Баклажани тушковані в мультиварці

Тушковані баклажани з овочами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо на кружечки або часточки. Солодкий болгарський перець позбавляємо від плодоніжок і насіння і подрібнюємо крупною соломкою. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями, помідори гуртками, а морква пропускаємо через тертку. Дрібно рубаємо очищений часник і свіжу зелень.
У ємність мультиварки плесни трохи рослинного масла і налаштуємо програму «Смаження» або «Випічка». Викладаємо спочатку цибулю, через п'ять хвилин моркву, а ще через сім хвилин кладемо в чашу всі інші інгредієнти крім часнику і зелені. Готуємо в тому ж режимі ще двадцять п'ять хвилин. Потім приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем і прованськими травами, кидаємо часник і зелень, перемішуємо, перемикаємо пристрій на програму «Плов» і готуємо ще десять хвилин.
Баклажани тушковані в сметані з м'ясом і помідорами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани миємо, нарізаємо кружальцями або скибочками і замочуємо в підсоленій воді на двадцять хвилин.
Тим часом в ємності мультиварки підрум'янимо на рослинному маслі нарізане невеликими скибочками, попередньо вимите і просушену м'ясо, встановивши режим «Випічка» або «Смаження». Потім додаємо півкільця цибулі і натерту моркву і, перемішуючи, смажимо ще сім хвилин.
Тепер зливаємо з баклажан воду, закладаємо їх до м'яса з цибулею і морквою, додаємо нарізані кружальцями або скибочками помідори, сметану і перемикаємо пристрій на програму «Гасіння» і встановлюємо час тридцять п'ять хвилин. За п'ятнадцять хвилин до кінця приготування, приправляємо страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем, прованськими травами, кидаємо часник і акуратно перемішуємо.
Готовим тушкованих баклажанів даємо настоятися десять хвилин, і подаємо до столу зі свіжою зеленню.
Тушковані баклажани з фаршем в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо на кружечки або поздовжні пласти товщиною приблизно один сантиметр і опускаємо в підсолену воду на тридцять сорок хвилин. Тим часом свинину і яловичину, взяту в рівних пропорціях, пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулиною. Додаємо у фарш яйце, молоко, мелений чорний перець і сіль і добре перемішуємо.

Вимочені баклажани промиваємо чистою водою, обсушуємо паперовим рушником, накладаємо на кожен гурток або пласт трохи фаршу, розподіляємо зверху коржем і притискаємо. Отримуємо свого роду «бутерброд». Викладаємо баклажани з фарші в промаслений ємність мультиварки, розташовуючи їх вертикально по колу у вигляді гармошки і притискаючи один до одного.
Змішуємо сметану з бульйоном або водою, додаємо дрібно нарізаний часник і промазуємо зверху отриманим соусом наші баклажани з фаршем.
Готуємо страву на програмі «Випічка» сорок п'ять хвилин. За п'ять хвилин до завершення процесу, присипаємо зверху натертим сиром і свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти

Тушкована яловича печінка
Яловича печінка відома своїми чудовими смаковими якостями і перевершує по корисним властивостям інші субпродукти і навіть м'ясо. Пропонуємо два

Кабачки, тушковані в сметані
Кабачок, мабуть, самий універсальний овоч. З нього готують стільки різноманітних страв, що часом можна розгубитися у варіантах. Пропонуємо найбільш

Соте з баклажанів в мультиварці
Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.

Тушковані баклажани з помідорами
Приготувати швидко смачне блюдо цілком можливо, особливо влітку, коли навколо безліч свіжих овочів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати тушковані

Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми

Як приготувати баклажани в мультиварці?
Баклажани - це популярні овочі, страви з яких подаються як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ці овочі, приготовані в мультиварці, зберігають