Пропонуємо вам кілька варіантів приготування грибного супу з сиром. Це нехитре блюдо з досить простим набором інгредієнтів вражає своїм чудовим вершковим смаком і захопливим грибним ароматом.
Основу наших рецептів складають звичайні печериці. Але якщо у вас є можливість замінити їх лісовими грибами, то неодмінно скористайтеся нею. Від цього смак страви стане ще більш насиченим.
Грибний суп з печериць з плавленим сиром - рецепт
Інгредієнти: печериці – 650 г; рідкий плавлений сир – 320 г; цибуля ріпчаста – 190 г; морква – 175 г; рослинна рафінована олія – 50 мл; вершкове масло – 55 г; часник – 2 зубці; вода фільтрована – 175 л; мелений чорний перець; сіль. Приготування Цибуля позбавляємо від лушпиння, шаткуємо невеликими кубиками і підрум'янюємо на сковорідці в суміші рослинного і вершкового масла приблизно сім-десять хвилин, помішуючи. Потім закладаємо пропущену через тертку моркву і смажимо ще п'ять хвилин.
Печериці миємо, нарізаємо дрібно і теж викладаємо в сковороду. Протушиваем все протягом п'ятнадцяти хвилин під кришкою і перекладаємо в каструлю. Вливаємо підігріту до кипіння воду, проварюємо п'ять-сім хвилин, додаємо плавлений сир. Коли він повністю розійдеться, підсолюємо супчик, при необхідності, приправляємо за смаком меленим чорним перцем і видавлюємо через прес часник. Вимикаємо вогонь і, прикривши каструлю кришкою, даємо страві настоятися десять-п'ятнадцять хвилин.
Грибний суп-пюре з плавленим сиром - рецепт
Інгредієнти: шампіньйони – 05 кг; бульби картоплі – 05 кг; цибуля ріпчаста – 75 г; сир плавлений – 250 г; оливкова або вершкове масло; прованські трави; мелений чорний перець; сіль; свіжа зелень; грінки або сухарики. Приготування Очищаємо картопляні бульби від шкірки, дрібно нарізаємо і складаємо в каструлю. Заливаємо їх фільтрованою водою і доводимо до кипіння. Через десять хвилин кидаємо плавлені сирки і помішуємо вміст каструлі до їх розчинення.
Тим часом чистимо цибулю і підрум'янюємо на оливковій або вершковому маслі протягом п'яти хвилин. Додаємо попередньо вимиті і порізані печериці і припускаємо їх під кришкою до готовності.
Коли картопля буде готовий, а сир повністю розплавитися, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, прованські трави і викладаємо гриби з цибулею.
Розбиваємо масу за допомогою блендера до однорідної пюре, знову прогріваємо до кипіння і вимикаємо плиту.
Подаємо ароматний суп-пюре з грінками або сухариками і будь свіжою зеленню на ваш смак.
Грибний суп з плавленим сиром в мультиварці
Інгредієнти: шампіньйони – 05 кг; бульби картоплі – 045 кг; цибуля ріпчаста – 75 г; морква – 75 г; сир плавлений – 240 г; вода фільтрована; рослинна рафінована олія; лаврові листочки; мускатний горіх; мелений чорний перець; сіль; свіжа зелень петрушки і кропу. Приготування Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і викладаємо в промаслений ємність мультиварки. Підрум'янюємо його трохи, настройте пристрій на режим «Смаження» або «Випічка». Туди ж відправляємо пропущену через тертку моркву і смажимо ще п'ять хвилин. Тепер закладаємо попередньо очищені і нарізані бульби картоплі і грибочки і витримуємо в тій же програмі ще п'ятнадцять хвилин. Після закінчення часу додаємо плавлений сир, сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх, лаврові листочки і вливаємо підігріту до кипіння фільтровану воду.
Переводимо прилад в режим «Гасіння» і готуємо страву п'ятдесят хвилин.
Готовий ароматний супчик подаємо зі свіжою зеленню.