Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ікра з баклажанів в мультиварці

Ікра з баклажанів в мультиварці

5-07-2015, 16:23
1 236
Ікра з баклажанів в мультиварці
Ароматна, смачна і корисна ікра з баклажанів чудово виступає в якості самостійної закуски і відмінно різноманітить і відтінятиме смак багатьох страв з вашого повсякденного меню. Сьогодні ми розповімо вам, як швидко і без особливих зусиль приготувати ікру з баклажанів в мультиварці.

Рецепт ікри з баклажанів в мультиварці


Інгредієнти:

  • сині баклажани – 3 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • морква – 2 шт.;

  • перець солодкий – 2 шт.;

  • помідори – 4 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Дно чаші мультиварки промазуємо рослинним маслом і додаємо нарізану кубиками цибулю. Баклажани промиваємо, очищаємо, нарізаємо скибочками і присипаємо сіллю. Через 15-20 хвилин промиваємо під холодною водою. Моркву чистимо, просушуємо, шаткуємо шматочками. Всі інші овочі теж подрібнюємо будь-яким способом і викладаємо все в мультиварку. Перемішуємо, встановлюємо чашу всередині приладу, закриваємо кришку, включаємо режим «Гасіння» і чекаємо близько години. Після сигналу готовності викладаємо готові овочі в миску і пюрируем блендером до однорідного стану. Подаємо баклажанну ікру, приготовану в мультиварці, до обіду чи до тостів на перекус.

    Ікра з баклажанів і кабачків в мультиварці


    Інгредієнти:

  • баклажани – 3 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • перець солодкий – 1 шт.;

  • кабачки – 2 шт.;

  • помідори – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, баклажани промиваємо, знімаємо з них шкірку, нарізаємо кубиками, складаємо в глибоку миску і заливаємо підсоленою водою. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і кидаємо в чашу мультиварки з розігрітим рослинним маслом. Пасеруємо його кілька хвилин до прозорості. Моркву очищаємо, натираємо на крупній терочке і відправляємо до цибулі. Обсмажуємо все близько 5 хвилин, помішуючи. Солодкий перець обробляємо, очищаємо від насіння, подрібнюємо кубиками і відправляємо до овочів. Після цього, акуратненько зливаємо з баклажанів водичку і засипаємо їх у чашу мультиварки разом з порубаними скибочками кабачками. Все ретельно перемішуємо і смажимо близько 10 хвилин. А цим часом знімемо з помідорів шкірку, обдавши їх окропом. Потім м'якоть томатів ріжемо дрібними кубиками і відправляємо до решти інгредієнтів. Замість помідорів можете використовувати домашню томатну пасту. Тепер солимо, перчимо до смаку, додаємо подрібнений часничок, включаємо програму «Гасіння» і чекаємо приблизно 50 хвилин. По закінченні часу відкриваємо кришку мультиварки, розмішуємо, пробуємо на смак і за бажанням додаємо свіжої зелені. Готову ікру з баклажанів подаємо до столу теплим.

    Ікра з баклажанів в мультиварці на зиму


    Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.;

  • болгарський перчик – 2 шт.;

  • вода – 05 склянки;

  • цибулина – 1 шт.;
  • Ікра з баклажанів в мультиварці

  • помідори – 2 шт.;

  • майоран – щіпка;

  • спеції.


  • Приготування
    Баклажани миємо, нарізаємо маленькими кубиками, кладемо в миску, підсолюємо і залишаємо на 30 хвилин. Потім перекладаємо овочі на друшляк і промиваємо їх. Болгарський перчик обробляємо, очищаємо від насіння і шаткуємо квадратиками. Цибулю чистимо і розрізаємо дрібними кубиками. Потім підготовлені овочі викладаємо в чашу мультиварки, вливаємо трохи води, закриваємо кришку, вибираємо режим «Пароварка» і готуємо 25 хвилин. Помідор подрібнюємо на крупній терочке, а часник пропускаємо через прес. Після звукового сигналу додаємо м'якоть помідорів, майоран, часник і спеції за смаком. Перемішуємо ікру, знову закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Мультиповар» і тушкуємо страву близько 10 хвилин. Потім акуратно викладаємо ікру в банки і закатуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
    Соте з баклажанів
    Соте з баклажанів
    Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо
    Смажена ікра з баклажанів
    Смажена ікра з баклажанів
    Смажена ікра з баклажанів - смачне овочеве блюдо, яке безумовно сподобається всім членам сім'ї. Для її приготування потрібні самі звичайні продукти,
    Як приготувати баклажани в мультиварці?
    Як приготувати баклажани в мультиварці?
    Баклажани - це популярні овочі, страви з яких подаються як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ці овочі, приготовані в мультиварці, зберігають
    Баранина в мультиварці
    Баранина в мультиварці
    Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього