Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грибний суп з лисичок

Грибний суп з лисичок

2-11-2015, 20:03
789
Грибний суп з лисичок
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як варити грибний суп з лисичок. Спробувавши один раз це чудове блюдо, ви назавжди залишитеся в числі його шанувальників.

Грибний суп з лисичок з сиром - рецепт


Інгредієнти:

  • лисички – 320 г;

  • плавлений сир – 120 г;

  • бульби картоплі – 250 г;

  • цибулю зелений – 3-4 стебла;

  • морква – 75 г;

  • листя лавра – 1-2 шт.;

  • вершкове масло – 25 г;

  • сушений базилік – 1-2 зубчики;

  • сіль.


  • Приготування
    Грибочки гарненько промиваємо кілька разів в холодній воді, щоб позбутися від усіх забруднень, піску та листя. Якщо лисички у вас невеликі можна залишити їх цілими, великі краще нарізати на шматочки потрібного розміру. Викладаємо гриби в каструлю, заливаємо водою, прогріваємо до кипіння і проварюємо протягом п'ятнадцяти хвилин.
    Поки гриби варяться, очищаємо і нарізаємо кубиками бульби картоплі. Пасеруємо на вершковому маслі попередньо очищену і нарізану соломкою моркву і дрібно нарізаний зелений лук. Закладаємо овочі до грибів, додаємо сіль і листя лавра і проварюємо до готовності картоплі. Потім кидаємо сушений базилік, додаємо пропущений через тертку або нарізаний скибочками плавлений сир і помішуємо до його розчинення. Знімаємо супчик з вогню, розливаємо по тарілках і подаємо до столу.

    Грибний крем-суп з лисичками


    Інгредієнти:

  • лисички – 800 г;

  • бульйон з білих грибів – 75 мл;

  • цибуля шалот – 190 г;

  • вершки – 75 мл;

  • часник – 3 зубчики;

  • чебрець свіжий – 2 гілочки;

  • олія оливкова – 55 мл;

  • свіжа зелень петрушки – 3-4 гілочки;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Лисички гарненько промиваємо, відбираємо сто грам самих дрібних, а решта обсмажуємо на оливковій олії, додавши цибулю шалот, очищені і роздавлені ножем
    Грибний суп з лисичок
    два зубчики часнику і гілочку чебрецю. Потім спасеровану масу трохи охолоджуємо, часник і чебрець витягаємо, а гриби з цибулею розбиваємо в блендері до отримання ніжного пюре, додавши в процесі бульйон з білих грибів. Перекладаємо масу в каструльку, прогріваємо до кипіння, солимо, перчимо, знімаємо з вогню, вливаємо вершки і перемішуємо.
    Залишилися цілі маленькі лисички обсмажуємо на оливковій олії, в кінці додаємо сіль, перець, дрібно нарубаний зубчик часнику і зелень петрушки.
    Готовий крем-суп наливають у тарілку, зверху викладаємо обсмажені гриби, гілочку чебрецю і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зварити грибний суп зі свіжих грибів?
    Як зварити грибний суп зі свіжих грибів?
    Суп завжди виходить смачним і неймовірно ароматним, якщо приготувати його з свіжих грибів, причому це можуть бути печериці, куплені в магазині або
    Як варити грибний суп?
    Як варити грибний суп?
    Одним з найпростіших і ароматних супів можна з упевненістю назвати грибний. Причому його смакові якості не стають гірше, якщо ви використовуєте
    Грибний суп з сиром
    Грибний суп з сиром
    Приготувати грибний суп - справа нескладна. Напевно кожен зможе впоратися з цим завданням. Але ж це неабияке страву можна урізноманітнити і зробити
    Грибний суп з сушених грибів
    Грибний суп з сушених грибів
    Восени, кожен досвідчений грибник розживеться солідним урожаєм, який пізніше пускає на приготування різних ароматних страв або заготовок на зиму.
    Лисички, тушковані в сметані
    Лисички, тушковані в сметані
    Гриби лисички мають яскравий і незвичайний смак. Тому не радимо забивати їх основна якість великою кількістю додаткових інгредієнтів або спецій.
    Лисички з вершками - рецепт
    Лисички з вершками - рецепт
    Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів