Пісні рецепти на кожен день
Ось і розпочався Великий Піст, і ті люди, які з цим явищем знайомі мало, помилково вважають, що дотримуватися його неможливо, так як є практично всі заборонено. Однак інші, хто постить постійно, знають - навіть така їжа може бути смачною! Пропонуємо вам кілька пісних рецептів страв на кожен день.
Інгредієнти:
морква - 1 шт.;
сухий горох - 200 г;
лавровий лист - 3 шт.;
часник - 2 зубчики;
цибулина - 2 шт.;
картопля - 4 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Горох миємо, заливаємо водою і залишаємо замачиваться на всю ніч. Потім беремо каструлю, наливаємо в неї воду, кладемо очищену цибулину, половину моркви, нарізаної кільцями, лавровий лист і запашний перчик. Доводимо все до кипіння і проварюємо півгодини на тихому вогні. Картоплю чистимо, шаткуємо кубиками і додаємо в бульйон разом з горохом. Чекаємо, поки бульйон закипить, знімаємо піну, і варимо 15-20 хвилин. Подрібнену цибулю і другу половинку моркви, натертий на дрібну тертку, пасеруємо на сковорідці з додаванням рослинного масла. Далі на чистій сковороді обсмажуємо борошно до легкого потемніння і викладаємо її невеликими порціями в бульйон, помішуючи. Додаємо зажарку, видавлюємо часник і варимо хвилин 5-10 підсолюємо за смаком. Після цього знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і наполягаємо супчик кілька хвилин.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
печериці - 200 г;
зелень - 150 г;
рис - 150 г;
масло рослинне - 40 мл;
спеції.
Приготування
Качан капусти опускаємо в крутий окріп і знімаємо по черзі листя. Далі обробляємо і нарізаємо дрібно гриби, цибулю і моркву. Останні відправляємо на сковороду і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім додаємо гриби овочів і смажимо до готовності. Рис відварюємо до напівготовності, а потім змішуємо з овочами. Тепер начиняємо капустяні листочки і викладаємо голубці в каструлю. Заливаємо їх окропом і тушкуємо страву на середньому вогні до готовності.
Інгредієнти:
дріжджі сухі - 1 ст. ложка;
тепла вода - 15 склянки;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка;
борошно - 4 ст.
Для начинки:
масло рослинне - 100 мл;
картопля - 6 шт.;
цибулина - 2 шт.
Приготування
Змішуємо сухі дріжджі з сіллю і цукром, а потім вливаємо воду. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо тісто, як для млинців, ретельно збиваючи вінчиком. Далі накриваємо кришкою, закутуємо рушником і ставимо каструлю в тепле місце хвилин на 15. Не втрачаючи часу дарма, давайте зробимо начинку для пиріжків. На рослинному маслі обсмажуємо до золотистого кольору подрібнену цибулю, а картоплю чистимо, відварюємо і зливаємо з неї всю воду. Потім добре розминаємо його в пюре і змішати зі смаженою цибулею, подсаливая за смаком. До піднялася тесту додаємо трохи олії, підсипаємо ще борошна і знову обгорнувши, ставимо в тепло на 15 хвилин. Поверхня столу присипаємо борошном, відщипуємо від тесту невеликий шматочок і розгортаємо його. Викладаємо в середину кружечка начинку і акуратно защипуємо краю. Викладаємо пиріжки на деко і відправляємо в розігріту духовку на 15-20 хв.
Інгредієнти:
зелень свіжа - за смаком;
картопля - 6 шт.;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Картоплю чистимо, обполіскуємо і подрібнюємо на крупній тертці або в кухонному комбайні. Далі отриману масу підсолюємо, перчимо й перемішуємо. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо картопляне тісто ложкою. Розрівнюємо і обсмажуємо деруни з кожного боку по 3 хвилинки.
Пісний суп гороховий
Інгредієнти:
Приготування
Горох миємо, заливаємо водою і залишаємо замачиваться на всю ніч. Потім беремо каструлю, наливаємо в неї воду, кладемо очищену цибулину, половину моркви, нарізаної кільцями, лавровий лист і запашний перчик. Доводимо все до кипіння і проварюємо півгодини на тихому вогні. Картоплю чистимо, шаткуємо кубиками і додаємо в бульйон разом з горохом. Чекаємо, поки бульйон закипить, знімаємо піну, і варимо 15-20 хвилин. Подрібнену цибулю і другу половинку моркви, натертий на дрібну тертку, пасеруємо на сковорідці з додаванням рослинного масла. Далі на чистій сковороді обсмажуємо борошно до легкого потемніння і викладаємо її невеликими порціями в бульйон, помішуючи. Додаємо зажарку, видавлюємо часник і варимо хвилин 5-10 підсолюємо за смаком. Після цього знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і наполягаємо супчик кілька хвилин.
Пісні голубці з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Качан капусти опускаємо в крутий окріп і знімаємо по черзі листя. Далі обробляємо і нарізаємо дрібно гриби, цибулю і моркву. Останні відправляємо на сковороду і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім додаємо гриби овочів і смажимо до готовності. Рис відварюємо до напівготовності, а потім змішуємо з овочами. Тепер начиняємо капустяні листочки і викладаємо голубці в каструлю. Заливаємо їх окропом і тушкуємо страву на середньому вогні до готовності.
Пісні пиріжки в духовці
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Змішуємо сухі дріжджі з сіллю і цукром, а потім вливаємо воду. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо тісто, як для млинців, ретельно збиваючи вінчиком. Далі накриваємо кришкою, закутуємо рушником і ставимо каструлю в тепле місце хвилин на 15. Не втрачаючи часу дарма, давайте зробимо начинку для пиріжків. На рослинному маслі обсмажуємо до золотистого кольору подрібнену цибулю, а картоплю чистимо, відварюємо і зливаємо з неї всю воду. Потім добре розминаємо його в пюре і змішати зі смаженою цибулею, подсаливая за смаком. До піднялася тесту додаємо трохи олії, підсипаємо ще борошна і знову обгорнувши, ставимо в тепло на 15 хвилин. Поверхня столу присипаємо борошном, відщипуємо від тесту невеликий шматочок і розгортаємо його. Викладаємо в середину кружечка начинку і акуратно защипуємо краю. Викладаємо пиріжки на деко і відправляємо в розігріту духовку на 15-20 хв.
Пісні картопляні деруни
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, обполіскуємо і подрібнюємо на крупній тертці або в кухонному комбайні. Далі отриману масу підсолюємо, перчимо й перемішуємо. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо картопляне тісто ложкою. Розрівнюємо і обсмажуємо деруни з кожного боку по 3 хвилинки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Юшка з осетрини - рецепт
Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.
Начинка з капусти для пиріжків
Ароматні домашні пиріжки люблять всі! Важливу роль в пиріжках грає начинка - м'ясна, овочева, сирна, а може фруктова? Але особливо смачними виходять
Пісні голубці з грибами
Якщо ви сидите на дієті або просто стежите за своєю фігурою, то вам припадуть до смаку апетитні голубці з грибами. Це блюдо легко готується і швидко
Вегетаріанські голубці
Голубці з картоплею або рисом з овочами також мають право на існування, адже традиційному українському страви зовсім не обов'язково рясніти м'ясним
Суп-пюре в мультиварці - рецепти
Суп-пюре - це смачну страву, зроблену з перетертого м'яса, круп, овочів. Чудово підходить для дитячого і дієтичного харчування. Давайте детально
Голубці в скороварці
Страви в скороварці виходять соковитими і дуже смачними, так і процес приготування не займає багато часу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати