Ікра з лисичок на зиму
З лисичок виходить багато чого смачного. Як приготувати ікру з лисичок на зиму, дізнаєтеся з цієї статті.
Інгредієнти:
відварені лисички — 1 кг;
цибуля — 150 г;
гвоздика — 2 шт.;
перець мелений червоний — 1/2 ч. ложки;
морква — 230 г;
оцет — 10 мл;
лавровий лист;
часник — 4 зубчики;
олія рафінована рослинна — 80 мл
Приготування
Вимиті гриби миємо в підсоленій воді, додавши в неї лаврові листочки, гвоздику, горошок і відварюємо 20 хвилин. Потім гриби висипаємо в блендер разом з додаванням бульйону. Перетворюємо це все в однорідну масу. Подрібнюємо часник і кидаємо його до грибочкам. Подрібнюємо моркву і цибулю і пасеруємо на олії. Кладемо овочі в грибну масу, перемішуємо і ставимо на плиту. 50 хвилин тушкуємо ікру під кришкою, а потім її знімаємо і готуємо ще 10 хвилин, щоб випарувати зайву вологу. Готову ікру приправляємо перцем і оцтом. Готову ікру розподіляємо по вимитим і пропаренным баночках і укупориваем. Зберігати її потрібно в холоді.
Інгредієнти:
кабачки — 700 г;
свіжі лисички — 2 кг;
часник — 8 зубчиків;
оцет 9% — 40 мл;
томат-паста — 100 г;
червоний перець мелений — 1 ч. ложка;
цибуля — 200 г;
олія рафінована рослинна — 300 мл;
пісок цукровий — 30 г;
лавровий лист, гвоздика;
сіль.
Приготування
Гриби очищаємо і варимо 20 хвилин з лавровим листком і гвоздикою. 2 склянки відвару залишаємо, він нам знадобиться трохи пізніше. Гриби миємо. На половині олії подрібнену цибулю пасеруємо. Додаємо терту моркву і обсмажуємо. Тепер кладемо томатну пасту, спеції і готуємо ще 4 хвилини. Далі обсмажуємо подрібнені кабачки. Гриби, кабачки і засмажку з допомогою блендера перетираємо, поступово додаючи масло, що залишилося і відвар грибів. Потім кладемо цукор, сіль і рубаний часник. На малому вогні тушкуємо, розмішуючи, щоб уникнути пригорання, близько півгодини. В кінці заправляємо оцтом і тут же розподіляємо по підготовленим пропаренным баночках. Укупориваем, закутуємо і даємо охолонути.
Інгредієнти:
свіжі лисички — 1 кг;
сіль — 25 г
лавровий лист;
цибуля — 250 г;
перець горошком;
томати — 240 г;
морква — 270 р.
Приготування
Свіжі гриби лисички попередньо очищаємо, промиваємо і відварюємо близько 5 хвилин. Далі воду зливаємо. З томатів знімаємо шкірку. Подрібнюємо цибулю з морквою і пасеруємо їх хвилин 10. Дрібненько нарізаємо гриби або ж перекручуємо їх на м'ясорубці. Підсолюємо, перчимо і кладемо на сковороду. Тушкуємо чверть години. Потім додаємо помідори і на малому вогні витримуємо ще півгодинки. Розкладаємо грибну ікру з лисичок з підготовленим пропаренным баночках і закатуємо прокип'яченими кришками.
Інгредієнти:
свіжі лисички — 300 г;
суміш перців — 1 /2 ч. ложки;
цибуля — 270 г;
майоран — 1 ч. ложка;
морква — 250 г;
масло рослинне без запаху.
Приготування
Підготовлені лисички ретельно промиваємо, складаємо у велику каструлю і вливаємо воду. Поміщаємо її на плиту і на малому вогні даємо закипіти. Варимо хвилин 40 обов'язково знімаючи піну, що утворюється. Шаткуємо очищений цибулю тонкими півкільцями. Моркву чистимо і подрібнюємо. Відправляємо цибулю з морквою на розігріту сковороду, додавши масло. Пасеруємо до легкої рум'яності. З'єднуємо цибулю з грибами і морквою, кладемо необхідні спеції. Все це пюрируем заглибним блендером. Далі отриману масу проварюємо близько півгодини на невеликому вогні, постійно помішуючи, щоб не пригоріла. А після цього вже розкладаємо смачну ікру з лисичок на зиму по баночках і укупориваем. Вдалих і смачних всім заготовок!
