Консервовані патисони
Консервовані патисони – прекрасна і дуже оригінальна закуска, яка прекрасно підійде до будь-якого, особливо прісного або пісного страви. Це може бути відварна картопля або рис.
Інгредієнти:
патисони;
часник – 15 кг;
листя хрону – 8 г;
свіжа петрушка і селеру – 10 р;
стручковий червоний перець – 03 г;
чорний гіркий перець – 01 г;
лавровий лист – 1 шт.;
листя м'яти – 05 р.
Для заливки:
сіль – 50 г;
оцтова кислота 80 % – 12 р.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати консервовані патисони . Отже, овочі добре промиваємо, чистимо і нарізаємо кубиками, а якщо вони маленькі, то консервуємо цілком. На дно чистої літрової банки кладемо зелень і спеції, а зверху овочі заливаємо гарячою заливкою, залишаючи трохи місця до краю горловини. Тепер стерилізуємо патисони при температурі 90 градусів протягом 10 хвилин, після чого закатуємо банку і залишаємо остигати.
Інгредієнти:
патисони – 4 кг;
часник – 2 шт.;
сіль – 100 г;
цукор – 100 г;
оцет – 100 мл;
рослинне масло – 100 мл;
петрушка – 1 пучок.
Приготування
Патисони промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками. Часник чистимо і також шаткуємо невеликими шматочками. До нарізаних овочів додаємо сіль, цукровий пісок, листя петрушки, вливаємо оцет, рослинне масло, добре перемішуємо і перекладаємо в півлітрові чисті банки. Стерилізуємо їх в киплячій воді приблизно протягом 20 хвилин, а потім банки з салатом відразу ж закатуємо і перевертаємо кришками вниз. Залишаємо патисони остигати природним чином, при кімнатній температурі, після чого прибираємо на зберігання в прохолодне місце.
Інгредієнти:
патисони – 600 г;
зелень кропу – 15 г;
часник – 4 зубчики;
стручковий червоний перець – 1 шт.;
зелень м'яти, селери, петрушки і хрону – за смаком.
Для маринаду:
вода – 35 л;
сіль – 300 г;
оцет 9 % – 500 мл
Приготування
Вимиті і очищені від плодоніжок патисони бланшируем спершу у киплячій воді приблизно 5 хвилин, а потім відразу ж охолоджуємо, промиваючи в холодній воді. Потім укладаємо овочі в приготовані банки: великі патисони ріжемо на рівні частини, а дрібні кладемо цілком.
На дно банок і зверху викладаємо дрібно нарізану зелень і спеції. Тепер стерилізуємо баночки з патиссонами приблизно 10 – 25 хвилин у киплячій воді, після чого закочує їх стерилізованими кришками і зберігати в прохолодному місці.
Рецепт консервованих патисонів
Інгредієнти:
Для заливки:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати консервовані патисони . Отже, овочі добре промиваємо, чистимо і нарізаємо кубиками, а якщо вони маленькі, то консервуємо цілком. На дно чистої літрової банки кладемо зелень і спеції, а зверху овочі заливаємо гарячою заливкою, залишаючи трохи місця до краю горловини. Тепер стерилізуємо патисони при температурі 90 градусів протягом 10 хвилин, після чого закатуємо банку і залишаємо остигати.
Консервований салат з патисонів
Інгредієнти:
Приготування
Патисони промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками. Часник чистимо і також шаткуємо невеликими шматочками. До нарізаних овочів додаємо сіль, цукровий пісок, листя петрушки, вливаємо оцет, рослинне масло, добре перемішуємо і перекладаємо в півлітрові чисті банки. Стерилізуємо їх в киплячій воді приблизно протягом 20 хвилин, а потім банки з салатом відразу ж закатуємо і перевертаємо кришками вниз. Залишаємо патисони остигати природним чином, при кімнатній температурі, після чого прибираємо на зберігання в прохолодне місце.
Мариновані патисони з кропом
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Вимиті і очищені від плодоніжок патисони бланшируем спершу у киплячій воді приблизно 5 хвилин, а потім відразу ж охолоджуємо, промиваючи в холодній воді. Потім укладаємо овочі в приготовані банки: великі патисони ріжемо на рівні частини, а дрібні кладемо цілком.
На дно банок і зверху викладаємо дрібно нарізану зелень і спеції. Тепер стерилізуємо баночки з патиссонами приблизно 10 – 25 хвилин у киплячій воді, після чого закочує їх стерилізованими кришками і зберігати в прохолодному місці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з патисонів на зиму
А ви знали,що патисон - це різновид гарбуза звичайного? Тим не менш, за своїми смаковими якостями і корисним властивості патисон далекий від гарбуза.
Маринована квасоля
Не знаєте, як урізноманітнити свій раціон? Тоді пропонуємо зробити пікантну закуску – мариновану квасоля. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-яке
Страви з патисонів
Патисон - різновид звичайного гарбуза, правда невеликого розміру і чудернацької форми. Милі маленькі патисони відмінно виглядають на столі і легко
Фаршировані патисони
Патисони - родичі кабачків, тому їх можна точно також маринувати, тушкувати, робити ікру і т. д. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами
Перець на зиму
Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
Патисони на зиму
Сезон патисонів означає низку прекрасних страв на столі. Вони годяться для запікання, варіння, або смаження, а залишки овоча можна заморозити, або