Рецепт супу з солоними огірками напевно багатьом знайомий. Однак сьогодні ми відійдемо від стандартного приготування цієї страви і трохи розширимо вашу кулінарну бібліотеку. А почнемо ми з класичного перлового супу з солоними огірками.
Рибний суп з квашеними огірками
Інгредієнти: сьомга - 500 г; перлова крупа - 100 г; морква - 1 шт.; огірок солоний - 2 шт.; корінь петрушки - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; масло рослинне - 2 ст. л.; зелень - за смаком; сіль і перець - за смаком; томатна паста - 1 ст. л.; борошно - 1 ст. л. Приготування Першим ділом очищаємо, потрошимо і промиваємо рибу. Потім викладаємо її в каструлю, заливаємо 3 л води і варимо протягом півгодини на середньому вогні. Після чого проціджуємо бульйон. А коли риба охолоне, відокремлюємо м'ясо від кісток.
Далі очищаємо цибулю і картоплю, нарізаємо кубиками. Потім промиваємо і очищаємо корінь петрушки і моркву і подрібнюємо їх за допомогою дрібної терки. Потім промиваємо перлову крупу і додаємо в рибний бульйон разом з картоплею. Варимо інгредієнти протягом 25 хвилин.
Потім в розігрітій і змащеній олією сковороді обсмажуємо овочі до золотистого кольору протягом 7 хвилин. Після чого додаємо борошно і ретельно все перемішуємо. Потім додаємо томатну пасту і тушкуємо ще хвилинку, постійно помішуючи. Далі викладаємо зажарку в бульйон. Огірочки нарізаємо кубиками і теж відправляємо в каструлю.
Всі разом варимо ще 15 хвилин, при бажанні додаємо лавровий лист. Не забуваємо солити і перчити, перед подачею прикрашаємо суп зеленню. При бажанні замінюємо рибу м'ясом і варимо фантастично легкий курячий суп з квашеними огірками.
Гороховий суп з квашеними огірками
Інгредієнти: вода - 2 л; горох -1 склянка; картопля - 4 шт.; морква - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; мариновані огірки - 2 шт.; часник - 2 зубчики; лавровий лист; спеції та зелень - за смаком. Приготування Перед початком приготування супу з маринованими огірками замочуємо в холодній воді горох на 3 години. Потім зливаємо воду і знову заливаємо наш горошок двома склянками води і ставимо на середній вогонь. Коли горох почне розварюватися, додаємо очищену й поросяти, ягняти картоплю, не забуваємо солити. Під час варіння картоплі та гороху можна сміливо починати робити заправку. Очищаємо і дрібно нарізаємо моркву і цибулю, потім пасеруємо їх на гарячій сковороді, змазаній рослинною олією.
Через пару хвилин додаємо поросяти, ягняти огірочки і тушкуємо ще приблизно 10 хвилин. Після чого додаємо нашу заправку в суп, кладемо лавровий лист і подрібнений часник. Перед подачею прикрашаємо свіжою рубаною зеленню.
Ну і наостанок ми не можемо не згадати про ще одному прекрасному блюді. На цей раз це квасолевий суп з квашеними огірками.
Рецепт квасоляного супу з огірками
Інгредієнти: яловичина - 600 г; квасоля червона суха - 200 г; картопля - 4 шт.; огірки солоні - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; томатна паста - за смаком; сіль, перець - за смаком; рослинна олія - 2 ст. л. Приготування М'ясо розморожуємо, промиваємо, підсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Потім варимо яловичину протягом
2 годин, не забуваємо солити і періодично знімати пінку. Далі додаємо квасоля, зменшуємо вогонь і перчимо бульйон.
Після чого промиваємо і очищаємо картоплю, нарізаємо середніми шматочками і кладемо в загальну каструлю. Варимо до готовності. В цей час робимо заправку. На розігрітій і змащеній олією сковороді підсмажуємо дрібно нарізані цибулю і моркву, через пару хвилин додаємо подрібнені солоні огірочки і підсмажуємо овочі протягом 15 хвилин. За 5 хвилин до кінця пасерування додаємо томатну пасту. Потім додаємо наші овочі в каструлю з бульйоном, перемішуємо суп і варимо ще протягом 10 хвилин.