Суп з квашеними огірками
Рецепт супу з солоними огірками напевно багатьом знайомий. Однак сьогодні ми відійдемо від стандартного приготування цієї страви і трохи розширимо вашу кулінарну бібліотеку. А почнемо ми з класичного перлового супу з солоними огірками.
Інгредієнти:
сьомга - 500 г;
перлова крупа - 100 г;
морква - 1 шт.;
огірок солоний - 2 шт.;
корінь петрушки - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
масло рослинне - 2 ст. л.;
зелень - за смаком;
сіль і перець - за смаком;
томатна паста - 1 ст. л.;
борошно - 1 ст. л.
Приготування
Першим ділом очищаємо, потрошимо і промиваємо рибу. Потім викладаємо її в каструлю, заливаємо 3 л води і варимо протягом півгодини на середньому вогні. Після чого проціджуємо бульйон. А коли риба охолоне, відокремлюємо м'ясо від кісток.
Далі очищаємо цибулю і картоплю, нарізаємо кубиками. Потім промиваємо і очищаємо корінь петрушки і моркву і подрібнюємо їх за допомогою дрібної терки. Потім промиваємо перлову крупу і додаємо в рибний бульйон разом з картоплею. Варимо інгредієнти протягом 25 хвилин.
Потім в розігрітій і змащеній олією сковороді обсмажуємо овочі до золотистого кольору протягом 7 хвилин. Після чого додаємо борошно і ретельно все перемішуємо. Потім додаємо томатну пасту і тушкуємо ще хвилинку, постійно помішуючи. Далі викладаємо зажарку в бульйон. Огірочки нарізаємо кубиками і теж відправляємо в каструлю.
Всі разом варимо ще 15 хвилин, при бажанні додаємо лавровий лист. Не забуваємо солити і перчити, перед подачею прикрашаємо суп зеленню. При бажанні замінюємо рибу м'ясом і варимо фантастично легкий курячий суп з квашеними огірками.
Інгредієнти:
вода - 2 л;
горох -1 склянка;
картопля - 4 шт.;
морква - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
мариновані огірки - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
лавровий лист;
спеції та зелень - за смаком.
Приготування
Перед початком приготування супу з маринованими огірками замочуємо в холодній воді горох на 3 години. Потім зливаємо воду і знову заливаємо наш горошок двома склянками води і ставимо на середній вогонь. Коли горох почне розварюватися, додаємо очищену й поросяти, ягняти картоплю, не забуваємо солити. Під час варіння картоплі та гороху можна сміливо починати робити заправку. Очищаємо і дрібно нарізаємо моркву і цибулю, потім пасеруємо їх на гарячій сковороді, змазаній рослинною олією.
Через пару хвилин додаємо поросяти, ягняти огірочки і тушкуємо ще приблизно 10 хвилин. Після чого додаємо нашу заправку в суп, кладемо лавровий лист і подрібнений часник. Перед подачею прикрашаємо свіжою рубаною зеленню.
Ну і наостанок ми не можемо не згадати про ще одному прекрасному блюді. На цей раз це квасолевий суп з квашеними огірками.
Інгредієнти:
яловичина - 600 г;
квасоля червона суха - 200 г;
картопля - 4 шт.;
огірки солоні - 4 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
томатна паста - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія - 2 ст. л.
Приготування
М'ясо розморожуємо, промиваємо, підсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Потім варимо яловичину протягом 2 годин, не забуваємо солити і періодично знімати пінку. Далі додаємо квасоля, зменшуємо вогонь і перчимо бульйон.
Після чого промиваємо і очищаємо картоплю, нарізаємо середніми шматочками і кладемо в загальну каструлю. Варимо до готовності. В цей час робимо заправку. На розігрітій і змащеній олією сковороді підсмажуємо дрібно нарізані цибулю і моркву, через пару хвилин додаємо подрібнені солоні огірочки і підсмажуємо овочі протягом 15 хвилин. За 5 хвилин до кінця пасерування додаємо томатну пасту. Потім додаємо наші овочі в каструлю з бульйоном, перемішуємо суп і варимо ще протягом 10 хвилин.
Рибний суп з квашеними огірками
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом очищаємо, потрошимо і промиваємо рибу. Потім викладаємо її в каструлю, заливаємо 3 л води і варимо протягом півгодини на середньому вогні. Після чого проціджуємо бульйон. А коли риба охолоне, відокремлюємо м'ясо від кісток.
Далі очищаємо цибулю і картоплю, нарізаємо кубиками. Потім промиваємо і очищаємо корінь петрушки і моркву і подрібнюємо їх за допомогою дрібної терки. Потім промиваємо перлову крупу і додаємо в рибний бульйон разом з картоплею. Варимо інгредієнти протягом 25 хвилин.
Потім в розігрітій і змащеній олією сковороді обсмажуємо овочі до золотистого кольору протягом 7 хвилин. Після чого додаємо борошно і ретельно все перемішуємо. Потім додаємо томатну пасту і тушкуємо ще хвилинку, постійно помішуючи. Далі викладаємо зажарку в бульйон. Огірочки нарізаємо кубиками і теж відправляємо в каструлю.
Всі разом варимо ще 15 хвилин, при бажанні додаємо лавровий лист. Не забуваємо солити і перчити, перед подачею прикрашаємо суп зеленню. При бажанні замінюємо рибу м'ясом і варимо фантастично легкий курячий суп з квашеними огірками.
Гороховий суп з квашеними огірками
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування супу з маринованими огірками замочуємо в холодній воді горох на 3 години. Потім зливаємо воду і знову заливаємо наш горошок двома склянками води і ставимо на середній вогонь. Коли горох почне розварюватися, додаємо очищену й поросяти, ягняти картоплю, не забуваємо солити. Під час варіння картоплі та гороху можна сміливо починати робити заправку. Очищаємо і дрібно нарізаємо моркву і цибулю, потім пасеруємо їх на гарячій сковороді, змазаній рослинною олією.
Через пару хвилин додаємо поросяти, ягняти огірочки і тушкуємо ще приблизно 10 хвилин. Після чого додаємо нашу заправку в суп, кладемо лавровий лист і подрібнений часник. Перед подачею прикрашаємо свіжою рубаною зеленню.
Ну і наостанок ми не можемо не згадати про ще одному прекрасному блюді. На цей раз це квасолевий суп з квашеними огірками.
Рецепт квасоляного супу з огірками
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо розморожуємо, промиваємо, підсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Потім варимо яловичину протягом 2 годин, не забуваємо солити і періодично знімати пінку. Далі додаємо квасоля, зменшуємо вогонь і перчимо бульйон.
Після чого промиваємо і очищаємо картоплю, нарізаємо середніми шматочками і кладемо в загальну каструлю. Варимо до готовності. В цей час робимо заправку. На розігрітій і змащеній олією сковороді підсмажуємо дрібно нарізані цибулю і моркву, через пару хвилин додаємо подрібнені солоні огірочки і підсмажуємо овочі протягом 15 хвилин. За 5 хвилин до кінця пасерування додаємо томатну пасту. Потім додаємо наші овочі в каструлю з бульйоном, перемішуємо суп і варимо ще протягом 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гороховий суп-пюре з грінками
Гороховий суп - це смачне блюдо, яке знайоме багатьом з нас. Варіантів його приготування досить багато. І в нашій сьогоднішній статті мова піде про
Розсольник з куркою
Розсольник - популярний і смачне блюдо, яке готують з перловкою. Напевно, у кожної господині є свої особливі рецепти створення цієї смакоти. І
Пісні супи - рецепти
Найчастіше перші страви готують на м'ясному бульйоні. Насправді це зовсім не обов'язкова умова! Суп, приготовлений на овочевому бульйоні, буде ні чим
Яловичина з солоними огірками
Яловичину, приготовану з маринованими, або солоними огірками не можна звинуватити в буденності. Незважаючи на настільки незвичне поєднання, м'ясо з
Рецепт азу з солоними огірками
Азу - популярне блюдо татарської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Також його обов'язковим інгредієнтом є солоний огірок. Давайте
Картопляний салат
Картопляний салат з грибами і солоними огірками Іноді гості з'являються в будинку настільки несподівано, що господиня не знає, за що хапатися першим