Кабачки, тушковані в сметані
Пропонуємо вам рецепти приготування тушкованих кабачків в сметані. Страви виходять з ніжною структурою та просто чудові на смак.
Інгредієнти:
молодий кабачок – 650 г;
солодкий болгарський перець – 220 г;
помідори – 220 г;
часник – 2-3 зубчики;
сметана – 120 г;
орегано – 15 г;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
свіжа зелень – за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Вимиті кабачки очищаємо від шкірки і нарізаємо великими брусочками або кубиками. Помідори ріжемо кубиками, а перець позбавляємо від насіння і плодоніжок і нарізаємо соломкою.
У сковороду наливаємо олію, прогріваємо його добряче і закладаємо кабачки, підрум'янюємо їх на сильному вогні протягом семи хвилин, пару раз обережно перемішавши. Потім додаємо перець і помідори і смажимо ще три-п'ять хвилин.
Сметану змішуємо з подрібненою зеленню і часником і перекладаємо до овочів. Приправляємо страву сіллю, меленим перцем, орегано, перемішуємо і протушиваем на помірному вогні протягом п'яти хвилин, прикривши кришкою.
Таку страву може бути чудовою самостійною закускою або прекрасним гарніром до м'ясних страв.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 575 г;
молоді кабачки – 750 г;
солодкий болгарський перець – 2-3 шт.;
помідори – 4 шт.;
морква – 2 шт.;
цибуля – 2 шт.;
сметана – 120 мл;
рослинне масло – 75 мл;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
пряні трави – за смаком;
свіжа зелень – за смаком.
Приготування
У ємність мультиварки плесни трохи рослинного масла і підрум'янимо нарізане брусочками вимите і просушену куряче філе, встановивши режим «Випічка». Потім закладаємо півкільця цибулі і смажимо ще сім хвилин.
Вимиті молоденькі кабачки і бульби картоплі позбавляємо від шкірки і нарізаємо великими кубиками або брусочками, а очищену моркву і солодкий перець соломкою. Закладаємо всі овочі до м'яса з цибулею, додаємо сметану, переводимо пристрій в режим «Гасіння» і вибираємо сорок хвилин. Через десять хвилин кидаємо очищені від шкурочек і нарізані кубиками помідори, приправляємо страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем, пряними травами і акуратно перемішуємо. По закінченні процесу приготування даємо тушкованих кабачків десять хвилин настоятися і подаємо до столу зі свіжою зеленню.
Інгредієнти:
кабачки великі і середні – 3-4 шт.;
м'ясо свиняче й яловиче – 850 г;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
рис – 200 г;
яйце – 1 шт.;
мелений чорний перець – за смаком;
Для піджарки:
велика морква – 1 шт.;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
рослинне масло – 75 мл;
сіль – за смаком;
Для заливки:
сметана – 250 мл;
томатна паста – 75 г;
вода – 15 л;
лаврові листочки – 3-5 шт.;
горошини запашного перцю – 3-5 шт.;
пряні трави – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Рис промиваємо гарненько і заливаємо водою на час. Свинину і яловичину миємо, нарізаємо на скибочки і пропускаємо їх через м'ясорубку разом з очищеною цибулиною.
Очищену і пропущену через тертку моркву і кубики цибулі обсмажуємо на рослинній олії до м'якості і викладаємо до перекрученному м'яса. Туди ж додаємо яйце, викладаємо рис, попередньо зливши воду, додаємо сіль, мелений чорний перець і перемішуємо.
Кабачки миємо, очищаємо від шкірки, розрізаємо на циліндри висотою приблизно п'ять-сім сантиметрів. За допомогою ложки выскабливаем серцевину і наповнюємо утворену порожнечу приготованим фаршем. Укладаємо нафаршировані кабачки в казан або каструлю і заливаємо сумішшю сметани, томатної пасти і води, в яку за смаком додаємо сіль і пряні трави. Рідина повинна практично повністю покривати кабачки. Кидаємо в каструлю горошини запашного перцю і листя лавра, накриваємо кришкою і визначаємо на плиту. Після закипання прикручуємо вогонь до мінімуму і протушиваем страву протягом тридцяти-сорока хвилин.
Кабачки, тушковані в сметані з овочами і часником - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті кабачки очищаємо від шкірки і нарізаємо великими брусочками або кубиками. Помідори ріжемо кубиками, а перець позбавляємо від насіння і плодоніжок і нарізаємо соломкою.
У сковороду наливаємо олію, прогріваємо його добряче і закладаємо кабачки, підрум'янюємо їх на сильному вогні протягом семи хвилин, пару раз обережно перемішавши. Потім додаємо перець і помідори і смажимо ще три-п'ять хвилин.
Сметану змішуємо з подрібненою зеленню і часником і перекладаємо до овочів. Приправляємо страву сіллю, меленим перцем, орегано, перемішуємо і протушиваем на помірному вогні протягом п'яти хвилин, прикривши кришкою.
Таку страву може бути чудовою самостійною закускою або прекрасним гарніром до м'ясних страв.
Кабачки, тушковані в сметані з куркою і овочами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У ємність мультиварки плесни трохи рослинного масла і підрум'янимо нарізане брусочками вимите і просушену куряче філе, встановивши режим «Випічка». Потім закладаємо півкільця цибулі і смажимо ще сім хвилин.
Вимиті молоденькі кабачки і бульби картоплі позбавляємо від шкірки і нарізаємо великими кубиками або брусочками, а очищену моркву і солодкий перець соломкою. Закладаємо всі овочі до м'яса з цибулею, додаємо сметану, переводимо пристрій в режим «Гасіння» і вибираємо сорок хвилин. Через десять хвилин кидаємо очищені від шкурочек і нарізані кубиками помідори, приправляємо страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем, пряними травами і акуратно перемішуємо. По закінченні процесу приготування даємо тушкованих кабачків десять хвилин настоятися і подаємо до столу зі свіжою зеленню.
Фаршировані кабачки, тушковані в сметані
Інгредієнти:
Для піджарки:
Для заливки:
Приготування
Рис промиваємо гарненько і заливаємо водою на час. Свинину і яловичину миємо, нарізаємо на скибочки і пропускаємо їх через м'ясорубку разом з очищеною цибулиною.
Очищену і пропущену через тертку моркву і кубики цибулі обсмажуємо на рослинній олії до м'якості і викладаємо до перекрученному м'яса. Туди ж додаємо яйце, викладаємо рис, попередньо зливши воду, додаємо сіль, мелений чорний перець і перемішуємо.
Кабачки миємо, очищаємо від шкірки, розрізаємо на циліндри висотою приблизно п'ять-сім сантиметрів. За допомогою ложки выскабливаем серцевину і наповнюємо утворену порожнечу приготованим фаршем. Укладаємо нафаршировані кабачки в казан або каструлю і заливаємо сумішшю сметани, томатної пасти і води, в яку за смаком додаємо сіль і пряні трави. Рідина повинна практично повністю покривати кабачки. Кидаємо в каструлю горошини запашного перцю і листя лавра, накриваємо кришкою і визначаємо на плиту. Після закипання прикручуємо вогонь до мінімуму і протушиваем страву протягом тридцяти-сорока хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована яловича печінка
Яловича печінка відома своїми чудовими смаковими якостями і перевершує по корисним властивостям інші субпродукти і навіть м'ясо. Пропонуємо два
Тушковані кабачки в мультиварці
Багатьох господинь підкорила мультиварка не тільки своїм достоїнством швидкого приготування страв, але і функцією тривалого гасіння. Таким чином
Баклажани тушковані в мультиварці
Одним з основних переваг мультиварки можна назвати функцію гасіння. Томлені таким чином овочі виходять м'якими і ніжними, а головне рівномірно
Рагу з кабачків з куркою
Літо щедро обдаровує нас корисними плодами. Але в спеку часом так не хочеться навантажувати організм важкою їжею. Тому приготоване на обід ситне і, в
Овочі, тушковані в сметані
Варіантів приготування такого простого страви, овочі, тушковані в сметані досить багато. У нашій статті ми пропонуємо вам парочку цікавих рецептів,
Кабачки, тушковані з картоплею
Кабачки, тушковані з картоплею - ситне і смачне блюдо, яке прекрасно різноманітить ваше повсякденне меню. До того ж приготувати такий обід або