Таку чудову закуску як ікра вже готують з чого завгодно, будь то овочі або навіть гриби. Ось і сьогодні ми розповімо, як приготувати грибну ікру з лисичок і опишемо кілька цікавих рецептів.
Рецепт грибної ікри з лисичок на зиму
Інгредієнти: свіжі лисички – 15 кг; морква – 250 г; ріпчаста цибуля – 250 г; оливкова олія – 130 мл; запашний перець – 6 горошин; чорний перець – 6 горошин; лист лавра – 2 шт.; кухонна сіль – 15 ч. ложки. Приготування Лисички очищаємо від гілочок і можливого сміття і промиваємо їх у великому обсязі води. Перекладаємо гриби у високу каструлю, поверх них викладаємо два види горошин перцю, листи лавра і заливаємо все до самого верху водою. Переставляємо ємність на включену плиту і варимо грибочки, разом зі спеціями протягом 25 а то і 30 хвилин.
Далі беремо великий глибокий сотейник, наливаємо в нього оливкову олію і коли воно прогріється до появи димку, викладаємо в нього дрібно нарізані кубики цибулі і крупно тертою морквою. Щоб нічого не пригоріло відразу все перемішуємо і обсмажуємо овочі до м'якості. Зливаємо акуратно гриби, але при цьому залишаємо 2/3 склянки бульйону. Далі пропускаємо їх все через велике сито м'ясорубки, а потім викладаємо лисички в сотейник з морквою і цибулею. Присипаємо всі кухонною сіллю, вливаємо залишений нами бульйон і, змішавши всі інгредієнти, тушкуємо ікру з ароматних лисичок близько 45 хвилин. Розкладаємо її по стерильним, скляних баночках, які після закатуємо до упору і відставляємо остигати.
Рецепт приготування ікри з лисичок з часником
Інгредієнти: лісові гриби (лисички) – 1 кг; ріпчаста цибуля – 250 г; томати – 350 г; морква – 180 г; молодий часник – 6 зубчиків; чорний перець – 1 /3 ч. ложки; червоний перець – 1 /3 ч. ложки; сіль – за смаком; соняшникова олія – 120 мл; Приготування Моєму і перебираємо кожен грибочок. Відварюємо не менше 25 хвилин у великій кількості чистої води, а потім відкидаємо відварні лисички на друшляк. Далі перемішаємо їх у велику чашу блендера і подрібнюємо до максимально дрібних шматочків.
На дно каструлі з нержавіючої сталі наливаємо масло і ставимо все на плиту. Коли воно нагріється викладаємо прокрученные на велике сито м'ясорубки цибулю, стиглі томати і моркву. Коли овочі потушатся в олії близько 10 хвилин, присипаємо їх перцем, додаємо індивідуально за смаком сіль і викладаємо в каструлю гриби з чаші блендера. Ретельно перемішуємо ікру і тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. За 7 хвилин до закінчення приготування, вводимо пропущений через прес молодий часник. Далі розподіляємо ікру з прожареним в духовці банкам і укупориваем їх до прийдешньої зими.
Ікра з лисичок і кабачків на зиму
Інгредієнти: лисички – 22 кг; молоді кабачки – 700 г; ріпчаста цибуля – 450 г; томатний сік – 300 мл; часник – 3 зубки; столовий оцет – 50 мл; соняшникова олія – 1 ст.; цукор, сіль – по 1 десертній ложці. Приготування Належним чином готуємо лисички до подальшої консервації і відварюємо їх всі у великій каструлі. Далі промиваємо грибочки в друшляку під струменем проточної води і охолодженими подрібнюємо їх, пропустивши через м'ясорубку.
У великій сковороді або сотейнику з прогрітим до серпанок соняшниковою олією (наливаємо половину масла потрібного за рецептом), смажимо до м'якості дрібно подрібнений ріпчаста цибуля, далі вводимо до нього дрібно терту моркву і обсмажуємо до появи золотого кольору в загальній масі. Молоді кабачки протираємо через більш крупну тертку, ніж морква і спочатку обсмажуємо, а потім тушкуємо їх 15 хвилин в окремій сковороді з залишком соняшникової олії. Тепер з'єднуємо в одну велику, з високими бортами каструлю обсмажені моркву з цибулею, відварні, подрібнені лисички і тушковані кабачки. Додаємо сюди в рівних пропорціях цукор з кухонною сіллю, вливаємо томатний сік і, перемішавши, тушкуємо ікру не більше 20-25 хвилин. Десь за 10 хвилин до вимикання вводимо дрібно нарубаний часник і столовий оцет. Розкладаємо нашу готову закуску по пропаренным пором банкам і закочує їх прокипевшими в чистій воді кришками.