Симпатичні, чудернацькі плоди під назвою патисони незаслужено мають низьку популярність. Адже за своїм корисним властивостям вони не поступаються кабачків, а смакові якості овоча в готових стравах навіть більш насиченим і багатше.
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як правильно готувати тушковані патисони.
Тушковані патисони з овочами - рецепт
Інгредієнти: молоді патисони – 550 г; ріпчаста цибуля – 250 г; морква – 250 г; паста томатна – 30 г; лаврове листя – 1-2 шт.; зелень петрушки – за смаком; зелень шпинату – за смаком; вода очищена; рослинна рафінована олія; спеції і пряні трави – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Приготування тушкованих патисонів починаємо з підготовки овочів. Ріпчасту цибулю позбавляємо від лушпиння, промиваємо холодною водою і нарізаємо півкільцями. Вимиті патисони ріжемо довільними шматочками, а моркву тонкими кружечками.
У сотейнику, казанку або глибокій сковороді прогріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю протягом семи хвилин. Потім кидаємо моркву, а через дві хвилини додаємо томатну пасту і перемішуємо. Через хвилину закладаємо патисони, приправляємо сіллю, перцем, спеціями і пряними травами, кидаємо листя лавра і вливаємо зовсім небагато води. Витримуємо страву на помірному вогні під кришкою тридцять хвилин. В кінці приготування кидаємо нарізану свіжу зелень петрушки і шпинату.
Патисони, тушковані з м'ясом курки в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе – 650 г; молоді патисони – 550 г; ріпчаста цибуля – 250 г; морква – 190 г; картопля – 350 г; солодкий болгарський перець – 150 г; помідори – 350 г; лаврове листя – 1-2 шт.; свіжа зелень – за смаком; натертий твердий сир – на смак; вода очищена; рослинна рафінована олія; спеції – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Вимиту, очищену і нарізану кружальцями або соломкою моркву і півкільця цибулі підрум'янюємо в промасленим
ємності мультиварки. Для цього на пристрої вибираємо функцію «Смаження» або «Випічка».
Поки овочі пассеруются, промиваємо й обсушуємо куряче філе, ріжемо брусочками і також закладаємо в каструлю і обсмажуємо разом з овочами.
Тим часом очищаємо і ріжемо кубиками картоплю, очищені від шкірки помідори і болгарський солодкий перець, а патисони нарізаємо довільними шматочками. Відправляємо все в чашу пристрою, приправляємо сіллю, перцем, спеціями, кидаємо листя лавра, вливаємо трохи води і витримуємо тридцять хвилин, переключивши мультиварку на режим «Гасіння».
В кінці приготування присипаємо блюдо свіжої нарубаної зеленню і натертим сиром.