» » Тушкована яловича печінка

Тушкована яловича печінка

Тушкована яловича печінка
Яловича печінка за кількістю корисних властивостей і вітамінів перевершує багато в чому м'ясо. До того ж страви з неї дуже смачне, поживне і легко готуються.
Якщо при смаженні цього продукту для кращого результату важливо не перетримати його на вогні, то тушкована яловича печінка в будь-якому випадку вийде ніжною, м'якою і ароматною.

Печінка яловича, тушкована в сметані з цибулею і помідорами


Інгредієнти:

  • яловича печінка – 900 г;

  • цибуля ріпчаста – 275 г;

  • свіжі помідори – 275 г;

  • сметана – 200 г;

  • рослинне масло – 75 мл;

  • борошно – 60 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • лаврове листя – 2-3 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • свіжа зелень – по смаку.


  • Приготування
    Печінку промиваємо, позбавляє від пленочек і судин і розрізаємо на шматочки потрібного розміру. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями, а помідори кубиками або часточками.
    У глибокому сотейнику, казанку або сковороді обсмажуємо до підрум'янення на рослинному маслі спочатку цибулю, потім закладаємо обкачані в борошні із сіллю і перцем шматочки печінки і смажимо ще п'ять-сім хвилин. Тепер кидаємо помідори, а через три хвилини закладаємо сметану. Приправляємо сіллю, спеціями на свій вибір і смак, кидаємо лаврові листочки і мелений чорний перець. Прикриваємо посуд з печінкою кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і протушиваем блюдо двадцять хвилин. В кінці приготування кидаємо дрібно посічену свіжу зелень.

    Печінка яловича, тушкована з томатною пастою і овочами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яловича печінка – 900 г;

  • цибуля ріпчаста – 275 г;

  • морква – 150 г;

  • солодкий болгарський перець – 100 г;

  • майонез – 100 г;

  • очищена вода – 150 мл;

  • томатна паста – 50-75 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • рослинне масло – 75 мл;

  • пшеничне борошно – 60 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • спеції і пряні трави – за смаком;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • свіжа зелень – за смаком.


  • Приготування
    Печінку промиваємо гарненько, знімаємо плівку, вирізаємо судини і прожилки і нарізаємо на скибочки бажаної величини.
    Тушкована яловича печінка

    У ємність мультиварки плесни трохи рослинного масла і обсмажимо в ньому шматочки печінки, обкачані в борошні із сіллю і меленим чорним перцем, встановивши режим «Випічка» або «Смаження». Потім кидаємо півкільця попередньо очищеного і порізаного ріпчастої цибулі і смажимо ще сім хвилин. Додаємо нарізану соломкою моркву і солодкий болгарський перець, майонез, томатну пасту, вливаємо гарячу воду і додаємо спеції і пряні трави. Перемикаємо пристрій на режим «Гасіння» і витримуємо в ньому блюдо сорок-п'ятдесят хвилин. За десять хвилин до закінчення приготування додаємо листя лавра, дрібно нарізаний часник і свіжу зелень.
    Додав: admin | 15-09-2015, 20:49
    Переглядів: 372