» » Ікра з патисонів на зиму

Ікра з патисонів на зиму

Ікра з патисонів на зиму
Ікра з патисонів – досить невибаглива і смачне блюдо, яке легко зробити в домашніх умовах. Існує безліч способів його приготування, але принцип у всіх рецептів практично однаковий. Відмінність полягає лише в тому, що деякі технології включають в себе пастеризацію, а також можна додати різні інгредієнти. Давайте дізнаємося, як зробити ікру з патисонів.

Рецепт ікри з патисонів


Інгредієнти:

  • свіжі патисони – 12 кг;

  • цибулина – 3 шт.;

  • томатне пюре – 4 ст. ложки;

  • масло рослинне – 25 ст. ложки;

  • оцет 3 % – 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Патисони промиваємо, витираємо рушником, відрізаємо хвостики і шаткуємо плоди кружечками. Потім викладаємо їх на деко і запікаємо до готовності. Після цього остуджуємо і перекручуємо овоч в м'ясорубці. Цибулини чистимо, розрізаємо тонкими півкільцями і пасеруємо до м'якості в томатному пюре. Готову обжарку з'єднуємо з овочевим фаршем, готуємо масу до загусання, додавши в неї спеції і оцет. Готову ікру остуджуємо і розкладаємо по чистим банкам.

    Як приготувати ікру з патисонів?


    Інгредієнти:

  • патисони – 45 кг;

  • свіжі помідори – 15 кг;

  • цибулина – 1 кг;

  • морква -1 кг;

  • часник – 5 зубчиків;

  • болгарський перець – 1 кг;

  • кріп і петрушка – 1 пучок;

  • спеції;

  • гострий перець – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • сіль – 100 г;

  • масло рослинне – 250 мл;

  • яблучний оцет – 50 мл


  • Приготування
    Цибулини очистити, шаткуємо і пасеруємо на маслечко до рум'яного кольору. З патисонів знімаємо шкірку, нарізаємо їх пластинками завтовшки близько 1 см і обсмажуємо до м'якості на іншій сковороді. Моркву чистимо, подрібнюємо кружечками, а болгарський перчик обробляємо і розрізаємо на 4 частини. Потім обсмажуємо овочі окремо до підрум'янення. Часник очищаємо. Далі, всі підготовлені овочі, помідори, часник, гострий перчик, петрушку і кріп пропускаємо через м'ясорубку з середньою ґратами. Банки заздалегідь промиваємо і стерилізуємо в гарячій духовці хвилин 20. Кришки промиваємо і кип'ятимо протягом 10 хвилин. До перекрученим овочів додаємо сіль, цукровий пісок, вливаємо оцет, кидаємо хмелі-сунелі і варимо 5-7 хвилин після закипання. Гарячу ікру розкладаємо в банки і закатуємо.

    Ікра з патисонів в мультиварці


    Інгредієнти:

  • патисон – 1 шт.;

  • солодкий болгарський перець – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • помідор – 4 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • масло рослинне – 4 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Патисони промиваємо, очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Моркву і цибулю теж чистимо і розрізаємо скибочками. Солодкий перчик обробляємо від насіння і шаткуємо соломкою. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Потім в мультиварочную чашу наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо овочі, посипаємо спеціями, закриваємо кришку приладу, вибираємо програму «Плов» і готуємо до закінчення режиму. Після цього овочеву масу перекладаємо в чашу блендера і збиваємо до пюреобразного стану. Готову ікру розкладаємо по банках і зберігаємо під закритою кришкою в холодильнику не більше 4 місяців.

    Ікра з патисонів з майонезом


    Інгредієнти:

  • патисон – 3 кг;

  • цибулина – 15 кг;
  • Ікра з патисонів на зиму

  • майонез – 250 мл;

  • томатна паста – 300 мл;

  • масло рослинне – 150 мл;

  • цукровий пісок – 05 ст.;

  • сіль – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Патисони нарізаємо кільцями, обсмажуємо в рослинному масло до золотавого кольору і пропускаємо через м'ясорубку. Потім додаємо обсмажений цибуля, нарізану зелень, видавлюємо часничок, кладемо спеції, цукор, томатну пасту і майонез. Все добре перемішуємо, кип'ятимо 5 хвилин, розливаємо ікру по баночках і закатуємо кришками.
    Додав: admin | 5-07-2015, 17:38
    Переглядів: 2392