Баклажани тушковані в мультиварці
Баклажани тушковані в мультиварці, виходять особливо соковитими і зберігають максимум корисних властивостей. А в поєднанні з іншими овочами або м'ясом вони створюють чудові на смак і дуже апетитні страви.
Інгредієнти:
баклажани – 650 г;
солодкий болгарський перець – 190 г;
помідори – 190 г;
цибуля ріпчаста – 110 г;
морква – 160 г;
часник – 4 зубчики;
вода – 75 мл;
прованські трави;
сіль;
мелений чорний перець;
свіжа зелень ;
рослинне масло.
Приготування
Баклажани промиваємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо на кружечки або часточки. Солодкий болгарський перець позбавляємо від плодоніжок і насіння і подрібнюємо крупною соломкою. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями, помідори гуртками, а морква пропускаємо через тертку. Дрібно рубаємо очищений часник і свіжу зелень.
У ємність мультиварки плесни трохи рослинного масла і налаштуємо програму «Смаження» або «Випічка». Викладаємо спочатку цибулю, через п'ять хвилин моркву, а ще через сім хвилин кладемо в чашу всі інші інгредієнти крім часнику і зелені. Готуємо в тому ж режимі ще двадцять п'ять хвилин. Потім приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем і прованськими травами, кидаємо часник і зелень, перемішуємо, перемикаємо пристрій на програму «Плов» і готуємо ще десять хвилин.
Інгредієнти:
будь-яке м'ясо – 475 г;
баклажани – 475 г;
помідори – 350-400 г;
морква – 175 г;
цибуля ріпчаста 175 г;
часник – 2 зубчики;
сметана – 120 мл;
рослинна олія – 25 мл;
лаврове листя – 2 шт.;
сіль;
мелений чорний перець;
прованські трави;
свіжа зелень.
Приготування
Баклажани миємо, нарізаємо кружальцями або скибочками і замочуємо в підсоленій воді на двадцять хвилин.
Тим часом в ємності мультиварки підрум'янимо на рослинному маслі нарізане невеликими скибочками, попередньо вимите і просушену м'ясо, встановивши режим «Випічка» або «Смаження». Потім додаємо півкільця цибулі і натерту моркву і, перемішуючи, смажимо ще сім хвилин.
Тепер зливаємо з баклажан воду, закладаємо їх до м'яса з цибулею і морквою, додаємо нарізані кружальцями або скибочками помідори, сметану і перемикаємо пристрій на програму «Гасіння» і встановлюємо час тридцять п'ять хвилин. За п'ятнадцять хвилин до кінця приготування, приправляємо страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем, прованськими травами, кидаємо часник і акуратно перемішуємо.
Готовим тушкованих баклажанів даємо настоятися десять хвилин, і подаємо до столу зі свіжою зеленню.
Інгредієнти:
баклажани – 2-3 шт.;
свинина і яловичина – 620 г;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
молоко – 35 мл;
яйце – 1 шт.;
мелений чорний перець – за смаком;
твердий сир – 120 г;
часник – 2-3 зубки;
рослинне масло – 35 мл;
сметана – 75 г;
бульйон або вода – 35 мл;
свіжа зелень;
сіль.
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо на кружечки або поздовжні пласти товщиною приблизно один сантиметр і опускаємо в підсолену воду на тридцять сорок хвилин. Тим часом свинину і яловичину, взяту в рівних пропорціях, пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулиною. Додаємо у фарш яйце, молоко, мелений чорний перець і сіль і добре перемішуємо.
Вимочені баклажани промиваємо чистою водою, обсушуємо паперовим рушником, накладаємо на кожен гурток або пласт трохи фаршу, розподіляємо зверху коржем і притискаємо. Отримуємо свого роду «бутерброд». Викладаємо баклажани з фарші в промаслений ємність мультиварки, розташовуючи їх вертикально по колу у вигляді гармошки і притискаючи один до одного.
Змішуємо сметану з бульйоном або водою, додаємо дрібно нарізаний часник і промазуємо зверху отриманим соусом наші баклажани з фаршем.
Готуємо страву на програмі «Випічка» сорок п'ять хвилин. За п'ять хвилин до завершення процесу, присипаємо зверху натертим сиром і свіжою зеленню.
Тушковані баклажани з овочами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо на кружечки або часточки. Солодкий болгарський перець позбавляємо від плодоніжок і насіння і подрібнюємо крупною соломкою. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями, помідори гуртками, а морква пропускаємо через тертку. Дрібно рубаємо очищений часник і свіжу зелень.
У ємність мультиварки плесни трохи рослинного масла і налаштуємо програму «Смаження» або «Випічка». Викладаємо спочатку цибулю, через п'ять хвилин моркву, а ще через сім хвилин кладемо в чашу всі інші інгредієнти крім часнику і зелені. Готуємо в тому ж режимі ще двадцять п'ять хвилин. Потім приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем і прованськими травами, кидаємо часник і зелень, перемішуємо, перемикаємо пристрій на програму «Плов» і готуємо ще десять хвилин.
Баклажани тушковані в сметані з м'ясом і помідорами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани миємо, нарізаємо кружальцями або скибочками і замочуємо в підсоленій воді на двадцять хвилин.
Тим часом в ємності мультиварки підрум'янимо на рослинному маслі нарізане невеликими скибочками, попередньо вимите і просушену м'ясо, встановивши режим «Випічка» або «Смаження». Потім додаємо півкільця цибулі і натерту моркву і, перемішуючи, смажимо ще сім хвилин.
Тепер зливаємо з баклажан воду, закладаємо їх до м'яса з цибулею і морквою, додаємо нарізані кружальцями або скибочками помідори, сметану і перемикаємо пристрій на програму «Гасіння» і встановлюємо час тридцять п'ять хвилин. За п'ятнадцять хвилин до кінця приготування, приправляємо страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем, прованськими травами, кидаємо часник і акуратно перемішуємо.
Готовим тушкованих баклажанів даємо настоятися десять хвилин, і подаємо до столу зі свіжою зеленню.
Тушковані баклажани з фаршем в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо на кружечки або поздовжні пласти товщиною приблизно один сантиметр і опускаємо в підсолену воду на тридцять сорок хвилин. Тим часом свинину і яловичину, взяту в рівних пропорціях, пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулиною. Додаємо у фарш яйце, молоко, мелений чорний перець і сіль і добре перемішуємо.
Вимочені баклажани промиваємо чистою водою, обсушуємо паперовим рушником, накладаємо на кожен гурток або пласт трохи фаршу, розподіляємо зверху коржем і притискаємо. Отримуємо свого роду «бутерброд». Викладаємо баклажани з фарші в промаслений ємність мультиварки, розташовуючи їх вертикально по колу у вигляді гармошки і притискаючи один до одного.
Змішуємо сметану з бульйоном або водою, додаємо дрібно нарізаний часник і промазуємо зверху отриманим соусом наші баклажани з фаршем.
Готуємо страву на програмі «Випічка» сорок п'ять хвилин. За п'ять хвилин до завершення процесу, присипаємо зверху натертим сиром і свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована яловича печінка
Яловича печінка відома своїми чудовими смаковими якостями і перевершує по корисним властивостям інші субпродукти і навіть м'ясо. Пропонуємо два
Кабачки, тушковані в сметані
Кабачок, мабуть, самий універсальний овоч. З нього готують стільки різноманітних страв, що часом можна розгубитися у варіантах. Пропонуємо найбільш
Соте з баклажанів в мультиварці
Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.
Тушковані баклажани з помідорами
Приготувати швидко смачне блюдо цілком можливо, особливо влітку, коли навколо безліч свіжих овочів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати тушковані
Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми
Як приготувати баклажани в мультиварці?
Баклажани - це популярні овочі, страви з яких подаються як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ці овочі, приготовані в мультиварці, зберігають