Ікра з патисонів – досить невибаглива і смачне блюдо, яке легко зробити в домашніх умовах. Існує безліч способів його приготування, але принцип у всіх рецептів практично однаковий. Відмінність полягає лише в тому, що деякі технології включають в себе пастеризацію, а також можна додати різні інгредієнти. Давайте дізнаємося, як зробити ікру з патисонів.
Рецепт ікри з патисонів
Інгредієнти: свіжі патисони – 12 кг; цибулина – 3 шт.; томатне пюре – 4 ст. ложки; масло рослинне – 25 ст. ложки; оцет 3 % – 1 ч. ложка; спеції. Приготування Патисони промиваємо, витираємо рушником, відрізаємо хвостики і шаткуємо плоди кружечками. Потім викладаємо їх на деко і запікаємо до готовності. Після цього остуджуємо і перекручуємо овоч в м'ясорубці. Цибулини чистимо, розрізаємо тонкими півкільцями і пасеруємо до м'якості в томатному пюре. Готову обжарку з'єднуємо з овочевим фаршем, готуємо масу до загусання, додавши в неї спеції і оцет. Готову ікру остуджуємо і розкладаємо по чистим банкам.
Як приготувати ікру з патисонів?
Інгредієнти: патисони – 45 кг; свіжі помідори – 15 кг; цибулина – 1 кг; морква -1 кг; часник – 5 зубчиків; болгарський перець – 1 кг; кріп і петрушка – 1 пучок; спеції; гострий перець – 3 шт.; цукровий пісок – 75 г; сіль – 100 г; масло рослинне – 250 мл; яблучний оцет – 50 мл Приготування Цибулини очистити, шаткуємо і пасеруємо на маслечко до рум'яного кольору. З патисонів знімаємо шкірку, нарізаємо їх пластинками завтовшки близько 1 см і обсмажуємо до м'якості на іншій сковороді. Моркву чистимо, подрібнюємо кружечками, а болгарський перчик обробляємо і розрізаємо на 4 частини. Потім обсмажуємо овочі окремо до підрум'янення. Часник очищаємо. Далі, всі підготовлені овочі, помідори, часник, гострий перчик, петрушку і кріп пропускаємо через м'ясорубку з середньою ґратами. Банки заздалегідь промиваємо і стерилізуємо в гарячій духовці хвилин 20. Кришки промиваємо і кип'ятимо протягом 10 хвилин. До перекрученим овочів додаємо сіль, цукровий пісок, вливаємо оцет, кидаємо хмелі-сунелі і варимо 5-7 хвилин після закипання. Гарячу ікру розкладаємо в банки і закатуємо.
Ікра з патисонів в мультиварці
Інгредієнти: патисон – 1 шт.; солодкий болгарський перець – 2 шт.; морква – 2 шт.; помідор – 4 шт.; цибулина – 2 шт.; часник – 3 зубчики; масло рослинне – 4 ст. ложки; спеції. Приготування Патисони промиваємо, очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Моркву і цибулю теж чистимо і розрізаємо скибочками. Солодкий перчик обробляємо від насіння і шаткуємо соломкою. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Потім в мультиварочную чашу наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо овочі, посипаємо спеціями, закриваємо кришку приладу, вибираємо програму «Плов» і готуємо до закінчення режиму. Після цього овочеву масу перекладаємо в чашу блендера і збиваємо до пюреобразного стану. Готову ікру розкладаємо по банках і зберігаємо під закритою кришкою в холодильнику не більше 4 місяців.
Ікра з патисонів з майонезом
Інгредієнти: патисон – 3 кг; цибулина – 15 кг; майонез – 250 мл; томатна паста – 300 мл; масло рослинне – 150 мл; цукровий пісок – 05 ст.; сіль – 2 ст. ложки. Приготування Патисони нарізаємо кільцями, обсмажуємо в рослинному масло до золотавого кольору і пропускаємо через м'ясорубку. Потім додаємо обсмажений цибуля, нарізану зелень, видавлюємо часничок, кладемо спеції, цукор, томатну пасту і майонез. Все добре перемішуємо, кип'ятимо 5 хвилин, розливаємо ікру по баночках і закатуємо кришками.