Пісні супи - рецепти
Звичайно, найбільш смачні перші страви готують з м'ясом. Але це зовсім не означає, що в піст не можна приготувати нічого смачного. Зараз ми вам розповімо, як приготувати пісний суп, щоб він вийшов смачним і ароматним.
Інгредієнти:
сухий горох - 200 г;
цибуля ріпчаста середнього розміру - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - 4 шт.;
часник - 2 зубки;
борошно - 30 г;
запашний перець - 5 шт.;
сіль.
Приготування
Сухий горох промиваємо, заливаємо водою, щоб він набух. У каструлю наливаємо 3 літри води, у неї кладемо цілу цибулину, нарізану кружальцями моркву і спеції. Після закипання овочевого бульйону вогонь зменшуємо. Картоплю нарізаємо брусочками і поміщаємо в каструлю. З гороху зливаємо воду і відправляємо його до решти інгредієнтів. Доводимо суп до кипіння і знімаємо піну. Варимо хвилин 20. Другу цибулину дрібно кришимо, а решту моркву тремо на дрібній тертці. На сковороді на рослинному маслі робимо зажарку з підготовленої моркви і цибулі. Після цього на чистій сухій сковороді обсмажуємо борошно до тих пір, поки вона трохи потемніє. На це потрібно приблизно 3 хвилини. Всипаємо її в бульйон потроху, постійно помішуючи. Додаємо зажарку, видавлюємо часник і варимо хвилин 10 після чого підсолюємо за смаком і вимикаємо. Подаємо пісний гороховий суп до столу, притрусивши січеною зеленню.
Інгредієнти:
вода - 2 літри;
капуста кисла - 350 г;
свіжа морква - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
цибуля - 1 шт.;
рослинне масло - 20 мл;
часник - 1 шт.;
борошно пшеничне - 1 ст. ложка;
лавровий лист, чорний перець горошком, сіль, зелень - за смаком.
Приготування
З капусти зливаємо розсіл, але виливати його не поспішаємо - він ще буде потрібен. Капусту заливаємо 1 літром води і на невеликому вогні тушкуємо приблизно 1 годину. Очищаємо картоплю, ріжемо його брусками і кладемо в каструлю з капустою. Вливаємо ще 1 літр води і варимо 20 хвилин - до готовності картоплі. Тим часом дрібно шаткуємо моркву пасеруємо на рослинній олії, періодично помішуючи. Перекладаємо зажарку в суп, а в цьому ж маслі обсмажуємо подрібнену цибулю. Якщо потрібно, масла можна ще долити. Готову пасеровку з цибулі теж відправляємо в суп. Добре перемішуємо і на повільному вогні витримуємо хвилин 15. Тепер пробуємо наші пісні щі на смак. Якщо потрібно, підсолюємо. Якщо не вистачає кислоти, вливаємо трохи розсолу. А якщо навпаки щі вийшли кислуватими, то вливаємо трохи води. Щоб надати супу більш наваристу консистенцію, обсмажуємо на сковороді 1 столову ложку борошна, розбавляємо її 100 мл води і швидко перемішуємо. Виливаємо суміш у суп і знову добре розмішуємо. Проварюємо ще близько 1 хвилини, додаємо подрібнений часник, спеції і тушкуємо суп на малому вогні ще хвилин 5. Тепер пісні щі готові.
Інгредієнти:
квасоля біла суха - 200 г;
вода - 3 л;
томатна паста - 2 ст. ложки;
ріпчасту цибулю великого розміру - 1 шт.;
морква велика - 1 шт.;
картопля середнього розміру - 3-4 шт.;
рослинна олія без запаху - 2 ст. ложки;
сіль.
Приготування
Квасоля промиваємо, заливаємо водою і залишаємо години на 4 щоб вона набухла. Після цього у цій же рідини відварюємо до напівготовності. Нашатковані цибулю і моркву пасеруємо на рослинній олії. Практично в самому кінці до овочів додаємо томатну пасту. У каструлю з квасолею кладемо порізану кубиками картоплю і варимо хвилин 20. Хвилин за 5 до закінчення процесу варіння додаємо цибулю з морквою в томаті. Пробуємо квасолевий суп на смак і підсолюємо.
Інгредієнти:
крупа перлова - 100 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
солоні огірки - 4 шт.;
картопля - 4 шт.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
морква - 1 шт.;
зелений перець чилі - 1 шт.;
рослинна олія без запаху - 50 мл;
сіль, перець.
Приготування
Перловку миємо і ставимо варити. Після закипання вогонь зменшуємо. Очищену моркву натираємо на тертці, цибулю шаткуємо кубиками, а огірки - соломкою. Перець чилі ріжемо тонкими кружками. У сковороду вливаємо олію, викладаємо овочі і обсмажуємо, помішуючи. Додаємо солоні огірки, перець, добре перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин на невеликому вогні. Тепер викладаємо томатну пасту, додаємо перець, сіль, знову перемішуємо і протушиваем ще хвилини 3. Тепер знімаємо сковороду з вогню. Картопля шаткуємо крупною соломкою і додаємо його в каструлю з крупою. Варимо до готовності. Тепер, коли і крупа, і картопля будуть готові, кладемо в каструлю засмажку. Перемішуємо і на малому вогні варимо хвилин 7. Накриваємо каструлю з розсольником кришкою і даємо постояти хвилин 10.
