Вернуться назад Распечатать

Свинячий бульйон

Свинячий бульйон
Бульйон, зварений на свинячому м'ясі, виходить дуже насиченим, ароматним і ситним. Його можна використовувати в якості основи для приготування різних супів. А якщо додати в нього трохи свіжої зелені, сухариків і сметани, то бульйон можна подавати як основну перше повноцінне блюдо. І зараз ми вам розповімо, як зварити свинячий бульйон.

Рецепт свинячого бульйону


Інгредієнти:

  • цибулина - 2 шт.;

  • свинина на кісточці - 400 г;

  • морква - 2 шт.;

  • зелень петрушки - за смаком;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • перець горошком, сіль.


  • Приготування
    Отже, для приготування бульйону на свинячий кісточці, м'ясо ретельно промиваємо, обробляємо і перекладаємо в каструлю. Потім заливаємо холодну воду і ставимо посуд на сильний вогонь. Цим часом чистимо цибулю і моркву, крупно шаткуємо і додаємо до м'яса. Кидаємо в каструлю кілька горошин чорного перцю і лавровий листок. Скільки варити свинячий бульйон? Доводимо все до кипіння, ретельно знімаємо шумівкою піну, яка утворилася і підсолюємо за смаком. Потім зменшуємо вогонь до мінімального і варимо м'ясний бульйон приблизно 15 години. Після чого кладемо зелень петрушки і готуємо страву ще протягом 30-40 хвилин. Готовий бульйон гарненько проціджуємо через дрібне ситечко, знову переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Тепер розливаємо його по порційним глибоких тарілках, посипаємо за бажанням свіжої подрібненої зеленню, кладемо сметанку і подаємо до столу.

    Свинячий бульйон в мультиварці


    Інгредієнти:

  • вода - 2 л;

  • спеції;

  • свинина - 500 р.


  • Приготування
    Готувати свинячий бульйон в мультиварці найкраще з вечора. Це можна зробити кількома способами. Наприклад, виставимо на приладі програму «Гасіння», таймер встановимо на 2-3 години і переходимо безпосередньо до самого процесу приготування.
    Свинячий бульйон
    Для цього м'ясо промиваємо, обробляємо і занурюємо в порожню чашу мультиварки. Потім наливаємо необхідну кількість кип'яченої холодної води, посипаємо спеціями за смаком, перемішуємо і закриваємо кришку приладу. Запускаємо виставлений нами режим, і чекаємо, коли пролунає сигнал готовності. Після закінчення варіння, акуратно дістаємо свинячу кістка з м'ясом з бульйону, беремо дрібне ситечко, і за допомогою нього знімаємо з бульйону всю утворилася пінку і зайвий жирок. Ну, ось і все, тепер ви можете приготувати на основі свинячого бульйону все, що дозволить вам ваша фантазія і настрій!
    Таким простим способом можна приготувати і яловичий бульйон в мультиварці.