Консервовані патисони – прекрасна і дуже оригінальна закуска, яка прекрасно підійде до будь-якого, особливо прісного або пісного страви. Це може бути відварна картопля або рис.
Рецепт консервованих патисонів
Інгредієнти: патисони; часник – 15 кг; листя хрону – 8 г; свіжа петрушка і селеру – 10 р; стручковий червоний перець – 03 г; чорний гіркий перець – 01 г; лавровий лист – 1 шт.; листя м'яти – 05 р. Для заливки:
сіль – 50 г; оцтова кислота 80 % – 12 р. Приготування Зараз розповімо, як приготувати консервовані патисони . Отже, овочі добре промиваємо, чистимо і нарізаємо кубиками, а якщо вони маленькі, то консервуємо цілком. На дно чистої літрової банки кладемо зелень і спеції, а зверху овочі заливаємо гарячою заливкою, залишаючи трохи місця до краю горловини. Тепер стерилізуємо патисони при температурі 90 градусів протягом 10 хвилин, після чого закатуємо банку і залишаємо остигати.
Консервований салат з патисонів
Інгредієнти: патисони – 4 кг; часник – 2 шт.; сіль – 100 г; цукор – 100 г; оцет – 100 мл; рослинне масло – 100 мл; петрушка – 1 пучок. Приготування Патисони промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками. Часник чистимо і також шаткуємо невеликими шматочками. До нарізаних овочів додаємо сіль, цукровий пісок, листя петрушки, вливаємо оцет, рослинне масло, добре перемішуємо і перекладаємо в півлітрові чисті банки. Стерилізуємо їх в киплячій воді приблизно протягом 20 хвилин, а потім банки з салатом відразу ж закатуємо і перевертаємо кришками вниз. Залишаємо патисони остигати природним чином, при кімнатній температурі, після чого прибираємо на зберігання в прохолодне місце.
Мариновані патисони з кропом
Інгредієнти: патисони – 600 г; зелень кропу – 15 г; часник – 4 зубчики; стручковий червоний перець – 1 шт.; зелень м'яти, селери, петрушки і хрону – за смаком. Для маринаду:
вода – 35 л; сіль – 300 г; оцет 9 % – 500 мл Приготування Вимиті і очищені від плодоніжок патисони бланшируем спершу у киплячій воді приблизно 5 хвилин, а потім відразу ж охолоджуємо, промиваючи в холодній воді. Потім укладаємо овочі в приготовані банки: великі патисони ріжемо на рівні частини, а дрібні кладемо цілком.
На дно банок і зверху викладаємо дрібно нарізану зелень і спеції. Тепер стерилізуємо баночки з патиссонами приблизно 10 – 25 хвилин у киплячій воді, після чого закочує їх стерилізованими кришками і зберігати в прохолодному місці.