Тушковані патисони
Симпатичні, чудернацькі плоди під назвою патисони незаслужено мають низьку популярність. Адже за своїм корисним властивостям вони не поступаються кабачків, а смакові якості овоча в готових стравах навіть більш насиченим і багатше.
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як правильно готувати тушковані патисони.
Інгредієнти:
молоді патисони – 550 г;
ріпчаста цибуля – 250 г;
морква – 250 г;
паста томатна – 30 г;
лаврове листя – 1-2 шт.;
зелень петрушки – за смаком;
зелень шпинату – за смаком;
вода очищена;
рослинна рафінована олія;
спеції і пряні трави – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Приготування тушкованих патисонів починаємо з підготовки овочів. Ріпчасту цибулю позбавляємо від лушпиння, промиваємо холодною водою і нарізаємо півкільцями. Вимиті патисони ріжемо довільними шматочками, а моркву тонкими кружечками.
У сотейнику, казанку або глибокій сковороді прогріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю протягом семи хвилин. Потім кидаємо моркву, а через дві хвилини додаємо томатну пасту і перемішуємо. Через хвилину закладаємо патисони, приправляємо сіллю, перцем, спеціями і пряними травами, кидаємо листя лавра і вливаємо зовсім небагато води. Витримуємо страву на помірному вогні під кришкою тридцять хвилин. В кінці приготування кидаємо нарізану свіжу зелень петрушки і шпинату.
Інгредієнти:
куряче філе – 650 г;
молоді патисони – 550 г;
ріпчаста цибуля – 250 г;
морква – 190 г;
картопля – 350 г;
солодкий болгарський перець – 150 г;
помідори – 350 г;
лаврове листя – 1-2 шт.;
свіжа зелень – за смаком;
натертий твердий сир – на смак;
вода очищена;
рослинна рафінована олія;
спеції – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Вимиту, очищену і нарізану кружальцями або соломкою моркву і півкільця цибулі підрум'янюємо в промасленим ємності мультиварки. Для цього на пристрої вибираємо функцію «Смаження» або «Випічка».
Поки овочі пассеруются, промиваємо й обсушуємо куряче філе, ріжемо брусочками і також закладаємо в каструлю і обсмажуємо разом з овочами.
Тим часом очищаємо і ріжемо кубиками картоплю, очищені від шкірки помідори і болгарський солодкий перець, а патисони нарізаємо довільними шматочками. Відправляємо все в чашу пристрою, приправляємо сіллю, перцем, спеціями, кидаємо листя лавра, вливаємо трохи води і витримуємо тридцять хвилин, переключивши мультиварку на режим «Гасіння».
В кінці приготування присипаємо блюдо свіжої нарубаної зеленню і натертим сиром.
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як правильно готувати тушковані патисони.
Тушковані патисони з овочами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приготування тушкованих патисонів починаємо з підготовки овочів. Ріпчасту цибулю позбавляємо від лушпиння, промиваємо холодною водою і нарізаємо півкільцями. Вимиті патисони ріжемо довільними шматочками, а моркву тонкими кружечками.
У сотейнику, казанку або глибокій сковороді прогріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю протягом семи хвилин. Потім кидаємо моркву, а через дві хвилини додаємо томатну пасту і перемішуємо. Через хвилину закладаємо патисони, приправляємо сіллю, перцем, спеціями і пряними травами, кидаємо листя лавра і вливаємо зовсім небагато води. Витримуємо страву на помірному вогні під кришкою тридцять хвилин. В кінці приготування кидаємо нарізану свіжу зелень петрушки і шпинату.
Патисони, тушковані з м'ясом курки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту, очищену і нарізану кружальцями або соломкою моркву і півкільця цибулі підрум'янюємо в промасленим ємності мультиварки. Для цього на пристрої вибираємо функцію «Смаження» або «Випічка».
Поки овочі пассеруются, промиваємо й обсушуємо куряче філе, ріжемо брусочками і також закладаємо в каструлю і обсмажуємо разом з овочами.
Тим часом очищаємо і ріжемо кубиками картоплю, очищені від шкірки помідори і болгарський солодкий перець, а патисони нарізаємо довільними шматочками. Відправляємо все в чашу пристрою, приправляємо сіллю, перцем, спеціями, кидаємо листя лавра, вливаємо трохи води і витримуємо тридцять хвилин, переключивши мультиварку на режим «Гасіння».
В кінці приготування присипаємо блюдо свіжої нарубаної зеленню і натертим сиром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована яловича печінка
Яловича печінка відома своїми чудовими смаковими якостями і перевершує по корисним властивостям інші субпродукти і навіть м'ясо. Пропонуємо два
Кабачки, тушковані в сметані
Кабачок, мабуть, самий універсальний овоч. З нього готують стільки різноманітних страв, що часом можна розгубитися у варіантах. Пропонуємо найбільш
Консервовані патисони
Консервовані патисони – прекрасна і дуже оригінальна закуска, яка прекрасно підійде до будь-якого, особливо прісного або пісного страви. Давайте
Страви з патисонів
Патисон - різновид звичайного гарбуза, правда невеликого розміру і чудернацької форми. Милі маленькі патисони відмінно виглядають на столі і легко
Фаршировані патисони
Патисони - родичі кабачків, тому їх можна точно також маринувати, тушкувати, робити ікру і т. д. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами
Патисони на зиму
Сезон патисонів означає низку прекрасних страв на столі. Вони годяться для запікання, варіння, або смаження, а залишки овоча можна заморозити, або