З курячих субпродуктів можна приготувати масу гідних страв. Одним з таких є тушковані сердечка в сметані. Їх можна готувати самостійно або з додаванням курячої печінки . Виходить дуже смачно, корисно і поживно.
Як приготувати курячі сердечка в сметані?
Інгредієнти: курячі сердечка – 620 г; цибуля ріпчаста – 120 г; часник – 2 зубчики; сметана – 220 г; рослинна рафінована олія – 25 мл; мелений чорний перець – за смаком; суміш сушених прованських трав – 12 м; сіль – за смаком. Приготування Курячі сердечка промиваємо, позбавляє від зайвого жиру і судин. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо кубиками, часник дрібно рубаємо.
У глибокому сотейнику, або на сковорідці, підрум'янюємо на рослинному рафінованому маслі спочатку нарізану цибулю і часник, потім закладаємо курячі сердечка і смажимо ще кілька хвилин. Тепер додаємо сметану, приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем, перемішуємо, прикриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до мінімального. Протушиваем блюдо тридцять хвилин, потім кидаємо ароматні прованські трави, перемішуємо і при бажанні даємо випаруватися зайвій рідині, додавши вогонь.
Подаємо тушковані в сметані курячі сердечка з відварним рисом , овочами і, прикрасивши за бажанням, свіжою зеленню.
Курячі сердечка з грибами тушковані в сметані в мультиварці
Інгредієнти: курячі сердечка – 620 г; цибуля ріпчаста 175 г; печериці – 375 г; морква – 175 г; сметана – 220 г; часник – 2 зубчики; рослинна рафінована олія – 25 мл; мелений чорний перець – за смаком; суміш італійських трав – за смаком; сіль – за смаком; свіжа зелень кінзи і петрушки – за смаком. Приготування Цибулю і вимиту моркву очищаємо і нарізаємо соломкою, а промиті печериці ріжемо пластинами. У ємність мультиварки наливаємо трохи рафінованої рослинної олії, викладаємо підготовлені овочі і грибочки і обсмажуємо десять хвилин, встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка».
Курячі сердечка промиваємо, обсушуємо, позбавляє від зайвого жиру і судин і викладаємо до овочів. Смажимо ще десять хвилин, додаємо сметану, сіль, мелену суміш перців, суміш італійських трав і перемикаємо мультиварку на режим «Гасіння». Готуємо страву протягом однієї години. В кінці приготування кидаємо дрібно порізану очищений часник, свіжу зелень петрушки і кінзи.
Смачні ароматні сердечка з грибами можна подавати з будь-яким гарніром.
Куряча печінка і сердечка в сметані
Інгредієнти: курячі сердечка – 360 г; куряча печінка – 360 г; цибуля ріпчаста – 220 г; сметана жирністю не менше 20 % – 220 г; вода очищена – до 100 мл; часник – 1-2 зубчики; рослинна рафінована олія – 50 мл; мелений чорний перець – за смаком; пряні трави – за смаком; сіль – за смаком; свіжа зелень петрушки і базиліка – за смаком. Приготування Курячі сердечка і курячу печінку промиваємо, зрізаємо непотрібний жир, судини і плівки і при необхідності розрізаємо
на шматочки бажаної величини.
Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на рослинному рафінованому маслі до рум'яного кольору. Додаємо підготовлені курячі сердечка і печінку і обсмажуємо до зміни кольору. Потім додаємо трохи гарячої води і протушиваем під кришкою двадцять хвилин. Тепер закладаємо сметану, сіль, мелений чорний перець, пряні трави і витримуємо на помірному вогні ще хвилин п'ятнадцять. По завершенні процесу приготування кидаємо дрібно нарізаний часник, свіжу зелень і даємо настоятися ще десять хвилин.
Подаємо готові курячі сердечка і печінка з відварним рисом і овочами.