Ароматна, смачна і корисна ікра з баклажанів чудово виступає в якості самостійної закуски і відмінно різноманітить і відтінятиме смак багатьох страв з вашого повсякденного меню. Сьогодні ми розповімо вам, як швидко і без особливих зусиль приготувати ікру з баклажанів в мультиварці.
Рецепт ікри з баклажанів в мультиварці
Інгредієнти: сині баклажани – 3 шт.; цибулина – 2 шт.; масло рослинне – 3 ст. ложки; морква – 2 шт.; перець солодкий – 2 шт.; помідори – 4 шт.; часник – 3 зубчики; спеції. Приготування Дно чаші мультиварки промазуємо рослинним маслом і додаємо нарізану кубиками цибулю. Баклажани промиваємо, очищаємо, нарізаємо скибочками і присипаємо сіллю. Через 15-20 хвилин промиваємо під холодною водою. Моркву чистимо, просушуємо, шаткуємо шматочками. Всі інші овочі теж подрібнюємо будь-яким способом і викладаємо все в мультиварку. Перемішуємо, встановлюємо чашу всередині приладу, закриваємо кришку, включаємо режим «Гасіння» і чекаємо близько години. Після сигналу готовності викладаємо готові овочі в миску і пюрируем блендером до однорідного стану. Подаємо баклажанну ікру, приготовану в мультиварці, до обіду чи до тостів на перекус.
Ікра з баклажанів і кабачків в мультиварці
Інгредієнти: баклажани – 3 шт.; цибулина – 2 шт.; перець солодкий – 1 шт.; кабачки – 2 шт.; помідори – 3 шт.; морква – 1 шт.; часник – 2 зубчики; спеції. Приготування Отже, баклажани промиваємо, знімаємо з них шкірку, нарізаємо кубиками, складаємо в глибоку миску і заливаємо підсоленою водою. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і кидаємо в чашу мультиварки з розігрітим рослинним маслом. Пасеруємо його кілька хвилин до прозорості. Моркву очищаємо, натираємо на крупній терочке і відправляємо до цибулі. Обсмажуємо все близько 5 хвилин, помішуючи. Солодкий перець обробляємо, очищаємо від насіння, подрібнюємо кубиками і відправляємо до овочів. Після цього, акуратненько зливаємо з баклажанів водичку і засипаємо їх у чашу мультиварки разом з порубаними скибочками кабачками. Все ретельно перемішуємо і смажимо близько 10 хвилин. А цим часом знімемо з помідорів шкірку, обдавши їх окропом. Потім м'якоть томатів ріжемо дрібними кубиками і відправляємо до решти інгредієнтів. Замість помідорів можете використовувати домашню томатну пасту. Тепер солимо, перчимо до смаку, додаємо подрібнений часничок, включаємо програму «Гасіння» і чекаємо приблизно 50 хвилин. По закінченні часу відкриваємо кришку мультиварки, розмішуємо, пробуємо на смак і за бажанням додаємо свіжої зелені. Готову ікру з баклажанів подаємо до столу теплим.
Ікра з баклажанів в мультиварці на зиму
Інгредієнти: баклажани – 2 шт.; болгарський перчик – 2 шт.; вода – 05 склянки; цибулина – 1 шт.; помідори – 2 шт.; майоран – щіпка; спеції. Приготування Баклажани миємо, нарізаємо маленькими кубиками, кладемо в миску, підсолюємо і залишаємо на 30 хвилин. Потім перекладаємо овочі на друшляк і промиваємо їх. Болгарський перчик обробляємо, очищаємо від насіння і шаткуємо квадратиками. Цибулю чистимо і розрізаємо дрібними кубиками. Потім підготовлені овочі викладаємо в чашу мультиварки, вливаємо трохи води, закриваємо кришку, вибираємо режим «Пароварка» і готуємо 25 хвилин. Помідор подрібнюємо на крупній терочке, а часник пропускаємо через прес. Після звукового сигналу додаємо м'якоть помідорів, майоран, часник і спеції за смаком. Перемішуємо ікру, знову закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Мультиповар» і тушкуємо страву близько 10 хвилин. Потім акуратно викладаємо ікру в банки і закатуємо.