Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ікра з лисичок

Ікра з лисичок

4-09-2016, 20:49
713
Ікра з лисичок
Таку чудову закуску як ікра вже готують з чого завгодно, будь то овочі або навіть гриби. Ось і сьогодні ми розповімо, як приготувати грибну ікру з лисичок і опишемо кілька цікавих рецептів.

Рецепт грибної ікри з лисичок на зиму


Інгредієнти:

  • свіжі лисички – 15 кг;

  • морква – 250 г;

  • ріпчаста цибуля – 250 г;

  • оливкова олія – 130 мл;

  • запашний перець – 6 горошин;

  • чорний перець – 6 горошин;

  • лист лавра – 2 шт.;

  • кухонна сіль – 15 ч. ложки.


  • Приготування
    Лисички очищаємо від гілочок і можливого сміття і промиваємо їх у великому обсязі води. Перекладаємо гриби у високу каструлю, поверх них викладаємо два види горошин перцю, листи лавра і заливаємо все до самого верху водою. Переставляємо ємність на включену плиту і варимо грибочки, разом зі спеціями протягом 25 а то і 30 хвилин.
    Далі беремо великий глибокий сотейник, наливаємо в нього оливкову олію і коли воно прогріється до появи димку, викладаємо в нього дрібно нарізані кубики цибулі і крупно тертою морквою. Щоб нічого не пригоріло відразу все перемішуємо і обсмажуємо овочі до м'якості. Зливаємо акуратно гриби, але при цьому залишаємо 2/3 склянки бульйону. Далі пропускаємо їх все через велике сито м'ясорубки, а потім викладаємо лисички в сотейник з морквою і цибулею. Присипаємо всі кухонною сіллю, вливаємо залишений нами бульйон і, змішавши всі інгредієнти, тушкуємо ікру з ароматних лисичок близько 45 хвилин. Розкладаємо її по стерильним, скляних баночках, які після закатуємо до упору і відставляємо остигати.

    Рецепт приготування ікри з лисичок з часником


    Інгредієнти:

  • лісові гриби (лисички) – 1 кг;

  • ріпчаста цибуля – 250 г;

  • томати – 350 г;

  • морква – 180 г;

  • молодий часник – 6 зубчиків;

  • чорний перець – 1 /3 ч. ложки;

  • червоний перець – 1 /3 ч. ложки;

  • сіль – за смаком;

  • соняшникова олія – 120 мл;


  • Приготування
    Моєму і перебираємо кожен грибочок. Відварюємо не менше 25 хвилин у великій кількості чистої води, а потім відкидаємо відварні лисички на друшляк. Далі перемішаємо їх у велику чашу блендера і подрібнюємо до максимально дрібних шматочків.
    На дно каструлі з нержавіючої сталі наливаємо масло і ставимо все на плиту. Коли воно нагріється викладаємо прокрученные на велике сито м'ясорубки цибулю, стиглі томати і моркву. Коли овочі потушатся в олії близько 10 хвилин, присипаємо їх перцем, додаємо індивідуально за смаком сіль і викладаємо в каструлю гриби з чаші блендера. Ретельно перемішуємо ікру і тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. За 7 хвилин до закінчення приготування, вводимо пропущений через прес молодий часник. Далі розподіляємо ікру з прожареним в духовці банкам і укупориваем їх до прийдешньої зими.

    Ікра з лисичок і кабачків на зиму


    Інгредієнти:

  • лисички – 22 кг;

  • молоді кабачки – 700 г;

  • ріпчаста цибуля – 450 г;

  • томатний сік – 300 мл;

  • часник – 3 зубки;

  • столовий оцет – 50 мл;

  • соняшникова олія – 1 ст.;

  • цукор, сіль – по 1 десертній ложці.


  • Приготування
    Належним чином готуємо лисички до подальшої консервації і відварюємо їх всі у великій каструлі. Далі промиваємо грибочки в друшляку під струменем проточної води і охолодженими подрібнюємо їх, пропустивши через м'ясорубку.
    У великій сковороді або сотейнику з прогрітим до серпанок соняшниковою олією (наливаємо половину масла потрібного за рецептом), смажимо до м'якості дрібно подрібнений ріпчаста цибуля, далі вводимо до нього дрібно терту моркву і обсмажуємо до появи золотого кольору в загальній масі. Молоді кабачки протираємо через більш крупну тертку, ніж морква і спочатку обсмажуємо, а потім тушкуємо їх 15 хвилин в окремій сковороді з залишком соняшникової олії. Тепер з'єднуємо в одну велику, з високими бортами каструлю обсмажені моркву з цибулею, відварні, подрібнені лисички і тушковані кабачки. Додаємо сюди в рівних пропорціях цукор з кухонною сіллю, вливаємо томатний сік і, перемішавши, тушкуємо ікру не більше 20-25 хвилин. Десь за 10 хвилин до вимикання вводимо дрібно нарубаний часник і столовий оцет. Розкладаємо нашу готову закуску по пропаренным пором банкам і закочує їх прокипевшими в чистій воді кришками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачки в томаті
    Кабачки в томаті
    Поки на прилавках або на власній ділянці є молоденькі овочі встигніть приготувати різні смачні страви з них. У цьому матеріалі розглянемо, як
    Грибний суп з лисичок
    Грибний суп з лисичок
    У розпал сезону масового збирання грибів саме час побалувати себе смачними супами. Ці перші страви завжди виходять чудово ароматними, а
    Смажені лисички з картоплею
    Смажені лисички з картоплею
    Якщо вам пощастило добути свіжих лисичок, то приготуйте з них проста і смачна страва, обсмаживши гриби з картоплею і цибулею. Просте і всіма улюблене
    Лисички з вершками - рецепт
    Лисички з вершками - рецепт
    Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів
    Грибна ікра з лисичок
    Грибна ікра з лисичок
    Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А
    Ікра з маслюків на зиму
    Ікра з маслюків на зиму
    Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно