Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грибний суп з сиром

Грибний суп з сиром

16-09-2015, 20:33
498
Грибний суп з сиром
Пропонуємо вам кілька варіантів приготування грибного супу з сиром. Це нехитре блюдо з досить простим набором інгредієнтів вражає своїм чудовим вершковим смаком і захопливим грибним ароматом.
Основу наших рецептів складають звичайні печериці. Але якщо у вас є можливість замінити їх лісовими грибами, то неодмінно скористайтеся нею. Від цього смак страви стане ще більш насиченим.

Грибний суп з печериць з плавленим сиром - рецепт


Інгредієнти:

  • печериці – 650 г;

  • рідкий плавлений сир – 320 г;

  • цибуля ріпчаста – 190 г;

  • морква – 175 г;

  • рослинна рафінована олія – 50 мл;

  • вершкове масло – 55 г;

  • часник – 2 зубці;

  • вода фільтрована – 175 л;

  • мелений чорний перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Цибуля позбавляємо від лушпиння, шаткуємо невеликими кубиками і підрум'янюємо на сковорідці в суміші рослинного і вершкового масла приблизно сім-десять хвилин, помішуючи. Потім закладаємо пропущену через тертку моркву і смажимо ще п'ять хвилин.
    Печериці миємо, нарізаємо дрібно і теж викладаємо в сковороду. Протушиваем все протягом п'ятнадцяти хвилин під кришкою і перекладаємо в каструлю. Вливаємо підігріту до кипіння воду, проварюємо п'ять-сім хвилин, додаємо плавлений сир. Коли він повністю розійдеться, підсолюємо супчик, при необхідності, приправляємо за смаком меленим чорним перцем і видавлюємо через прес часник. Вимикаємо вогонь і, прикривши каструлю кришкою, даємо страві настоятися десять-п'ятнадцять хвилин.

    Грибний суп-пюре з плавленим сиром - рецепт


    Інгредієнти:

  • шампіньйони – 05 кг;

  • бульби картоплі – 05 кг;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • сир плавлений – 250 г;

  • оливкова або вершкове масло;

  • прованські трави;

  • мелений чорний перець;

  • сіль;

  • свіжа зелень;

  • грінки або сухарики.


  • Приготування
    Очищаємо картопляні бульби від шкірки, дрібно нарізаємо і складаємо в каструлю. Заливаємо їх фільтрованою водою і доводимо до кипіння. Через десять хвилин кидаємо плавлені сирки і помішуємо вміст каструлі до їх розчинення.
    Тим часом чистимо цибулю і підрум'янюємо на оливковій або вершковому маслі протягом п'яти хвилин. Додаємо попередньо вимиті і порізані печериці і припускаємо їх під кришкою до готовності.
    Коли картопля буде готовий, а сир повністю розплавитися, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, прованські трави і викладаємо гриби з цибулею.
    Розбиваємо масу за допомогою блендера до однорідної пюре, знову прогріваємо до кипіння і вимикаємо плиту.
    Подаємо ароматний суп-пюре з грінками або сухариками і будь свіжою зеленню на ваш смак.

    Грибний суп з плавленим сиром в мультиварці


    Інгредієнти:

  • шампіньйони – 05 кг;

  • бульби картоплі – 045 кг;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • морква – 75 г;

  • сир плавлений – 240 г;

  • вода фільтрована;

  • рослинна рафінована олія;

  • лаврові листочки;

  • мускатний горіх;

  • мелений чорний перець;

  • сіль;

  • свіжа зелень петрушки і кропу.


  • Приготування
    Грибний суп з сиром

    Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і викладаємо в промаслений ємність мультиварки. Підрум'янюємо його трохи, настройте пристрій на режим «Смаження» або «Випічка». Туди ж відправляємо пропущену через тертку моркву і смажимо ще п'ять хвилин. Тепер закладаємо попередньо очищені і нарізані бульби картоплі і грибочки і витримуємо в тій же програмі ще п'ятнадцять хвилин. Після закінчення часу додаємо плавлений сир, сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх, лаврові листочки і вливаємо підігріту до кипіння фільтровану воду.
    Переводимо прилад в режим «Гасіння» і готуємо страву п'ятдесят хвилин.
    Готовий ароматний супчик подаємо зі свіжою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт класичної солянки з картоплею
    Рецепт класичної солянки з картоплею
    Існує безліч варіантів приготування м'ясної солянки і кожен можна назвати класичним. Проте їх все об'єднує велику кількість м'ясних складових, солінь
    Грибний суп з сушених грибів
    Грибний суп з сушених грибів
    Восени, кожен досвідчений грибник розживеться солідним урожаєм, який пізніше пускає на приготування різних ароматних страв або заготовок на зиму.
    Кабачки, тушковані в сметані
    Кабачки, тушковані в сметані
    Кабачок, мабуть, самий універсальний овоч. З нього готують стільки різноманітних страв, що часом можна розгубитися у варіантах. Пропонуємо найбільш
    Гороховий суп з копченостями в мультиварці
    Гороховий суп з копченостями в мультиварці
    Гороховий суп дуже люблять дорослі і діти. Процес його приготування займає зовсім не багато часу. А ми розповімо, як урізноманітнити цей неабиякий
    Тушкована капуста в мультиварці
    Тушкована капуста в мультиварці
    Страви, приготовані в мультиварці, відрізняються неповторною м'якістю складових інгредієнтів. Це можливо завдяки функції тривалого гасіння.
    Як приготувати овочеве рагу в мультиварці?
    Як приготувати овочеве рагу в мультиварці?
    Овочеве рагу - це «рятівне» блюдо, яке приготувати просто і виходить дуже ситно. А, щоб не проводити біля плити багато часу, його можна приготувати,