» » Баклажани тушковані в мультиварці

Баклажани тушковані в мультиварці

Баклажани тушковані в мультиварці
Баклажани тушковані в мультиварці, виходять особливо соковитими і зберігають максимум корисних властивостей. А в поєднанні з іншими овочами або м'ясом вони створюють чудові на смак і дуже апетитні страви.

Тушковані баклажани з овочами в мультиварці


Інгредієнти:

  • баклажани – 650 г;

  • солодкий болгарський перець – 190 г;

  • помідори – 190 г;

  • цибуля ріпчаста – 110 г;

  • морква – 160 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • вода – 75 мл;

  • прованські трави;

  • сіль;

  • мелений чорний перець;

  • свіжа зелень ;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Баклажани промиваємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо на кружечки або часточки. Солодкий болгарський перець позбавляємо від плодоніжок і насіння і подрібнюємо крупною соломкою. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями, помідори гуртками, а морква пропускаємо через тертку. Дрібно рубаємо очищений часник і свіжу зелень.
    У ємність мультиварки плесни трохи рослинного масла і налаштуємо програму «Смаження» або «Випічка». Викладаємо спочатку цибулю, через п'ять хвилин моркву, а ще через сім хвилин кладемо в чашу всі інші інгредієнти крім часнику і зелені. Готуємо в тому ж режимі ще двадцять п'ять хвилин. Потім приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем і прованськими травами, кидаємо часник і зелень, перемішуємо, перемикаємо пристрій на програму «Плов» і готуємо ще десять хвилин.

    Баклажани тушковані в сметані з м'ясом і помідорами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • будь-яке м'ясо – 475 г;

  • баклажани – 475 г;

  • помідори – 350-400 г;

  • морква – 175 г;

  • цибуля ріпчаста 175 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • сметана – 120 мл;

  • рослинна олія – 25 мл;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • сіль;

  • мелений чорний перець;

  • прованські трави;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Баклажани миємо, нарізаємо кружальцями або скибочками і замочуємо в підсоленій воді на двадцять хвилин.
    Тим часом в ємності мультиварки підрум'янимо на рослинному маслі нарізане невеликими скибочками, попередньо вимите і просушену м'ясо, встановивши режим «Випічка» або «Смаження». Потім додаємо півкільця цибулі і натерту моркву і, перемішуючи, смажимо ще сім хвилин.
    Тепер зливаємо з баклажан воду, закладаємо їх до м'яса з цибулею і морквою, додаємо нарізані кружальцями або скибочками помідори, сметану і перемикаємо пристрій на програму «Гасіння» і встановлюємо час тридцять п'ять хвилин. За п'ятнадцять хвилин до кінця приготування, приправляємо страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем, прованськими травами, кидаємо часник і акуратно перемішуємо.
    Готовим тушкованих баклажанів даємо настоятися десять хвилин, і подаємо до столу зі свіжою зеленню.

    Тушковані баклажани з фаршем в мультиварці


    Інгредієнти:

  • баклажани – 2-3 шт.;

  • свинина і яловичина – 620 г;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • молоко – 35 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • твердий сир – 120 г;

  • часник – 2-3 зубки;

  • рослинне масло – 35 мл;

  • сметана – 75 г;

  • бульйон або вода – 35 мл;

  • свіжа зелень;

  • сіль.


  • Приготування
    Баклажани промиваємо, нарізаємо на кружечки або поздовжні пласти товщиною приблизно один сантиметр і опускаємо в підсолену воду на тридцять сорок хвилин. Тим часом свинину і яловичину, взяту в рівних пропорціях, пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулиною. Додаємо у фарш яйце, молоко, мелений чорний перець і сіль і добре перемішуємо.
    Баклажани тушковані в мультиварці

    Вимочені баклажани промиваємо чистою водою, обсушуємо паперовим рушником, накладаємо на кожен гурток або пласт трохи фаршу, розподіляємо зверху коржем і притискаємо. Отримуємо свого роду «бутерброд». Викладаємо баклажани з фарші в промаслений ємність мультиварки, розташовуючи їх вертикально по колу у вигляді гармошки і притискаючи один до одного.
    Змішуємо сметану з бульйоном або водою, додаємо дрібно нарізаний часник і промазуємо зверху отриманим соусом наші баклажани з фаршем.
    Готуємо страву на програмі «Випічка» сорок п'ять хвилин. За п'ять хвилин до завершення процесу, присипаємо зверху натертим сиром і свіжою зеленню.
    Додав: admin | 14-09-2015, 21:14
    Переглядів: 360