Грибний суп з лисичок
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як варити грибний суп з лисичок. Спробувавши один раз це чудове блюдо, ви назавжди залишитеся в числі його шанувальників.
Інгредієнти:
лисички – 320 г;
плавлений сир – 120 г;
бульби картоплі – 250 г;
цибулю зелений – 3-4 стебла;
морква – 75 г;
листя лавра – 1-2 шт.;
вершкове масло – 25 г;
сушений базилік – 1-2 зубчики;
сіль.
Приготування
Грибочки гарненько промиваємо кілька разів в холодній воді, щоб позбутися від усіх забруднень, піску та листя. Якщо лисички у вас невеликі можна залишити їх цілими, великі краще нарізати на шматочки потрібного розміру. Викладаємо гриби в каструлю, заливаємо водою, прогріваємо до кипіння і проварюємо протягом п'ятнадцяти хвилин.
Поки гриби варяться, очищаємо і нарізаємо кубиками бульби картоплі. Пасеруємо на вершковому маслі попередньо очищену і нарізану соломкою моркву і дрібно нарізаний зелений лук. Закладаємо овочі до грибів, додаємо сіль і листя лавра і проварюємо до готовності картоплі. Потім кидаємо сушений базилік, додаємо пропущений через тертку або нарізаний скибочками плавлений сир і помішуємо до його розчинення. Знімаємо супчик з вогню, розливаємо по тарілках і подаємо до столу.
Інгредієнти:
лисички – 800 г;
бульйон з білих грибів – 75 мл;
цибуля шалот – 190 г;
вершки – 75 мл;
часник – 3 зубчики;
чебрець свіжий – 2 гілочки;
олія оливкова – 55 мл;
свіжа зелень петрушки – 3-4 гілочки;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Лисички гарненько промиваємо, відбираємо сто грам самих дрібних, а решта обсмажуємо на оливковій олії, додавши цибулю шалот, очищені і роздавлені ножем два зубчики часнику і гілочку чебрецю. Потім спасеровану масу трохи охолоджуємо, часник і чебрець витягаємо, а гриби з цибулею розбиваємо в блендері до отримання ніжного пюре, додавши в процесі бульйон з білих грибів. Перекладаємо масу в каструльку, прогріваємо до кипіння, солимо, перчимо, знімаємо з вогню, вливаємо вершки і перемішуємо.
Залишилися цілі маленькі лисички обсмажуємо на оливковій олії, в кінці додаємо сіль, перець, дрібно нарубаний зубчик часнику і зелень петрушки.
Готовий крем-суп наливають у тарілку, зверху викладаємо обсмажені гриби, гілочку чебрецю і подаємо до столу.
Грибний суп з лисичок з сиром - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Грибочки гарненько промиваємо кілька разів в холодній воді, щоб позбутися від усіх забруднень, піску та листя. Якщо лисички у вас невеликі можна залишити їх цілими, великі краще нарізати на шматочки потрібного розміру. Викладаємо гриби в каструлю, заливаємо водою, прогріваємо до кипіння і проварюємо протягом п'ятнадцяти хвилин.
Поки гриби варяться, очищаємо і нарізаємо кубиками бульби картоплі. Пасеруємо на вершковому маслі попередньо очищену і нарізану соломкою моркву і дрібно нарізаний зелений лук. Закладаємо овочі до грибів, додаємо сіль і листя лавра і проварюємо до готовності картоплі. Потім кидаємо сушений базилік, додаємо пропущений через тертку або нарізаний скибочками плавлений сир і помішуємо до його розчинення. Знімаємо супчик з вогню, розливаємо по тарілках і подаємо до столу.
Грибний крем-суп з лисичками
Інгредієнти:
Приготування
Лисички гарненько промиваємо, відбираємо сто грам самих дрібних, а решта обсмажуємо на оливковій олії, додавши цибулю шалот, очищені і роздавлені ножем два зубчики часнику і гілочку чебрецю. Потім спасеровану масу трохи охолоджуємо, часник і чебрець витягаємо, а гриби з цибулею розбиваємо в блендері до отримання ніжного пюре, додавши в процесі бульйон з білих грибів. Перекладаємо масу в каструльку, прогріваємо до кипіння, солимо, перчимо, знімаємо з вогню, вливаємо вершки і перемішуємо.
Залишилися цілі маленькі лисички обсмажуємо на оливковій олії, в кінці додаємо сіль, перець, дрібно нарубаний зубчик часнику і зелень петрушки.
Готовий крем-суп наливають у тарілку, зверху викладаємо обсмажені гриби, гілочку чебрецю і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зварити грибний суп зі свіжих грибів?
Суп завжди виходить смачним і неймовірно ароматним, якщо приготувати його з свіжих грибів, причому це можуть бути печериці, куплені в магазині або
Як варити грибний суп?
Одним з найпростіших і ароматних супів можна з упевненістю назвати грибний. Причому його смакові якості не стають гірше, якщо ви використовуєте
Грибний суп з сиром
Приготувати грибний суп - справа нескладна. Напевно кожен зможе впоратися з цим завданням. Але ж це неабияке страву можна урізноманітнити і зробити
Грибний суп з сушених грибів
Восени, кожен досвідчений грибник розживеться солідним урожаєм, який пізніше пускає на приготування різних ароматних страв або заготовок на зиму.
Лисички, тушковані в сметані
Гриби лисички мають яскравий і незвичайний смак. Тому не радимо забивати їх основна якість великою кількістю додаткових інгредієнтів або спецій.
Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів