Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грибний суп з опеньків

Грибний суп з опеньків

26-03-2015, 17:42
1 829
Грибний суп з опеньків
Опеньки - найсмачніші з усіх видів пластинчатих грибів. Вони чудово насичують смаком і неймовірним ароматом будь літні страви. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дивовижний грибний супчик з опеньків.

Рецепт грибного супу з вівсяними пластівцями з опеньків


Інгредієнти:

  • корінь селери - 50 г;

  • яловичий бульйон - 2 л;

  • картопля - 2 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • пластівці вівсяні - 2 ст. ложки;

  • свіжі гриби - 150 г;

  • спеції;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Отже, спочатку варимо з вами яловичий бульйон . Цим часом промиваємо, очищаємо і дрібно нарізаємо корінь селери. Потім обсмажуємо його на розігрітій сковорідці до золотистої скоринки з додаванням рослинного масла. Картопля промиваємо, очищаємо від шкірки і шаткуємо невеликими кубиками. Гриби обробляємо, подрібнюємо скибочками.
    Далі в киплячий бульйон кидаємо нарізану картоплю, обсмажену корінь селери і грибочки. Варимо супчик хвилин 10 після чого додаємо в бульйон вівсяні пластівці, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо ще хвилин 5-7. При подачі на стіл посипаємо блюдо нарізаною зеленню і подаємо тільки в гарячому вигляді.

    Грибний суп з маринованих опеньків


    Інгредієнти:

  • мариновані опеньки - 500 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • рис - 05 склянки;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • вода - 3 л;

  • зелень, спеції.


  • Приготування
    Очищаємо овочі і все ретельно промиваємо. Потім моркву і цибулю шаткуємо тонкою соломкою і пасеруємо на соняшниковій маслечко. Картоплю нарізаємо соломкою, кидаємо в киплячу воду і варимо 10 хвилин, після чого додаємо промитий рис і овочеву обжарку.
    Коли рис і картопля будуть практично готові, викладаємо в каструлю мариновані грибочки разом з розсолом, підсолюємо суп по смаку і залишаємо на плиті ще на 2-3 хвилини. Тепер розливаємо готовий грибний суп по тарілках, щедро посипаємо його подрібненої улюбленої зеленню, кладемо ложечку жирної сметани і звемо всю сім'ю до столу!

    Грибний крем-суп з опеньків


    Інгредієнти:

  • заморожені опеньки - 300 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • картопля - 1 шт.;

  • імбир - щіпка;

  • бульйон - 2 ст.;

  • вершки - 1 ст.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, нарізаємо соломкою, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо і варимо на середньому вогні. Не втрачаючи часу дарма, розморожуємо будь-яким способом опеньки. Цибулю чистимо, шаткуємо і пасеруємо в вершковому маслечко до прозорості, додаємо гриби і тушкуємо на маленькому вогні під кришкою. Коли картопля буде готова, перекладаємо її разом з обсмаженням в блендер і добре збиваємо.
    Далі відправляємо отриману масу в картопляний бульйон, ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння. Не припиняючи помішування, вимикаємо плиту, вливаємо вершки і залишаємо наш крем-суп потомитися ще хвилин 5. В цей же час додаємо сіль, перець, імбир та інші спеції за смаком.

    Грибний суп з заморожених опеньків


    Інгредієнти:

  • заморожені опеньки - 500 г;

  • вода - 2 л;

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • цибулина - 1 шт.;

  • зелень, спеції.


  • Грибний суп з опеньків
    Приготування
    Заморожені опеньки гарненько промиваємо теплою водою, перекладаємо в каструлю, заливаємо окропом і проварюємо на середньому вогні протягом 30 хвилин. Потім воду обережно зливаємо, заливаємо гриби 2 літрами окропу і повертаємо на плиту. Овочі промиваємо, чистимо, картоплю ріжемо дрібненькими кубиками і кидаємо в суп разом з цибулькою і морквою. Варимо до готовності картоплі, після чого акуратно виймаємо цибулину і морквину і викидаємо. Пряний грибний супчик з опеньків подаємо в гарячому вигляді, додавши сметану і зелень за бажанням.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грибний суп з печериць - рецепт
    Грибний суп з печериць - рецепт
    Грибні супи - дуже корисні для нашого харчування, особливо для тих, хто дотримується дієти або тримає піст. У нашій статті ми розберемо кілька
    Суп з квашеними огірками
    Суп з квашеними огірками
    Рецепт супу з солоними огірками напевно багатьом знайомий. Однак сьогодні ми відійдемо від стандартного приготування даного страви і трохи розширимо
    Грибний суп з куркою
    Грибний суп з куркою
    Грибний суп - це рідке гаряче блюдо, в якому головним компонентом виступу, звичайно ж, гриби. І сьогодні мова піде про дивовижному грибному супі з
    Суп з білих грибів
    Суп з білих грибів
    Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо
    Грибний суп з маслюків
    Грибний суп з маслюків
    Грибні супи відрізняються своїм чарівним ароматом і чудовим яскравим смаком. Особливо, якщо суп приготований з справжніх лісових грибів, наприклад, з
    Мариновані опеньки - рецепт
    Мариновані опеньки - рецепт
    Мариновані опеньки - сама популярна закуска. Тому саме ці гриби подають до святкового столу. Приготувати їх дуже просто, потрібно всього лише знати