Ікра з патисонів на зиму
Ікра з патисонів – досить невибаглива і смачне блюдо, яке легко зробити в домашніх умовах. Існує безліч способів його приготування, але принцип у всіх рецептів практично однаковий. Відмінність полягає лише в тому, що деякі технології включають в себе пастеризацію, а також можна додати різні інгредієнти. Давайте дізнаємося, як зробити ікру з патисонів.
Інгредієнти:
свіжі патисони – 12 кг;
цибулина – 3 шт.;
томатне пюре – 4 ст. ложки;
масло рослинне – 25 ст. ложки;
оцет 3 % – 1 ч. ложка;
спеції.
Приготування
Патисони промиваємо, витираємо рушником, відрізаємо хвостики і шаткуємо плоди кружечками. Потім викладаємо їх на деко і запікаємо до готовності. Після цього остуджуємо і перекручуємо овоч в м'ясорубці. Цибулини чистимо, розрізаємо тонкими півкільцями і пасеруємо до м'якості в томатному пюре. Готову обжарку з'єднуємо з овочевим фаршем, готуємо масу до загусання, додавши в неї спеції і оцет. Готову ікру остуджуємо і розкладаємо по чистим банкам.
Інгредієнти:
патисони – 45 кг;
свіжі помідори – 15 кг;
цибулина – 1 кг;
морква -1 кг;
часник – 5 зубчиків;
болгарський перець – 1 кг;
кріп і петрушка – 1 пучок;
спеції;
гострий перець – 3 шт.;
цукровий пісок – 75 г;
сіль – 100 г;
масло рослинне – 250 мл;
яблучний оцет – 50 мл
Приготування
Цибулини очистити, шаткуємо і пасеруємо на маслечко до рум'яного кольору. З патисонів знімаємо шкірку, нарізаємо їх пластинками завтовшки близько 1 см і обсмажуємо до м'якості на іншій сковороді. Моркву чистимо, подрібнюємо кружечками, а болгарський перчик обробляємо і розрізаємо на 4 частини. Потім обсмажуємо овочі окремо до підрум'янення. Часник очищаємо. Далі, всі підготовлені овочі, помідори, часник, гострий перчик, петрушку і кріп пропускаємо через м'ясорубку з середньою ґратами. Банки заздалегідь промиваємо і стерилізуємо в гарячій духовці хвилин 20. Кришки промиваємо і кип'ятимо протягом 10 хвилин. До перекрученим овочів додаємо сіль, цукровий пісок, вливаємо оцет, кидаємо хмелі-сунелі і варимо 5-7 хвилин після закипання. Гарячу ікру розкладаємо в банки і закатуємо.
Інгредієнти:
патисон – 1 шт.;
солодкий болгарський перець – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
помідор – 4 шт.;
цибулина – 2 шт.;
часник – 3 зубчики;
масло рослинне – 4 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Патисони промиваємо, очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Моркву і цибулю теж чистимо і розрізаємо скибочками. Солодкий перчик обробляємо від насіння і шаткуємо соломкою. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Потім в мультиварочную чашу наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо овочі, посипаємо спеціями, закриваємо кришку приладу, вибираємо програму «Плов» і готуємо до закінчення режиму. Після цього овочеву масу перекладаємо в чашу блендера і збиваємо до пюреобразного стану. Готову ікру розкладаємо по банках і зберігаємо під закритою кришкою в холодильнику не більше 4 місяців.
Інгредієнти:
патисон – 3 кг;
цибулина – 15 кг;
майонез – 250 мл;
томатна паста – 300 мл;
масло рослинне – 150 мл;
цукровий пісок – 05 ст.;
сіль – 2 ст. ложки.
Приготування
Патисони нарізаємо кільцями, обсмажуємо в рослинному масло до золотавого кольору і пропускаємо через м'ясорубку. Потім додаємо обсмажений цибуля, нарізану зелень, видавлюємо часничок, кладемо спеції, цукор, томатну пасту і майонез. Все добре перемішуємо, кип'ятимо 5 хвилин, розливаємо ікру по баночках і закатуємо кришками.
Рецепт ікри з патисонів
Інгредієнти:
Приготування
Патисони промиваємо, витираємо рушником, відрізаємо хвостики і шаткуємо плоди кружечками. Потім викладаємо їх на деко і запікаємо до готовності. Після цього остуджуємо і перекручуємо овоч в м'ясорубці. Цибулини чистимо, розрізаємо тонкими півкільцями і пасеруємо до м'якості в томатному пюре. Готову обжарку з'єднуємо з овочевим фаршем, готуємо масу до загусання, додавши в неї спеції і оцет. Готову ікру остуджуємо і розкладаємо по чистим банкам.
Як приготувати ікру з патисонів?
Інгредієнти:
Приготування
Цибулини очистити, шаткуємо і пасеруємо на маслечко до рум'яного кольору. З патисонів знімаємо шкірку, нарізаємо їх пластинками завтовшки близько 1 см і обсмажуємо до м'якості на іншій сковороді. Моркву чистимо, подрібнюємо кружечками, а болгарський перчик обробляємо і розрізаємо на 4 частини. Потім обсмажуємо овочі окремо до підрум'янення. Часник очищаємо. Далі, всі підготовлені овочі, помідори, часник, гострий перчик, петрушку і кріп пропускаємо через м'ясорубку з середньою ґратами. Банки заздалегідь промиваємо і стерилізуємо в гарячій духовці хвилин 20. Кришки промиваємо і кип'ятимо протягом 10 хвилин. До перекрученим овочів додаємо сіль, цукровий пісок, вливаємо оцет, кидаємо хмелі-сунелі і варимо 5-7 хвилин після закипання. Гарячу ікру розкладаємо в банки і закатуємо.
Ікра з патисонів в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Патисони промиваємо, очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Моркву і цибулю теж чистимо і розрізаємо скибочками. Солодкий перчик обробляємо від насіння і шаткуємо соломкою. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Потім в мультиварочную чашу наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо овочі, посипаємо спеціями, закриваємо кришку приладу, вибираємо програму «Плов» і готуємо до закінчення режиму. Після цього овочеву масу перекладаємо в чашу блендера і збиваємо до пюреобразного стану. Готову ікру розкладаємо по банках і зберігаємо під закритою кришкою в холодильнику не більше 4 місяців.
Ікра з патисонів з майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Патисони нарізаємо кільцями, обсмажуємо в рослинному масло до золотавого кольору і пропускаємо через м'ясорубку. Потім додаємо обсмажений цибуля, нарізану зелень, видавлюємо часничок, кладемо спеції, цукор, томатну пасту і майонез. Все добре перемішуємо, кип'ятимо 5 хвилин, розливаємо ікру по баночках і закатуємо кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Консервовані патисони
Консервовані патисони – прекрасна і дуже оригінальна закуска, яка прекрасно підійде до будь-якого, особливо прісного або пісного страви. Давайте
Ікра з баклажанів в мультиварці
Сучасна техніка набагато спростила життя людства, особливо це стосується кухонних інновацій. З допомогою мультиварки можна приготувати практично
Бурякова ікра
Про кабачкову ікру знає навіть дитина, а от про бурякову - зовсім не багато, адже така закуска чудово поєднується з багатьма гарнірами і м'ясом,
Страви з патисонів
Патисон - різновид звичайного гарбуза, правда невеликого розміру і чудернацької форми. Милі маленькі патисони відмінно виглядають на столі і легко
Фаршировані патисони
Патисони - родичі кабачків, тому їх можна точно також маринувати, тушкувати, робити ікру і т. д. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами
Патисони на зиму
Сезон патисонів означає низку прекрасних страв на столі. Вони годяться для запікання, варіння, або смаження, а залишки овоча можна заморозити, або