Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кабачки, тушковані в сметані

Кабачки, тушковані в сметані

15-09-2015, 18:35
2 609
Кабачки, тушковані в сметані
Пропонуємо вам рецепти приготування тушкованих кабачків в сметані. Страви виходять з ніжною структурою та просто чудові на смак.

Кабачки, тушковані в сметані з овочами і часником - рецепт


Інгредієнти:

  • молодий кабачок – 650 г;

  • солодкий болгарський перець – 220 г;

  • помідори – 220 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • сметана – 120 г;

  • орегано – 15 г;

  • сіль – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Вимиті кабачки очищаємо від шкірки і нарізаємо великими брусочками або кубиками. Помідори ріжемо кубиками, а перець позбавляємо від насіння і плодоніжок і нарізаємо соломкою.
    У сковороду наливаємо олію, прогріваємо його добряче і закладаємо кабачки, підрум'янюємо їх на сильному вогні протягом семи хвилин, пару раз обережно перемішавши. Потім додаємо перець і помідори і смажимо ще три-п'ять хвилин.
    Сметану змішуємо з подрібненою зеленню і часником і перекладаємо до овочів. Приправляємо страву сіллю, меленим перцем, орегано, перемішуємо і протушиваем на помірному вогні протягом п'яти хвилин, прикривши кришкою.
    Таку страву може бути чудовою самостійною закускою або прекрасним гарніром до м'ясних страв.

    Кабачки, тушковані в сметані з куркою і овочами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 575 г;

  • молоді кабачки – 750 г;

  • солодкий болгарський перець – 2-3 шт.;

  • помідори – 4 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • сметана – 120 мл;

  • рослинне масло – 75 мл;

  • сіль – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • пряні трави – за смаком;

  • свіжа зелень – за смаком.


  • Приготування
    У ємність мультиварки плесни трохи рослинного масла і підрум'янимо нарізане брусочками вимите і просушену куряче філе, встановивши режим «Випічка». Потім закладаємо півкільця цибулі і смажимо ще сім хвилин.
    Вимиті молоденькі кабачки і бульби картоплі позбавляємо від шкірки і нарізаємо великими кубиками або брусочками, а очищену моркву і солодкий перець соломкою. Закладаємо всі овочі до м'яса з цибулею, додаємо сметану, переводимо пристрій в режим «Гасіння» і вибираємо сорок хвилин. Через десять хвилин кидаємо очищені від шкурочек і нарізані кубиками помідори, приправляємо страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем, пряними травами і акуратно перемішуємо. По закінченні процесу приготування даємо тушкованих кабачків десять хвилин настоятися і подаємо до столу зі свіжою зеленню.

    Фаршировані кабачки, тушковані в сметані


    Інгредієнти:

  • кабачки великі і середні – 3-4 шт.;

  • м'ясо свиняче й яловиче – 850 г;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • рис – 200 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • мелений чорний перець – за смаком;


  • Для піджарки:

  • велика морква – 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • рослинне масло – 75 мл;

  • сіль – за смаком;


  • Для заливки:

  • сметана – 250 мл;

  • томатна паста – 75 г;

  • вода – 15 л;

  • лаврові листочки – 3-5 шт.;

  • горошини запашного перцю – 3-5 шт.;

  • пряні трави – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Рис промиваємо гарненько і заливаємо водою на час. Свинину і яловичину миємо, нарізаємо на скибочки і пропускаємо їх через м'ясорубку разом з очищеною цибулиною.
    Очищену і пропущену через тертку моркву і кубики цибулі обсмажуємо на рослинній олії до м'якості і викладаємо до перекрученному м'яса. Туди ж додаємо яйце, викладаємо рис, попередньо зливши воду, додаємо сіль,
    Кабачки, тушковані в сметані
    мелений чорний перець і перемішуємо.
    Кабачки миємо, очищаємо від шкірки, розрізаємо на циліндри висотою приблизно п'ять-сім сантиметрів. За допомогою ложки выскабливаем серцевину і наповнюємо утворену порожнечу приготованим фаршем. Укладаємо нафаршировані кабачки в казан або каструлю і заливаємо сумішшю сметани, томатної пасти і води, в яку за смаком додаємо сіль і пряні трави. Рідина повинна практично повністю покривати кабачки. Кидаємо в каструлю горошини запашного перцю і листя лавра, накриваємо кришкою і визначаємо на плиту. Після закипання прикручуємо вогонь до мінімуму і протушиваем страву протягом тридцяти-сорока хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована яловича печінка
    Тушкована яловича печінка
    Яловича печінка відома своїми чудовими смаковими якостями і перевершує по корисним властивостям інші субпродукти і навіть м'ясо. Пропонуємо два
    Тушковані кабачки в мультиварці
    Тушковані кабачки в мультиварці
    Багатьох господинь підкорила мультиварка не тільки своїм достоїнством швидкого приготування страв, але і функцією тривалого гасіння. Таким чином
    Баклажани тушковані в мультиварці
    Баклажани тушковані в мультиварці
    Одним з основних переваг мультиварки можна назвати функцію гасіння. Томлені таким чином овочі виходять м'якими і ніжними, а головне рівномірно
    Рагу з кабачків з куркою
    Рагу з кабачків з куркою
    Літо щедро обдаровує нас корисними плодами. Але в спеку часом так не хочеться навантажувати організм важкою їжею. Тому приготоване на обід ситне і, в
    Овочі, тушковані в сметані
    Овочі, тушковані в сметані
    Варіантів приготування такого простого страви, овочі, тушковані в сметані досить багато. У нашій статті ми пропонуємо вам парочку цікавих рецептів,
    Кабачки, тушковані з картоплею
    Кабачки, тушковані з картоплею
    Кабачки, тушковані з картоплею - ситне і смачне блюдо, яке прекрасно різноманітить ваше повсякденне меню. До того ж приготувати такий обід або