Грибна ікра з лисичок на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті гриби миємо в підсоленій воді, додавши в неї лаврові листочки, гвоздику, горошок і відварюємо 20 хвилин. Потім гриби висипаємо в блендер разом з додаванням бульйону. Перетворюємо це все в однорідну масу. Подрібнюємо часник і кидаємо його до грибочкам. Подрібнюємо моркву і цибулю і пасеруємо на олії. Кладемо овочі в грибну масу, перемішуємо і ставимо на плиту. 50 хвилин тушкуємо ікру під кришкою, а потім її знімаємо і готуємо ще 10 хвилин, щоб випарувати зайву вологу. Готову ікру приправляємо перцем і оцтом. Готову ікру розподіляємо по вимитим і пропаренным баночках і укупориваем. Зберігати її потрібно в холоді.
Ікра з лисичок і кабачків на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Гриби очищаємо і варимо 20 хвилин з лавровим листком і гвоздикою. 2 склянки відвару залишаємо, він нам знадобиться трохи пізніше. Гриби миємо. На половині олії подрібнену цибулю пасеруємо. Додаємо терту моркву і обсмажуємо. Тепер кладемо томатну пасту, спеції і готуємо ще 4 хвилини. Далі обсмажуємо подрібнені кабачки. Гриби, кабачки і засмажку з допомогою блендера перетираємо, поступово додаючи масло, що залишилося і відвар грибів. Потім кладемо цукор, сіль і рубаний часник. На малому вогні тушкуємо, розмішуючи, щоб уникнути пригорання, близько півгодини. В кінці заправляємо оцтом і тут же розподіляємо по підготовленим пропаренным баночках. Укупориваем, закутуємо і даємо охолонути.
Ікра з лисичок з помідорами на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі гриби лисички попередньо очищаємо, промиваємо і відварюємо близько 5 хвилин. Далі воду зливаємо. З томатів знімаємо шкірку. Подрібнюємо цибулю з морквою і пасеруємо їх хвилин 10. Дрібненько нарізаємо гриби або ж перекручуємо їх на м'ясорубці. Підсолюємо, перчимо і кладемо на сковороду. Тушкуємо чверть години. Потім додаємо помідори і на малому вогні витримуємо ще півгодинки. Розкладаємо грибну ікру з лисичок з підготовленим пропаренным баночках і закатуємо прокип'яченими кришками.
Ікра з грибів лисичок на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені лисички ретельно промиваємо, складаємо у велику каструлю і вливаємо воду. Поміщаємо її на плиту і на малому вогні даємо закипіти. Варимо хвилин 40 обов'язково знімаючи піну, що утворюється. Шаткуємо очищений цибулю тонкими півкільцями. Моркву чистимо і подрібнюємо. Відправляємо цибулю з морквою на розігріту сковороду, додавши масло. Пасеруємо до легкої рум'яності. З'єднуємо цибулю з грибами і морквою, кладемо необхідні спеції. Все це пюрируем заглибним блендером. Далі отриману масу проварюємо близько півгодини на невеликому вогні, постійно помішуючи, щоб не пригоріла. А після цього вже розкладаємо смачну ікру з лисичок на зиму по баночках і укупориваем. Вдалих і смачних всім заготовок!
Рекомендуємо добрі рецепти
Мариновані лисички
Чудовий спосіб урізноманітнити асортимент домашніх заготовок - замаринувати гриби. Розповімо кілька цікавих варіацій консервування лисичок. Вони
Як смачно приготувати лисички?
Масу смачних страв можна приготувати з лісових грибів. У цьому матеріалі зібрані цікаві і максимально зрозумілі рецепти незрівнянних страв з лисичок.
Ікра з лисичок
Прекрасний спосіб пустити в хід великий врожай грибів - зробити дивовижно смачну ікру з них. Спробуйте створити таку закуску саме з лисичок і
Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів
Грибна ікра з лисичок
Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А
Ікра з маслюків на зиму
Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно