Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Начинка з капусти для пиріжків

Начинка з капусти для пиріжків

19-03-2015, 18:45
1 976
Начинка з капусти для пиріжків
Мало хто з нас не любить домашню випічку, а пиріжки з капустою - це справжня класика! Така начинка готується досить швидко і легко, і не віднімає багато часу і сил. Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати різні смачні начинки з капусти.

Начинка з капусти і яєць


Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 1 качан;

  • цибулина - 4 шт.;

  • яйце варене - 5 шт.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • зелений цибулю, свіжий кріп - 100 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, цибулю очищаємо, шаткуємо тонкими півкільцями і пасеруємо до прозорості на розігрітій олії, приправте за смаком сіллю і цукром. Цим часом відварюємо курячі яйця круто, охолодити їх і очищаємо від шкаралупи. Білокачанну капусту шаткуємо дуже тоненько, а потім перекладаємо в каструлю і заливаємо крутим окропом. Солимо за смаком, доводимо до кипіння і проварюємо 5-7 хвилин для м'якості. Після цього обережно зливаємо рідину, використовуючи друшляк і ретельно промиваємо холодною водою. Далі беремо рукою жменю капусти, сильно віджимаємо і викладаємо на сковорідку до лучка. Те ж саме проробляємо з усією решті капустою, додаємо шматок вершкового масла і тушкуємо на вогні приблизно 2-3 хвилинки, щоб воно встигло розтопитися. Даємо овочевий начинці охолонути, а цим часом нарізаємо великими шматочками очищені яйця і дрібно рубаємо свіжу зелень. Змішуємо всі інгредієнти з остиглої капустою, приправляємо улюбленими спеціями за смаком і ретельно перемішуємо. Ось і все, смачна та ситна начинка з капусти для пиріжків готова!

    Начинка зі свіжої капусти з томатом


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 500 г;

  • цибулина - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • спеції;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • томатний сік - за смаком;

  • цукровий пісок - щіпка.


  • Приготування
    Чистимо цибулину від лушпиння, нарізаємо тоненькими кільцями, моркву обробляємо і натираємо на крупній тертці. Розігріваємо сковорідку, наливаємо трохи масла й обсмажуємо підготовлені овочі до рум'яного кольору. Цим часом тонко шаткуємо ножем капусту і висипаємо її до обжарке. Приправляємо за смаком спеції, перемішуємо і тушкуємо до повного випаровування виділилася рідини. Після цього вливаємо томатний сік і за бажанням кидаємо лавровий листочок. Ретельно перемішуємо вміст сковорідки, накриваємо кришкою і тушкуємо ще кілька хвилин. Потім акуратно, через друшляк, зливаємо залишки рідини і даємо готової начинки в пиріжки з капусти добре охолонути.

    Начинка з капусти і грибів


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 350 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • свіжі печериці - 250 г;

  • морква - 2 шт.;

  • спеції;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Цибулю, капусту, моркву і гриби чистимо і ретельно промиваємо водою. Потім, капусту тоненько шаткуємо, викладаємо в глибоку сковороду з маслом і тушкуємо на повільному вогні до м'якості. В самому кінці приправляємо її за смаком спеції, перемішуємо і перекладаємо в тарілку, залишаючи остигати. Цим часом нарізаємо скибочками гриби, моркву натираємо на крупній тертці, а цибулька рубаємо тонкими півкільцями. Розігріваємо сковорідку, наливаємо трохи масла й обсмажуємо грибочки. Після того, як випарується вся рідина, додаємо цибулю і моркву пасеруємо ще 5 хвилин. Потім підсолюємо обжарку за смаком, остуджуємо, з'єднуємо з капустою і ретельно перемішуємо.

    Начинка з квашеної капусти


    Інгредієнти:

  • квашена білокачанна капуста - 350 г;

  • морква - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • цукор - 05 ч. ложки;

  • мелений перець - за смаком;

  • масло рослинне для обсмажування.
  • Начинка з капусти для пиріжків


    Приготування
    Морква промиваємо, чистимо і натираємо на середній тертці. Цибулину обробляємо і шаткуємо невеликими кубиками. Після цього розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї трохи рослинного масла, висипаємо підготовлені овочі і пасеруємо їх до готовності. Квашену капусту добре віджимаємо руками від соку, додаємо до обжарке, перемішуємо і заправляємо спеціями за смаком. Після цього накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо начинку 25 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яловичина з капустою
    Яловичина з капустою
    Яловичина з капустою - відмінне ситне блюдо, яке поєднує в собі одночасно і закуску і гарнір. Пропонуємо вам спробувати це чудове страву і
    Бігус зі свіжої капусти
    Бігус зі свіжої капусти
    Бігус зі свіжої капусти - відмінний варіант легкого обіду. Його готують з рубаного м'яса і капусти. За своєю консистенції страва нагадує густі щі.
    Начинка з капусти
    Начинка з капусти
    Капустяна начинка - відмінний і корисний варіант для фарширування млинців, вареників, пирогів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька оригінальних, і в
    Начинка для млинців
    Начинка для млинців
    Млинці - це чудове російське блюдо, яке готують в кожній родині і не тільки на Масляна. Гарні млинці тим, що їх можна готувати на сніданок або просто
    Тушкована капуста на зиму
    Тушкована капуста на зиму
    Капуста - це корисний продукт, який у кулінарії застосовується досить широко. Її варять, тушкують, використовують у створенні супів і салатів, а
    Квашена капуста з журавлиною
    Квашена капуста з журавлиною
    Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний