Пропонуємо вам рецепти приготування тушкованих кабачків в сметані. Страви виходять з ніжною структурою та просто чудові на смак.
Кабачки, тушковані в сметані з овочами і часником - рецепт
Інгредієнти: молодий кабачок – 650 г; солодкий болгарський перець – 220 г; помідори – 220 г; часник – 2-3 зубчики; сметана – 120 г; орегано – 15 г; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; свіжа зелень – за смаком; рослинне масло. Приготування Вимиті кабачки очищаємо від шкірки і нарізаємо великими брусочками або кубиками. Помідори ріжемо кубиками, а перець позбавляємо від насіння і плодоніжок і нарізаємо соломкою.
У сковороду наливаємо олію, прогріваємо його добряче і закладаємо кабачки, підрум'янюємо їх на сильному вогні протягом семи хвилин, пару раз обережно перемішавши. Потім додаємо перець і помідори і смажимо ще три-п'ять хвилин.
Сметану змішуємо з подрібненою зеленню і часником і перекладаємо до овочів. Приправляємо страву сіллю, меленим перцем, орегано, перемішуємо і протушиваем на помірному вогні протягом п'яти хвилин, прикривши кришкою.
Таку страву може бути чудовою самостійною закускою або прекрасним гарніром до м'ясних страв.
Кабачки, тушковані в сметані з куркою і овочами в мультиварці
Інгредієнти: філе курячої грудки – 575 г; молоді кабачки – 750 г; солодкий болгарський перець – 2-3 шт.; помідори – 4 шт.; морква – 2 шт.; цибуля – 2 шт.; сметана – 120 мл; рослинне масло – 75 мл; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; пряні трави – за смаком; свіжа зелень – за смаком. Приготування У ємність мультиварки плесни трохи рослинного масла і підрум'янимо нарізане брусочками вимите і просушену куряче філе, встановивши режим «Випічка». Потім закладаємо півкільця цибулі і смажимо ще сім хвилин.
Вимиті молоденькі кабачки і бульби картоплі позбавляємо від шкірки і нарізаємо великими кубиками або брусочками, а очищену моркву і солодкий перець соломкою. Закладаємо всі овочі до м'яса з цибулею, додаємо сметану, переводимо пристрій в режим «Гасіння» і вибираємо сорок хвилин. Через десять хвилин кидаємо очищені від шкурочек і нарізані кубиками помідори, приправляємо страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем, пряними травами і акуратно перемішуємо. По закінченні процесу приготування даємо тушкованих кабачків десять хвилин настоятися і подаємо до столу зі свіжою зеленню.
Фаршировані кабачки, тушковані в сметані
Інгредієнти: кабачки великі і середні – 3-4 шт.; м'ясо свиняче й яловиче – 850 г; ріпчаста цибуля – 1 шт.; рис – 200 г; яйце – 1 шт.; мелений чорний перець – за смаком; Для піджарки:
велика морква – 1 шт.; ріпчаста цибуля – 1 шт.; рослинне масло – 75 мл; сіль – за смаком; Для заливки:
сметана – 250 мл; томатна паста – 75 г; вода – 15 л; лаврові листочки – 3-5 шт.; горошини запашного перцю – 3-5 шт.; пряні трави – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Рис промиваємо гарненько і заливаємо водою на час. Свинину і яловичину миємо, нарізаємо на скибочки і пропускаємо їх через м'ясорубку разом з очищеною цибулиною.
Очищену і пропущену через тертку моркву і кубики цибулі обсмажуємо на рослинній олії до м'якості і викладаємо до перекрученному м'яса. Туди ж додаємо яйце, викладаємо рис, попередньо зливши воду, додаємо сіль,
мелений чорний перець і перемішуємо.
Кабачки миємо, очищаємо від шкірки, розрізаємо на циліндри висотою приблизно п'ять-сім сантиметрів. За допомогою ложки выскабливаем серцевину і наповнюємо утворену порожнечу приготованим фаршем. Укладаємо нафаршировані кабачки в казан або каструлю і заливаємо сумішшю сметани, томатної пасти і води, в яку за смаком додаємо сіль і пряні трави. Рідина повинна практично повністю покривати кабачки. Кидаємо в каструлю горошини запашного перцю і листя лавра, накриваємо кришкою і визначаємо на плиту. Після закипання прикручуємо вогонь до мінімуму і протушиваем страву протягом тридцяти-сорока хвилин.