Ікра з лисичок
Таку чудову закуску як ікра вже готують з чого завгодно, будь то овочі або навіть гриби. Ось і сьогодні ми розповімо, як приготувати грибну ікру з лисичок і опишемо кілька цікавих рецептів.
Інгредієнти:
свіжі лисички – 15 кг;
морква – 250 г;
ріпчаста цибуля – 250 г;
оливкова олія – 130 мл;
запашний перець – 6 горошин;
чорний перець – 6 горошин;
лист лавра – 2 шт.;
кухонна сіль – 15 ч. ложки.
Приготування
Лисички очищаємо від гілочок і можливого сміття і промиваємо їх у великому обсязі води. Перекладаємо гриби у високу каструлю, поверх них викладаємо два види горошин перцю, листи лавра і заливаємо все до самого верху водою. Переставляємо ємність на включену плиту і варимо грибочки, разом зі спеціями протягом 25 а то і 30 хвилин.
Далі беремо великий глибокий сотейник, наливаємо в нього оливкову олію і коли воно прогріється до появи димку, викладаємо в нього дрібно нарізані кубики цибулі і крупно тертою морквою. Щоб нічого не пригоріло відразу все перемішуємо і обсмажуємо овочі до м'якості. Зливаємо акуратно гриби, але при цьому залишаємо 2/3 склянки бульйону. Далі пропускаємо їх все через велике сито м'ясорубки, а потім викладаємо лисички в сотейник з морквою і цибулею. Присипаємо всі кухонною сіллю, вливаємо залишений нами бульйон і, змішавши всі інгредієнти, тушкуємо ікру з ароматних лисичок близько 45 хвилин. Розкладаємо її по стерильним, скляних баночках, які після закатуємо до упору і відставляємо остигати.
Інгредієнти:
лісові гриби (лисички) – 1 кг;
ріпчаста цибуля – 250 г;
томати – 350 г;
морква – 180 г;
молодий часник – 6 зубчиків;
чорний перець – 1 /3 ч. ложки;
червоний перець – 1 /3 ч. ложки;
сіль – за смаком;
соняшникова олія – 120 мл;
Приготування
Моєму і перебираємо кожен грибочок. Відварюємо не менше 25 хвилин у великій кількості чистої води, а потім відкидаємо відварні лисички на друшляк. Далі перемішаємо їх у велику чашу блендера і подрібнюємо до максимально дрібних шматочків.
На дно каструлі з нержавіючої сталі наливаємо масло і ставимо все на плиту. Коли воно нагріється викладаємо прокрученные на велике сито м'ясорубки цибулю, стиглі томати і моркву. Коли овочі потушатся в олії близько 10 хвилин, присипаємо їх перцем, додаємо індивідуально за смаком сіль і викладаємо в каструлю гриби з чаші блендера. Ретельно перемішуємо ікру і тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. За 7 хвилин до закінчення приготування, вводимо пропущений через прес молодий часник. Далі розподіляємо ікру з прожареним в духовці банкам і укупориваем їх до прийдешньої зими.
Інгредієнти:
лисички – 22 кг;
молоді кабачки – 700 г;
ріпчаста цибуля – 450 г;
томатний сік – 300 мл;
часник – 3 зубки;
столовий оцет – 50 мл;
соняшникова олія – 1 ст.;
цукор, сіль – по 1 десертній ложці.
Приготування
Належним чином готуємо лисички до подальшої консервації і відварюємо їх всі у великій каструлі. Далі промиваємо грибочки в друшляку під струменем проточної води і охолодженими подрібнюємо їх, пропустивши через м'ясорубку.
У великій сковороді або сотейнику з прогрітим до серпанок соняшниковою олією (наливаємо половину масла потрібного за рецептом), смажимо до м'якості дрібно подрібнений ріпчаста цибуля, далі вводимо до нього дрібно терту моркву і обсмажуємо до появи золотого кольору в загальній масі. Молоді кабачки протираємо через більш крупну тертку, ніж морква і спочатку обсмажуємо, а потім тушкуємо їх 15 хвилин в окремій сковороді з залишком соняшникової олії. Тепер з'єднуємо в одну велику, з високими бортами каструлю обсмажені моркву з цибулею, відварні, подрібнені лисички і тушковані кабачки. Додаємо сюди в рівних пропорціях цукор з кухонною сіллю, вливаємо томатний сік і, перемішавши, тушкуємо ікру не більше 20-25 хвилин. Десь за 10 хвилин до вимикання вводимо дрібно нарубаний часник і столовий оцет. Розкладаємо нашу готову закуску по пропаренным пором банкам і закочує їх прокипевшими в чистій воді кришками.
Рецепт грибної ікри з лисичок на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Лисички очищаємо від гілочок і можливого сміття і промиваємо їх у великому обсязі води. Перекладаємо гриби у високу каструлю, поверх них викладаємо два види горошин перцю, листи лавра і заливаємо все до самого верху водою. Переставляємо ємність на включену плиту і варимо грибочки, разом зі спеціями протягом 25 а то і 30 хвилин.
Далі беремо великий глибокий сотейник, наливаємо в нього оливкову олію і коли воно прогріється до появи димку, викладаємо в нього дрібно нарізані кубики цибулі і крупно тертою морквою. Щоб нічого не пригоріло відразу все перемішуємо і обсмажуємо овочі до м'якості. Зливаємо акуратно гриби, але при цьому залишаємо 2/3 склянки бульйону. Далі пропускаємо їх все через велике сито м'ясорубки, а потім викладаємо лисички в сотейник з морквою і цибулею. Присипаємо всі кухонною сіллю, вливаємо залишений нами бульйон і, змішавши всі інгредієнти, тушкуємо ікру з ароматних лисичок близько 45 хвилин. Розкладаємо її по стерильним, скляних баночках, які після закатуємо до упору і відставляємо остигати.
Рецепт приготування ікри з лисичок з часником
Інгредієнти:
Приготування
Моєму і перебираємо кожен грибочок. Відварюємо не менше 25 хвилин у великій кількості чистої води, а потім відкидаємо відварні лисички на друшляк. Далі перемішаємо їх у велику чашу блендера і подрібнюємо до максимально дрібних шматочків.
На дно каструлі з нержавіючої сталі наливаємо масло і ставимо все на плиту. Коли воно нагріється викладаємо прокрученные на велике сито м'ясорубки цибулю, стиглі томати і моркву. Коли овочі потушатся в олії близько 10 хвилин, присипаємо їх перцем, додаємо індивідуально за смаком сіль і викладаємо в каструлю гриби з чаші блендера. Ретельно перемішуємо ікру і тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. За 7 хвилин до закінчення приготування, вводимо пропущений через прес молодий часник. Далі розподіляємо ікру з прожареним в духовці банкам і укупориваем їх до прийдешньої зими.
Ікра з лисичок і кабачків на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Належним чином готуємо лисички до подальшої консервації і відварюємо їх всі у великій каструлі. Далі промиваємо грибочки в друшляку під струменем проточної води і охолодженими подрібнюємо їх, пропустивши через м'ясорубку.
У великій сковороді або сотейнику з прогрітим до серпанок соняшниковою олією (наливаємо половину масла потрібного за рецептом), смажимо до м'якості дрібно подрібнений ріпчаста цибуля, далі вводимо до нього дрібно терту моркву і обсмажуємо до появи золотого кольору в загальній масі. Молоді кабачки протираємо через більш крупну тертку, ніж морква і спочатку обсмажуємо, а потім тушкуємо їх 15 хвилин в окремій сковороді з залишком соняшникової олії. Тепер з'єднуємо в одну велику, з високими бортами каструлю обсмажені моркву з цибулею, відварні, подрібнені лисички і тушковані кабачки. Додаємо сюди в рівних пропорціях цукор з кухонною сіллю, вливаємо томатний сік і, перемішавши, тушкуємо ікру не більше 20-25 хвилин. Десь за 10 хвилин до вимикання вводимо дрібно нарубаний часник і столовий оцет. Розкладаємо нашу готову закуску по пропаренным пором банкам і закочує їх прокипевшими в чистій воді кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачки в томаті
Поки на прилавках або на власній ділянці є молоденькі овочі встигніть приготувати різні смачні страви з них. У цьому матеріалі розглянемо, як
Грибний суп з лисичок
У розпал сезону масового збирання грибів саме час побалувати себе смачними супами. Ці перші страви завжди виходять чудово ароматними, а
Смажені лисички з картоплею
Якщо вам пощастило добути свіжих лисичок, то приготуйте з них проста і смачна страва, обсмаживши гриби з картоплею і цибулею. Просте і всіма улюблене
Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів
Грибна ікра з лисичок
Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А
Ікра з маслюків на зиму
Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно