Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курячі сердечка, тушковані в сметані

Курячі сердечка, тушковані в сметані

15-09-2015, 20:46
715
Курячі сердечка, тушковані в сметані
З курячих субпродуктів можна приготувати масу гідних страв. Одним з таких є тушковані сердечка в сметані. Їх можна готувати самостійно або з додаванням курячої печінки . Виходить дуже смачно, корисно і поживно.

Як приготувати курячі сердечка в сметані?


Інгредієнти:

  • курячі сердечка – 620 г;

  • цибуля ріпчаста – 120 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • сметана – 220 г;

  • рослинна рафінована олія – 25 мл;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • суміш сушених прованських трав – 12 м;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Курячі сердечка промиваємо, позбавляє від зайвого жиру і судин. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо кубиками, часник дрібно рубаємо.
    У глибокому сотейнику, або на сковорідці, підрум'янюємо на рослинному рафінованому маслі спочатку нарізану цибулю і часник, потім закладаємо курячі сердечка і смажимо ще кілька хвилин. Тепер додаємо сметану, приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем, перемішуємо, прикриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до мінімального. Протушиваем блюдо тридцять хвилин, потім кидаємо ароматні прованські трави, перемішуємо і при бажанні даємо випаруватися зайвій рідині, додавши вогонь.
    Подаємо тушковані в сметані курячі сердечка з відварним рисом , овочами і, прикрасивши за бажанням, свіжою зеленню.

    Курячі сердечка з грибами тушковані в сметані в мультиварці


    Інгредієнти:

  • курячі сердечка – 620 г;

  • цибуля ріпчаста 175 г;

  • печериці – 375 г;

  • морква – 175 г;

  • сметана – 220 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • рослинна рафінована олія – 25 мл;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • суміш італійських трав – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • свіжа зелень кінзи і петрушки – за смаком.


  • Приготування
    Цибулю і вимиту моркву очищаємо і нарізаємо соломкою, а промиті печериці ріжемо пластинами. У ємність мультиварки наливаємо трохи рафінованої рослинної олії, викладаємо підготовлені овочі і грибочки і обсмажуємо десять хвилин, встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка».
    Курячі сердечка промиваємо, обсушуємо, позбавляє від зайвого жиру і судин і викладаємо до овочів. Смажимо ще десять хвилин, додаємо сметану, сіль, мелену суміш перців, суміш італійських трав і перемикаємо мультиварку на режим «Гасіння». Готуємо страву протягом однієї години. В кінці приготування кидаємо дрібно порізану очищений часник, свіжу зелень петрушки і кінзи.
    Смачні ароматні сердечка з грибами можна подавати з будь-яким гарніром.

    Куряча печінка і сердечка в сметані


    Інгредієнти:

  • курячі сердечка – 360 г;

  • куряча печінка – 360 г;

  • цибуля ріпчаста – 220 г;

  • сметана жирністю не менше 20 % – 220 г;

  • вода очищена – до 100 мл;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • рослинна рафінована олія – 50 мл;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • пряні трави – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • свіжа зелень петрушки і базиліка – за смаком.


  • Приготування
    Курячі сердечка і курячу печінку промиваємо, зрізаємо непотрібний жир, судини і плівки і при необхідності розрізаємо
    Курячі сердечка, тушковані в сметані
    на шматочки бажаної величини.
    Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на рослинному рафінованому маслі до рум'яного кольору. Додаємо підготовлені курячі сердечка і печінку і обсмажуємо до зміни кольору. Потім додаємо трохи гарячої води і протушиваем під кришкою двадцять хвилин. Тепер закладаємо сметану, сіль, мелений чорний перець, пряні трави і витримуємо на помірному вогні ще хвилин п'ятнадцять. По завершенні процесу приготування кидаємо дрібно нарізаний часник, свіжу зелень і даємо настоятися ще десять хвилин.
    Подаємо готові курячі сердечка і печінка з відварним рисом і овочами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушковані курячі сердечка - рецепт
    Тушковані курячі сердечка - рецепт
    Курячі сердечка - досить недорогий і доступний субпродукт, який при правильному приготуванні набуває ніжний смак і приємний аромат. Звичайно, для
    Курячі сердечка з грибами
    Курячі сердечка з грибами
    Курячі сердечка з грибами - смачне і оригінальне блюдо, яке приготувати зовсім нескладно, і в цьому вам допоможуть наші цікаві рецепти. Читаємо наші
    Курячі сердечка з картоплею - рецепт
    Курячі сердечка з картоплею - рецепт
    Курячі сердечка відносяться до субпродуктів, однак цілком можуть замінити м'ясні страви на вашому столі. Якщо приготувати сердечка з картоплею, у вас
    Курячі сердечка в сметані
    Курячі сердечка в сметані
    Страви з курячих сердечок оцінять навіть справжні гурмани, але тільки в тому випадку, якщо правильно їх приготувати. Як же смачно приготує сердечка