Пісний суп гороховий
Інгредієнти:
Приготування
Сухий горох промиваємо, заливаємо водою, щоб він набух. У каструлю наливаємо 3 літри води, у неї кладемо цілу цибулину, нарізану кружальцями моркву і спеції. Після закипання овочевого бульйону вогонь зменшуємо. Картоплю нарізаємо брусочками і поміщаємо в каструлю. З гороху зливаємо воду і відправляємо його до решти інгредієнтів. Доводимо суп до кипіння і знімаємо піну. Варимо хвилин 20. Другу цибулину дрібно кришимо, а решту моркву тремо на дрібній тертці. На сковороді на рослинному маслі робимо зажарку з підготовленої моркви і цибулі. Після цього на чистій сухій сковороді обсмажуємо борошно до тих пір, поки вона трохи потемніє. На це потрібно приблизно 3 хвилини. Всипаємо її в бульйон потроху, постійно помішуючи. Додаємо зажарку, видавлюємо часник і варимо хвилин 10 після чого підсолюємо за смаком і вимикаємо. Подаємо пісний гороховий суп до столу, притрусивши січеною зеленню.
Пісні щі з квашеної капусти
Інгредієнти:
Приготування
З капусти зливаємо розсіл, але виливати його не поспішаємо - він ще буде потрібен. Капусту заливаємо 1 літром води і на невеликому вогні тушкуємо приблизно 1 годину. Очищаємо картоплю, ріжемо його брусками і кладемо в каструлю з капустою. Вливаємо ще 1 літр води і варимо 20 хвилин - до готовності картоплі. Тим часом дрібно шаткуємо моркву пасеруємо на рослинній олії, періодично помішуючи. Перекладаємо зажарку в суп, а в цьому ж маслі обсмажуємо подрібнену цибулю. Якщо потрібно, масла можна ще долити. Готову пасеровку з цибулі теж відправляємо в суп. Добре перемішуємо і на повільному вогні витримуємо хвилин 15. Тепер пробуємо наші пісні щі на смак. Якщо потрібно, підсолюємо. Якщо не вистачає кислоти, вливаємо трохи розсолу. А якщо навпаки щі вийшли кислуватими, то вливаємо трохи води. Щоб надати супу більш наваристу консистенцію, обсмажуємо на сковороді 1 столову ложку борошна, розбавляємо її 100 мл води і швидко перемішуємо. Виливаємо суміш у суп і знову добре розмішуємо. Проварюємо ще близько 1 хвилини, додаємо подрібнений часник, спеції і тушкуємо суп на малому вогні ще хвилин 5. Тепер пісні щі готові.
Суп квасолевий пісний
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля промиваємо, заливаємо водою і залишаємо години на 4 щоб вона набухла. Після цього у цій же рідини відварюємо до напівготовності. Нашатковані цибулю і моркву пасеруємо на рослинній олії. Практично в самому кінці до овочів додаємо томатну пасту. У каструлю з квасолею кладемо порізану кубиками картоплю і варимо хвилин 20. Хвилин за 5 до закінчення процесу варіння додаємо цибулю з морквою в томаті. Пробуємо квасолевий суп на смак і підсолюємо.
Пісний розсольник з перловкою
Інгредієнти:
Приготування
Перловку миємо і ставимо варити. Після закипання вогонь зменшуємо. Очищену моркву натираємо на тертці, цибулю шаткуємо кубиками, а огірки - соломкою. Перець чилі ріжемо тонкими кружками. У сковороду вливаємо олію, викладаємо овочі і обсмажуємо, помішуючи. Додаємо солоні огірки, перець, добре перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин на невеликому вогні. Тепер викладаємо томатну пасту, додаємо перець, сіль, знову перемішуємо і протушиваем ще хвилини 3. Тепер знімаємо сковороду з вогню. Картопля шаткуємо крупною соломкою і додаємо його в каструлю з крупою. Варимо до готовності. Тепер, коли і крупа, і картопля будуть готові, кладемо в каструлю засмажку. Перемішуємо і на малому вогні варимо хвилин 7. Накриваємо каструлю з розсольником кришкою і даємо постояти хвилин 10.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з рисом - рецепт
Рис - дуже корисна крупа, в якій містяться вітаміни групи В, нормалізують роботу нервової системи. Він також виводить з організму токсини і шлаки. І
Як приготувати суп з рисом?
Розсольник - це перше блюдо, яке, звичайно ж, готують з перловкою. Але якщо ви любите експериментувати, або просто не жалуйте перловку, пропонуємо
Суп з квашеними огірками
Рецепт супу з солоними огірками напевно багатьом знайомий. Однак сьогодні ми відійдемо від стандартного приготування даного страви і трохи розширимо
Розсольник з ковбасою
Розсольник - смачне блюдо, відоме ще з часів Русі. Його готують на основі перловки, солоних огірків і розсолу. І сьогодні ми його зваримо з
Пісний борщ
Основна відмінність пісного борщу від традиційного - відсутність у ньому м'яса та м'ясного бульйону. В іншому ж такий борщ ні чим не гірше, такий же
Пісні рецепти на кожен день
Рецепти пісних страв стануть в нагоді не тільки тим, хто дотримується релігійний піст, але і просто тим, хто піклується про здорове харчування або