Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лисички на зиму - рецепти приготування

Лисички на зиму - рецепти приготування

22-09-2016, 21:01
643
Лисички на зиму - рецепти приготування
Якщо вам пощастило стати володарем кошика зі свіжими лисичками, зібраними в екологічно чистому місці, і ви перебуваєте в активному пошуку відповідних рецептів заготівлі таких грибочків на зиму, то запропоновані нижче рецепти стануть для вас чудовим підмогою. З них ви довідаєтеся, як заморозити лисички на зиму, а також як засолити і замаринувати продукт в банках.

Заморожування лисичок на зиму


Заморожувати лисички слід в першу добу після збору. Більш тривале зберігання свіжих грибів без обробки не рекомендується. Щоб гриби не горчили, вибираємо для заготівлі тільки молоденькі і пружні екземпляри. Позбутися гіркоти допоможе і відварювання лисичок у воді протягом двадцяти хвилин.
Ретельно промиваємо свіжі або вже відварені лисички під проточною холодною водою і розстилаємо їх на рушник. Волога для заморозки нам зовсім ні до чого, тому даємо грибів ретельно обсохнути. Тепер розфасовуємо продукт за порційних пакетів або контейнерів для заморожування і відправляємо в морозильну камеру .

Засолювання лисичок на зиму в банках


Інгредієнти:

  • свіжі лисички – 15 кг;

  • часникові зубці – 10-15 шт.;

  • кріп (парасольки) – 6 шт.;

  • сіль кам'яна не йодована – 90 г;

  • рослинна без аромату масло – скільки буде потрібно.


  • Приготування
    Щоб заготовити на зиму солоні лисички, промиваємо свіжі молоді грибочки під проточною прохолодною водою, позбавляючись від піску і сміття, після чого заливаємо продукт окропом, і через хвилину зливаємо на друшляк. На дно кожної сухою стерильною банки кладемо по парасольки кропу, ошпареного окропом, і за кілька пластин часничку. Потім укладаємо лисички шарами, чергуючи з пластинами часнику і посипаючи сіллю. Притрушиваем часником і укладаємо парасольку кропу і поверх грибочків в банку, після чого поміщаємо зверху вантаж, яким може бути повна пластикова пляшка з водою відповідного розміру. Залишаємо лисички на двадцять чотири години в холодильнику, після чого прибираємо вантаж, доливаємо доверху прогріте до кипіння олія рослинна, прикриваємо ємності пластмасовими кришками і ставимо на полицю холодильника на зберігання.

    Мариновані хрусткі гриби лисички - рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • свіжі лисички – 1 кг;

  • вода фільтрована – 110 мл;

  • цукровий пісок – 15 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 45 г;

  • оцет 9% – 120 мл;

  • зубці часникові – 2-4 шт.;

  • листочки петрушки – за смаком;

  • горошини духмяного перцю – 4 шт.;

  • листя лаврове – 2 шт.;

  • бутони гвоздики – 2 шт.;

  • рослинна без аромату масло (за бажанням) – 140 мл


  • Приготування
    Для маринування відбираємо невеликі, молоді та пружні примірники, позбавляє їх від сміття і ретельно промиваємо прохолодною водою. Після цього поміщаємо лисички в каструлю з водою і відварюємо протягом десяти хвилин. Щоб гриби вийшли хрусткими, відкидаємо їх на друшляк і споліскують крижаною водою.
    Для маринаду змішуємо в каструлі фільтровану воду, сіль, цукровий пісок і оцет, прогріваємо суміш до кипіння і опускаємо в неї відварені і промиті лисички. Варимо вміст ємності протягом двадцяти хвилин, після чого додаємо лаврові листи, горошини перцю, бутони гвоздики і витримуємо на плиті ще хвилин п'ять. Якщо лисички опустилися на дно, а зверху утворився прозорий і тягучий маринад – заготівля готова. Тепер залишилося тільки розкласти грибочки по стерильним і сухим баночках, чергуючи з пластинами часнику і уклавши на дно кілька листочків петрушки і залити все маринадом з каструлі.
    Зберігати заготовки краще в холодильнику або льосі, прикривши пластмасовими кришечками. Приблизно через місяць смак маринованих грибочків стане збалансованим і насиченим, і їх можна буде пробувати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мариновані лисички
    Мариновані лисички
    Чудовий спосіб урізноманітнити асортимент домашніх заготовок - замаринувати гриби. Розповімо кілька цікавих варіацій консервування лисичок. Вони
    Як замаринувати лисички?
    Як замаринувати лисички?
    Напередодні грибного сезону варто запастися цікавими рецептами заготовки різноманітних дарів лісу. У цьому матеріалі зібрані найбільш цікаві варіації
    Як смачно приготувати лисички?
    Як смачно приготувати лисички?
    Масу смачних страв можна приготувати з лісових грибів. У цьому матеріалі зібрані цікаві і максимально зрозумілі рецепти незрівнянних страв з лисичок.
    Ікра з лисичок на зиму
    Ікра з лисичок на зиму
    Заготовити на зиму лисички можна у вигляді прекрасної консервації. Далі підкажемо, як наповнити свій асортимент домашніх заготовок нової баночкою,
    Лисички з вершками - рецепт
    Лисички з вершками - рецепт
    Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів
    Як чистити лисички?
    Як чистити лисички?
    Один з найулюбленіших господинями видів грибів - це лисички. Їх і на зиму заготовити можна, і висушити, і приготувати. Але ось як чистити лисички?