Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свинячий бульйон

Свинячий бульйон

26-03-2015, 17:48
1 676
Свинячий бульйон
Бульйон, зварений на свинячому м'ясі, виходить дуже насиченим, ароматним і ситним. Його можна використовувати в якості основи для приготування різних супів. А якщо додати в нього трохи свіжої зелені, сухариків і сметани, то бульйон можна подавати як основну перше повноцінне блюдо. І зараз ми вам розповімо, як зварити свинячий бульйон.

Рецепт свинячого бульйону


Інгредієнти:

  • цибулина - 2 шт.;

  • свинина на кісточці - 400 г;

  • морква - 2 шт.;

  • зелень петрушки - за смаком;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • перець горошком, сіль.


  • Приготування
    Отже, для приготування бульйону на свинячий кісточці, м'ясо ретельно промиваємо, обробляємо і перекладаємо в каструлю. Потім заливаємо холодну воду і ставимо посуд на сильний вогонь. Цим часом чистимо цибулю і моркву, крупно шаткуємо і додаємо до м'яса. Кидаємо в каструлю кілька горошин чорного перцю і лавровий листок. Скільки варити свинячий бульйон? Доводимо все до кипіння, ретельно знімаємо шумівкою піну, яка утворилася і підсолюємо за смаком. Потім зменшуємо вогонь до мінімального і варимо м'ясний бульйон приблизно 15 години. Після чого кладемо зелень петрушки і готуємо страву ще протягом 30-40 хвилин. Готовий бульйон гарненько проціджуємо через дрібне ситечко, знову переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Тепер розливаємо його по порційним глибоких тарілках, посипаємо за бажанням свіжої подрібненої зеленню, кладемо сметанку і подаємо до столу.

    Свинячий бульйон в мультиварці


    Інгредієнти:

  • вода - 2 л;

  • спеції;

  • свинина - 500 р.


  • Приготування
    Готувати свинячий бульйон в мультиварці найкраще з вечора. Це можна зробити кількома способами. Наприклад, виставимо на приладі програму «Гасіння», таймер встановимо на 2-3 години і переходимо безпосередньо до самого процесу приготування.
    Свинячий бульйон
    Для цього м'ясо промиваємо, обробляємо і занурюємо в порожню чашу мультиварки. Потім наливаємо необхідну кількість кип'яченої холодної води, посипаємо спеціями за смаком, перемішуємо і закриваємо кришку приладу. Запускаємо виставлений нами режим, і чекаємо, коли пролунає сигнал готовності. Після закінчення варіння, акуратно дістаємо свинячу кістка з м'ясом з бульйону, беремо дрібне ситечко, і за допомогою нього знімаємо з бульйону всю утворилася пінку і зайвий жирок. Ну, ось і все, тепер ви можете приготувати на основі свинячого бульйону все, що дозволить вам ваша фантазія і настрій!
    Таким простим способом можна приготувати і яловичий бульйон в мультиварці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грибний бульйон
    Грибний бульйон
    Грибний бульйон - відмінна основа для супів і різних соусів. Зазвичай для його приготування використовують білі гриби. У нашій статті ми пропонуємо
    Бульйон з індички
    Бульйон з індички
    М'ясні бульйони - це поживні і ситні страви, які використовують для створення різних супів і соусів. І сьогодні ми розповімо, як смачно зварити
    Заливне з язика
    Заливне з язика
    Заливне з язика - це справжня окраса святкового застілля. Тут ви можете проявити свою фантазію в оформленні цієї страви, здивувавши гостей і
    Як варити свинячий мову?
    Як варити свинячий мову?
    Свинячий язик вважається смачним делікатесом, але необхідно обов'язково знати правильний рецепт приготування, щоб не зіпсувати цінний продукт. Якщо
    Скільки варити свинину?
    Скільки варити свинину?
    М'ясо - важливе джерело білка для нашого організму. Залежно від виду м'яса відрізняється і час його приготування. Наприклад, куряче готується швидше,
    Бульйон в мультиварці
    Бульйон в мультиварці
    Тепер, для варіння курячого бульйону не потрібно годинами стояти і знімати з нього пінку і намагатися зробити його більш прозорим, адже бульйон в