Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

16-09-2015, 20:33
1 695
Грибний суп з сушених грибів
Грибний суп, приготовлений із сушених грибів, володіє більш насиченим смаком та просто божественним ароматом, у порівнянні з тим, що зварений з свіжих. Крім того, сушені гриби зберігають у незмінному вигляді всі свої корисності навіть при тривалому зберіганні.
При приготуванні грибних супів практично не використовуються приправи або спеції, щоб зберегти чудовий натуральний грибний смак.

Як варити грибний суп з сушених білих грибів – рецепт?


Інгредієнти:

  • сушені білі гриби – 110 г;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • морква – 75 г;

  • рослинна рафінована олія – 35 мл;

  • бульби картоплі – 550 г;

  • борошно – 30 г;

  • вода фільтрована – 3 л;

  • сіль.


  • Приготування
    Першим ділом заливаємо білі гриби теплою водою і залишаємо на три години. Після закінчення часу виймаємо гриби і гарненько промиваємо, а настій проціджуємо через кілька шарів марлі. Доливаємо отриману рідину до обсягу трьох літрів і поміщаємо в каструлю для супу. Вимиті гриби нарізаємо, закладаємо в підготовлену воду, прогріваємо до кипіння і, збавивши вогонь, проварюємо сорок п'ять-п'ятдесят хвилин.
    Поки гриби варяться, очистимо й наріжемо невеликими кубиками бульби картоплі і спассеруем на рослинному маслечко кубики цибулі і пропущену через тертку моркву до м'якості, додавши за дві хвилини до кінця смаження пшеничне борошно.
    Після закінчення відведеного для варіння грибів часу кидаємо в бульйон картоплю і викладаємо піджарку. Підсолюємо супчик за смаком і витримуємо на вогні ще десять хвилин. Ще стільки ж даємо йому настоятися і подаємо до столу, присмачивши сметаною і зеленню .

    Грибний суп з сушених грибів з перловкою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • лісові гриби сушені – 50 г;

  • крупа перлова – 55 г;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • морква – 75 г;

  • рослинна рафінована олія – 20 мл;

  • бульби картоплі – 250 г;

  • сир плавлений – 90 г;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • вода фільтрована – 2 л;

  • свіжа зелень;

  • сіль.


  • Приготування
    Перлову крупу і сушені гриби гарненько промиваємо і замочуємо в різних мисочках в теплій воді на двадцять хвилин.
    Тим часом чистимо моркву і цибульку, нарізаємо кубиками, викладаємо в промаслений ємність мультиварки і витримуємо двадцять хвилин, помішуючи, прикривши кришку пристрою і встановивши програму «Випічка» або «Смаження». Потім додаємо нарізані грибочки разом з рідиною, в якій вони замочували, додаємо перловку і картоплю, попередньо очистивши його і нарізавши невеликими кубиками. Вливаємо підігріту до кипіння воду, переводимо прилад в режим «Гасіння» і готуємо страву півтори години.
    За тридцять хвилин до завершення процесу приготування додаємо плавлений сир, лист лавра, за смаком сіль і свіжу зелень.

    Грибний суп з сушених грибів з локшиною


    Інгредієнти:

  • лісові гриби сушені – 50 г;

  • локшина – за смаком;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • морква – 75 г;

  • рослинна рафінована олія – 35 мл;

  • бульби картоплі – 250 г;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • вода фільтрована – 2 л;

  • свіжа зелень;

  • сметана;

  • сіль.


  • Приготування
    Сушені лісові гриби дуже ретельно промиваємо в гарячій воді і замочуємо в окропі на дві години. Потім шаткуємо їх невеликими скибочками і закладаємо в каструлю з очищеною водою разом з рідиною, в якій замочували. Ставимо каструлю на плиту і підігріваємо до кипіння.
    Грибний суп з сушених грибів
    Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо, прикривши ємність кришкою, сорок-п'ятдесят хвилин.
    Після закінчення часу кидаємо попередньо очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо кубиками, моркву шаткуємо соломкою і пасеруємо всі разом на рослинному рафінованому маслі. Викладаємо піджарку в бульйон, кидаємо лист лавра і за смаком сіль і варимо до готовності. За дві хвилини до кінця приготування кидаємо локшину. Її кількість визначаємо за своїм смаком і бажаної густоти готового страви.
    Ароматний грибний супчик подаємо зі свіжою зеленню і сметанкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грибний суп з сиром
    Грибний суп з сиром
    Приготувати грибний суп - справа нескладна. Напевно кожен зможе впоратися з цим завданням. Але ж це неабияке страву можна урізноманітнити і зробити
    Суп із заморожених грибів
    Суп із заморожених грибів
    Грибний суп виходить неймовірно ароматним і смачним. Готувати його можна не тільки з свіжих грибів у грибний сезон полювання, але і в будь-який час
    Грибний соус з сушених грибів
    Грибний соус з сушених грибів
    Грибний соус з сушених грибів подають до м'яса, до круп'яних і картопляних страв, до макаронів. Приготувати його зовсім не складно. Якщо восени ви
    Суп з сушених грибів
    Суп з сушених грибів
    Супи з сушених грибів доступні в будь-який час року і, до того ж, виходять ароматними і насиченими, ніж перші страви із свіжих грибів. Рецепти
    Грибний бульйон
    Грибний бульйон
    Грибний бульйон - відмінна основа для супів і різних соусів. Зазвичай для його приготування використовують білі гриби. У нашій статті ми пропонуємо
    Суп з білих грибів
    Суп з білих грибів
    Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо