Ікра з баклажанів в мультиварці
Ароматна, смачна і корисна ікра з баклажанів чудово виступає в якості самостійної закуски і відмінно різноманітить і відтінятиме смак багатьох страв з вашого повсякденного меню. Сьогодні ми розповімо вам, як швидко і без особливих зусиль приготувати ікру з баклажанів в мультиварці.
Інгредієнти:
сині баклажани – 3 шт.;
цибулина – 2 шт.;
масло рослинне – 3 ст. ложки;
морква – 2 шт.;
перець солодкий – 2 шт.;
помідори – 4 шт.;
часник – 3 зубчики;
спеції.
Приготування
Дно чаші мультиварки промазуємо рослинним маслом і додаємо нарізану кубиками цибулю. Баклажани промиваємо, очищаємо, нарізаємо скибочками і присипаємо сіллю. Через 15-20 хвилин промиваємо під холодною водою. Моркву чистимо, просушуємо, шаткуємо шматочками. Всі інші овочі теж подрібнюємо будь-яким способом і викладаємо все в мультиварку. Перемішуємо, встановлюємо чашу всередині приладу, закриваємо кришку, включаємо режим «Гасіння» і чекаємо близько години. Після сигналу готовності викладаємо готові овочі в миску і пюрируем блендером до однорідного стану. Подаємо баклажанну ікру, приготовану в мультиварці, до обіду чи до тостів на перекус.
Інгредієнти:
баклажани – 3 шт.;
цибулина – 2 шт.;
перець солодкий – 1 шт.;
кабачки – 2 шт.;
помідори – 3 шт.;
морква – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
спеції.
Приготування
Отже, баклажани промиваємо, знімаємо з них шкірку, нарізаємо кубиками, складаємо в глибоку миску і заливаємо підсоленою водою. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і кидаємо в чашу мультиварки з розігрітим рослинним маслом. Пасеруємо його кілька хвилин до прозорості. Моркву очищаємо, натираємо на крупній терочке і відправляємо до цибулі. Обсмажуємо все близько 5 хвилин, помішуючи. Солодкий перець обробляємо, очищаємо від насіння, подрібнюємо кубиками і відправляємо до овочів. Після цього, акуратненько зливаємо з баклажанів водичку і засипаємо їх у чашу мультиварки разом з порубаними скибочками кабачками. Все ретельно перемішуємо і смажимо близько 10 хвилин. А цим часом знімемо з помідорів шкірку, обдавши їх окропом. Потім м'якоть томатів ріжемо дрібними кубиками і відправляємо до решти інгредієнтів. Замість помідорів можете використовувати домашню томатну пасту. Тепер солимо, перчимо до смаку, додаємо подрібнений часничок, включаємо програму «Гасіння» і чекаємо приблизно 50 хвилин. По закінченні часу відкриваємо кришку мультиварки, розмішуємо, пробуємо на смак і за бажанням додаємо свіжої зелені. Готову ікру з баклажанів подаємо до столу теплим.
Інгредієнти:
баклажани – 2 шт.;
болгарський перчик – 2 шт.;
вода – 05 склянки;
цибулина – 1 шт.;
помідори – 2 шт.;
майоран – щіпка;
спеції.
Приготування
Баклажани миємо, нарізаємо маленькими кубиками, кладемо в миску, підсолюємо і залишаємо на 30 хвилин. Потім перекладаємо овочі на друшляк і промиваємо їх. Болгарський перчик обробляємо, очищаємо від насіння і шаткуємо квадратиками. Цибулю чистимо і розрізаємо дрібними кубиками. Потім підготовлені овочі викладаємо в чашу мультиварки, вливаємо трохи води, закриваємо кришку, вибираємо режим «Пароварка» і готуємо 25 хвилин. Помідор подрібнюємо на крупній терочке, а часник пропускаємо через прес. Після звукового сигналу додаємо м'якоть помідорів, майоран, часник і спеції за смаком. Перемішуємо ікру, знову закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Мультиповар» і тушкуємо страву близько 10 хвилин. Потім акуратно викладаємо ікру в банки і закатуємо.
Рецепт ікри з баклажанів в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Дно чаші мультиварки промазуємо рослинним маслом і додаємо нарізану кубиками цибулю. Баклажани промиваємо, очищаємо, нарізаємо скибочками і присипаємо сіллю. Через 15-20 хвилин промиваємо під холодною водою. Моркву чистимо, просушуємо, шаткуємо шматочками. Всі інші овочі теж подрібнюємо будь-яким способом і викладаємо все в мультиварку. Перемішуємо, встановлюємо чашу всередині приладу, закриваємо кришку, включаємо режим «Гасіння» і чекаємо близько години. Після сигналу готовності викладаємо готові овочі в миску і пюрируем блендером до однорідного стану. Подаємо баклажанну ікру, приготовану в мультиварці, до обіду чи до тостів на перекус.
Ікра з баклажанів і кабачків в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, баклажани промиваємо, знімаємо з них шкірку, нарізаємо кубиками, складаємо в глибоку миску і заливаємо підсоленою водою. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і кидаємо в чашу мультиварки з розігрітим рослинним маслом. Пасеруємо його кілька хвилин до прозорості. Моркву очищаємо, натираємо на крупній терочке і відправляємо до цибулі. Обсмажуємо все близько 5 хвилин, помішуючи. Солодкий перець обробляємо, очищаємо від насіння, подрібнюємо кубиками і відправляємо до овочів. Після цього, акуратненько зливаємо з баклажанів водичку і засипаємо їх у чашу мультиварки разом з порубаними скибочками кабачками. Все ретельно перемішуємо і смажимо близько 10 хвилин. А цим часом знімемо з помідорів шкірку, обдавши їх окропом. Потім м'якоть томатів ріжемо дрібними кубиками і відправляємо до решти інгредієнтів. Замість помідорів можете використовувати домашню томатну пасту. Тепер солимо, перчимо до смаку, додаємо подрібнений часничок, включаємо програму «Гасіння» і чекаємо приблизно 50 хвилин. По закінченні часу відкриваємо кришку мультиварки, розмішуємо, пробуємо на смак і за бажанням додаємо свіжої зелені. Готову ікру з баклажанів подаємо до столу теплим.
Ікра з баклажанів в мультиварці на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани миємо, нарізаємо маленькими кубиками, кладемо в миску, підсолюємо і залишаємо на 30 хвилин. Потім перекладаємо овочі на друшляк і промиваємо їх. Болгарський перчик обробляємо, очищаємо від насіння і шаткуємо квадратиками. Цибулю чистимо і розрізаємо дрібними кубиками. Потім підготовлені овочі викладаємо в чашу мультиварки, вливаємо трохи води, закриваємо кришку, вибираємо режим «Пароварка» і готуємо 25 хвилин. Помідор подрібнюємо на крупній терочке, а часник пропускаємо через прес. Після звукового сигналу додаємо м'якоть помідорів, майоран, часник і спеції за смаком. Перемішуємо ікру, знову закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Мультиповар» і тушкуємо страву близько 10 хвилин. Потім акуратно викладаємо ікру в банки і закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
Соте з баклажанів
Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо
Смажена ікра з баклажанів
Смажена ікра з баклажанів - смачне овочеве блюдо, яке безумовно сподобається всім членам сім'ї. Для її приготування потрібні самі звичайні продукти,
Як приготувати баклажани в мультиварці?
Баклажани - це популярні овочі, страви з яких подаються як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ці овочі, приготовані в мультиварці, зберігають
Баранина в мультиварці
Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього