо трохи рафінованого рослинного масла і закриваємо кришками.
Інгредієнти:
лисички – 2 кг;
чорний перець горошком – 10 шт.;
гвоздика, лавровий лист – 3 шт.;
фільтрована вода – 1 літр;
оцтова есенція – 40 мл;
сіль – 50 г;
олія рослинна рафінована.
Приготування
Гриби миємо й відварюємо у воді, трохи підсоленою. Потім воду зливаємо і розкладаємо по гриби пропаренным банкам. У воду кладемо сіль, всі спеції і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь і варимо маринад близько півгодини. Потім вливаємо оцет. Заливаємо отриманим маринадом гриби, зверху в кожну баночку вливаємо близько 1 чайної ложки рослинного масла і закриваємо прокип'яченими кришками. Зберігаємо мариновані грибочки в холоді.
Інгредієнти:
очищена вода – 1 літр;
запашний і чорний перець горошком – 3 шт.;
гвоздика – 2 шт.;
лавровий лист – 2 шт.;
сіль, цукровий пісок – 15 ст. ложки;
оцтова есенція – 1 ч. ложка;
гриби лисички – 1 кг;
часник – 2 зубчики;
парасольки кропу.
Приготування
Гриби заливаємо водою, даємо годинки півтори постояти, потім добре миємо, обсушуємо, підсолюємо, заливаємо холодною водою, ставимо на плиту, даємо закипіти й півгодини проварюємо, прибираючи піну. Тепер в каструлю вливаємо воду для маринаду. Додаємо спеції, сахарим, солимо, доводимо до кипіння, в самому кінці вливаємо оцет. Готові грибочки відкидаємо на друшляк, моєму, кладемо в каструлю, заливаємо киплячим маринадом, знову доводимо до кипіння і 20 хвилин проварюємо. Часник нарізаємо товстими пластинками. В кожну баночку кладемо по парасольки кропу, пластинки часнику, гриби і наповнюємо маринадом. Закрити капроновими кришками і даємо повністю охолонути. Лисички мариновані з часником, потрібно зберігати в холоді.
Вдалих заготовок!
Мариновані лисички на зиму хрусткі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Гриби лисички заливаємо водою і даємо пару годин постояти, потім їх промиваємо, пошкоджені ділянки зрізаємо. Потім відварюємо підготовлені грибочки. Якщо є великі лисички, ріжемо їх на частини. Коли гриби будуть готові, вони самі опустяться на дно каструльки. Потім приступаємо до підготовки маринаду: в каструлю вливаємо 700 мл води, підсолюємо, сахарим і ставимо на плиту. Після закипання закладаємо відварені гриби і спеції. Даємо прокипіти хвилин 15 а потім вливаємо оцтову есенцію. У підготовлену пропарену банку обережно викладаємо гриби, а потім заливаємо їх маринадом. Банку укупориваем, залишаємо до охолодження, а потім ховаємо в холод.
Гриби лисички мариновані – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Кип'ятимо воду з сіллю і оцтом. Опускаємо в неї вимиті гриби і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і доводимо грибочки до готовності. Це легко визначити – коли вони зваряться, вони самі осядуть на дно, а відвар, в якому вони варилися, стане практично прозорим. Додаємо спеції, проварюємо близько 3 хвилин і знімаємо каструлю з плити. Розкладаємо гриби по підготовленим пропаренным банкам, заливаємо підготовленим маринадом, вливаємо трохи рафінованого рослинного масла і закриваємо кришками.
Мариновані лисички – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Гриби миємо й відварюємо у воді, трохи підсоленою. Потім воду зливаємо і розкладаємо по гриби пропаренным банкам. У воду кладемо сіль, всі спеції і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь і варимо маринад близько півгодини. Потім вливаємо оцет. Заливаємо отриманим маринадом гриби, зверху в кожну баночку вливаємо близько 1 чайної ложки рослинного масла і закриваємо прокип'яченими кришками. Зберігаємо мариновані грибочки в холоді.
Смачні мариновані лисички - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Гриби заливаємо водою, даємо годинки півтори постояти, потім добре миємо, обсушуємо, підсолюємо, заливаємо холодною водою, ставимо на плиту, даємо закипіти й півгодини проварюємо, прибираючи піну. Тепер в каструлю вливаємо воду для маринаду. Додаємо спеції, сахарим, солимо, доводимо до кипіння, в самому кінці вливаємо оцет. Готові грибочки відкидаємо на друшляк, моєму, кладемо в каструлю, заливаємо киплячим маринадом, знову доводимо до кипіння і 20 хвилин проварюємо. Часник нарізаємо товстими пластинками. В кожну баночку кладемо по парасольки кропу, пластинки часнику, гриби і наповнюємо маринадом. Закрити капроновими кришками і даємо повністю охолонути. Лисички мариновані з часником, потрібно зберігати в холоді.
Вдалих заготовок!
Рекомендуємо добрі рецепти
Лисички на зиму - рецепти приготування
Для власників великого врожаю дарів лісу, далі запропоновані прекрасні рецепти заготівлі лисичок. Розповімо, як правильно їх заморозити, підкажемо
Як смачно приготувати лисички?
Масу смачних страв можна приготувати з лісових грибів. У цьому матеріалі зібрані цікаві і максимально зрозумілі рецепти незрівнянних страв з лисичок.
Ікра з лисичок на зиму
Заготовити на зиму лисички можна у вигляді прекрасної консервації. Далі підкажемо, як наповнити свій асортимент домашніх заготовок нової баночкою,
Як замаринувати гриби?
Приготувати відмінну закуску самостійно сьогодні досить просто, особливо скориставшись рецептами, докладно описаними далі. Розповімо, як замаринувати
Мариновані білі гриби
Білі гриби - ароматні представники свого сімейства. Тому так хочеться заготовити їх побільше. Далі пропонуємо максимально доступні способи їх
Як чистити лисички?
Один з найулюбленіших господинями видів грибів - це лисички. Їх і на зиму заготовити можна, і висушити, і приготувати. Але ось як чистити лисички?