Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушковані патисони

Тушковані патисони

15-09-2015, 18:39
6 940
Тушковані патисони
Симпатичні, чудернацькі плоди під назвою патисони незаслужено мають низьку популярність. Адже за своїм корисним властивостям вони не поступаються кабачків, а смакові якості овоча в готових стравах навіть більш насиченим і багатше.
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як правильно готувати тушковані патисони.

Тушковані патисони з овочами - рецепт


Інгредієнти:

  • молоді патисони – 550 г;

  • ріпчаста цибуля – 250 г;

  • морква – 250 г;

  • паста томатна – 30 г;

  • лаврове листя – 1-2 шт.;

  • зелень петрушки – за смаком;

  • зелень шпинату – за смаком;

  • вода очищена;

  • рослинна рафінована олія;

  • спеції і пряні трави – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Приготування тушкованих патисонів починаємо з підготовки овочів. Ріпчасту цибулю позбавляємо від лушпиння, промиваємо холодною водою і нарізаємо півкільцями. Вимиті патисони ріжемо довільними шматочками, а моркву тонкими кружечками.
    У сотейнику, казанку або глибокій сковороді прогріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю протягом семи хвилин. Потім кидаємо моркву, а через дві хвилини додаємо томатну пасту і перемішуємо. Через хвилину закладаємо патисони, приправляємо сіллю, перцем, спеціями і пряними травами, кидаємо листя лавра і вливаємо зовсім небагато води. Витримуємо страву на помірному вогні під кришкою тридцять хвилин. В кінці приготування кидаємо нарізану свіжу зелень петрушки і шпинату.

    Патисони, тушковані з м'ясом курки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 650 г;

  • молоді патисони – 550 г;

  • ріпчаста цибуля – 250 г;

  • морква – 190 г;

  • картопля – 350 г;

  • солодкий болгарський перець – 150 г;

  • помідори – 350 г;

  • лаврове листя – 1-2 шт.;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • натертий твердий сир – на смак;

  • вода очищена;

  • рослинна рафінована олія;

  • спеції – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Вимиту, очищену і нарізану кружальцями або соломкою моркву і півкільця цибулі підрум'янюємо в промасленим
    Тушковані патисони
    ємності мультиварки. Для цього на пристрої вибираємо функцію «Смаження» або «Випічка».
    Поки овочі пассеруются, промиваємо й обсушуємо куряче філе, ріжемо брусочками і також закладаємо в каструлю і обсмажуємо разом з овочами.
    Тим часом очищаємо і ріжемо кубиками картоплю, очищені від шкірки помідори і болгарський солодкий перець, а патисони нарізаємо довільними шматочками. Відправляємо все в чашу пристрою, приправляємо сіллю, перцем, спеціями, кидаємо листя лавра, вливаємо трохи води і витримуємо тридцять хвилин, переключивши мультиварку на режим «Гасіння».
    В кінці приготування присипаємо блюдо свіжої нарубаної зеленню і натертим сиром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована яловича печінка
    Тушкована яловича печінка
    Яловича печінка відома своїми чудовими смаковими якостями і перевершує по корисним властивостям інші субпродукти і навіть м'ясо. Пропонуємо два
    Кабачки, тушковані в сметані
    Кабачки, тушковані в сметані
    Кабачок, мабуть, самий універсальний овоч. З нього готують стільки різноманітних страв, що часом можна розгубитися у варіантах. Пропонуємо найбільш
    Консервовані патисони
    Консервовані патисони
    Консервовані патисони – прекрасна і дуже оригінальна закуска, яка прекрасно підійде до будь-якого, особливо прісного або пісного страви. Давайте
    Страви з патисонів
    Страви з патисонів
    Патисон - різновид звичайного гарбуза, правда невеликого розміру і чудернацької форми. Милі маленькі патисони відмінно виглядають на столі і легко
    Фаршировані патисони
    Фаршировані патисони
    Патисони - родичі кабачків, тому їх можна точно також маринувати, тушкувати, робити ікру і т. д. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами
    Патисони на зиму
    Патисони на зиму
    Сезон патисонів означає низку прекрасних страв на столі. Вони годяться для запікання, варіння, або смаження, а залишки овоча можна заморозити, або