Грибний бульйон
Ароматний і смачний грибний бульйон - чудова основа для супів і різноманітних соусів. Найкращий бульйон виходить зазвичай з білих грибів, але інші теж цілком підійдуть. Тільки обов'язково пам'ятайте, що для приготування бульйонів ніколи не використовують підосичники, тому що вони надають страві насичений темний колір.
Інгредієнти:
морква - 1 шт.;
вода - 2 л;
печериці - 1 кг;
лавровий лист - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
гвоздика - 2 шт.;
сіль, перець горошком.
Приготування
Рецепт грибного бульйону дуже простий: печериці перебираємо, обробляємо і ретельно промиваємо. Потім перекладаємо їх в каструльку, заливаємо чистою водою, додаємо очищені цілу цибулю, моркву і кладемо за смаком спеції. Чекаємо, поки все закипить, зменшуємо вогонь і варимо 20-50 хвилин, в залежності від того, який наваристості ви хочете отримати бульйон. Пам'ятайте, що чим довше він вариться, то виходить ароматніше і насиченішим. Після закінчення варіння, акуратно виймаємо гриби з бульйону, промиваємо їх холодною водою, дрібно шаткуємо, або пропускаємо через м'ясорубку. Отриману масу не викидаємо, а використовуємо при виготовленні супів або соусів. Готовий грибний бульйон з печериць проціджуємо кілька разів і підсолюємо.
Інгредієнти:
гриби сушені - 50 г;
цибулина - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
вода - 2 л;
корінь петрушки - 1 шт.
Приготування
Розглянемо ще один простий варіант, як приготувати грибний бульйон. Беремо сушені гриби, ретельно промиваємо їх у теплій воді, перекладаємо в миску, заливаємо холодною водою і залишаємо для набухання приблизно на 3-4 години. Після цього акуратно виймаємо їх, відкидаємо на друшляк, промиваємо, заливаємо процідженої водою і варимо без додавання солі з відкритою кришкою на слабенькому вогні. Після закипання додаємо заздалегідь очищені і крупно нарізані моркву, цибулину і корінь петрушки. Тримаємо бульйон при слабкому кипінні ще хвилин 30-40.
Готовий бульйон зливаємо, даємо йому, як слід відстоятися, проціджуємо, а осад виливаємо. Зварені гриби гарненько промиваємо холодною кип'яченою водою, тонко шаткуємо, або перекручуємо через м'ясорубку. Потім викладаємо їх в суп за 10-15 хвилин до закінчення варіння. Без попереднього замочування грибів варимо бульйон на слабенькому вогні години 2-25 а коріння і цибулю кладемо приблизно через 15 години після закипання.
Відмінною основою для супів також виступають м'ясний і овочевий бульйони , рецепти яких є на нашому сайті.
Грибний бульйон з свіжих грибів
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт грибного бульйону дуже простий: печериці перебираємо, обробляємо і ретельно промиваємо. Потім перекладаємо їх в каструльку, заливаємо чистою водою, додаємо очищені цілу цибулю, моркву і кладемо за смаком спеції. Чекаємо, поки все закипить, зменшуємо вогонь і варимо 20-50 хвилин, в залежності від того, який наваристості ви хочете отримати бульйон. Пам'ятайте, що чим довше він вариться, то виходить ароматніше і насиченішим. Після закінчення варіння, акуратно виймаємо гриби з бульйону, промиваємо їх холодною водою, дрібно шаткуємо, або пропускаємо через м'ясорубку. Отриману масу не викидаємо, а використовуємо при виготовленні супів або соусів. Готовий грибний бульйон з печериць проціджуємо кілька разів і підсолюємо.
Грибний бульйон з сушених грибів
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один простий варіант, як приготувати грибний бульйон. Беремо сушені гриби, ретельно промиваємо їх у теплій воді, перекладаємо в миску, заливаємо холодною водою і залишаємо для набухання приблизно на 3-4 години. Після цього акуратно виймаємо їх, відкидаємо на друшляк, промиваємо, заливаємо процідженої водою і варимо без додавання солі з відкритою кришкою на слабенькому вогні. Після закипання додаємо заздалегідь очищені і крупно нарізані моркву, цибулину і корінь петрушки. Тримаємо бульйон при слабкому кипінні ще хвилин 30-40.
Готовий бульйон зливаємо, даємо йому, як слід відстоятися, проціджуємо, а осад виливаємо. Зварені гриби гарненько промиваємо холодною кип'яченою водою, тонко шаткуємо, або перекручуємо через м'ясорубку. Потім викладаємо їх в суп за 10-15 хвилин до закінчення варіння. Без попереднього замочування грибів варимо бульйон на слабенькому вогні години 2-25 а коріння і цибулю кладемо приблизно через 15 години після закипання.
Відмінною основою для супів також виступають м'ясний і овочевий бульйони , рецепти яких є на нашому сайті.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибний суп-пюре з вершками
Популярність супів-пюре пов'язана з простотою приготування і вибору інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як зварити грибний суп-пюре з вершками без
Свинячий бульйон
Бульйон і свинини, виходить насиченим, ароматним і ситним. Його можна використовувати для створення різних супів, або подавати як самостійне блюдо,
Грибний суп з опеньків
Опеньки - найсмачніші з усіх видів пластинчатих грибів. Вони чудово насичують смаком і неймовірним ароматом будь літні страви. Сьогодні ми пропонуємо
Грибний суп з куркою
Грибний суп - це рідке гаряче блюдо, в якому головним компонентом виступу, звичайно ж, гриби. І сьогодні мова піде про дивовижному грибному супі з
Суп з білих грибів
Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо
Котлети з рису і грибів
Котлети з рису з грибами - приголомшливо смачне блюдо, яке, без сумніву, сподобається вашим рідним і гостям. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих