Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бігус зі свіжої капусти

Бігус зі свіжої капусти

18-03-2015, 08:54
1 230
Бігус зі свіжої капусти
Бігус з свіжої капусти - мабуть, найкраще рішення для тих, хто любить готувати смачні і легкі обіди. Плюси цієї страви в тому, що з простих інгредієнтів виходить вельми цікаве і смачне поєднання овочів і копченостей. З дитинства знайомий смак хрусткого гарніру не залишить байдужим гостей і домашніх. Приготування бігуса зі свіжої капусти вимагає достатню кількість часу, однак ви напевно залишитеся задоволені результатом з задоволенням виконаної роботи.
Сьогодні насамперед дізнаємося, як приготувати бігус з капустою і познайомимося з різними його варіантами. Варто додати, що вибір виду м'яса завжди залишається за вами, ви завжди можете сміливо експериментувати з його кількістю і видом нарізки. Те ж саме стосується і вибору капусти, яка, до речі, може бути як білокачанної, так і кольоровою.

Класичний рецепт бігуса зі свіжої капусти


Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г;

  • рослинна олія - 2 ст. л.;

  • капуста - 1 шт.;

  • вода - 2 ст.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • копчена ковбаса - 250 г;

  • томатна паста - 3 ст. л.;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Розморожене м'ясо нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо на розігріту сковороду, змащену рослинним маслом. Готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи. Після утворення рум'яної скоринки приступаємо до овочів. Капусту очищаємо і шаткуємо, змішуємо з м'ясом і накриваємо блюдо кришкою. Через 10 хвилин наливаємо в сковорідку 2 склянки води і починаємо томити інгредієнти ще протягом 40 хвилин, змінивши середній вогонь на повільний. В цей час очищаємо цибулю і дрібно шаткуємо. Морква промиваємо, очищаємо і нарізаємо соломкою. Обсмажуємо овочі разом з томатною пастою в окремому посуді, через 2 хвилини додаємо нарізану ковбасу. Через 10 хвилин засмажку викладаємо в сковороду з капустою і м'ясом, тушкуємо ще 15 хвилин. В кінці заправляємо страва з капусти спеціями і очищеним мелкорубленним часником. Подавати до столу бігус з капусти можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
    Бігус зі свіжою капустою можна розбавляти не лише м'ясом та копченостями, але й цілими овочевими гамами! Це можуть бути томати, різні види перцю, зелені і все чого забажає душа. Напевно ви отримаєте задоволення від приготування неймовірно ситного бігуса з капустою і картоплею.

    Бігус з капустою і картоплею


    Інгредієнти:

  • свинина - 05 кг;

  • капуста - 400 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • перець солодкий - 1 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. л.

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо розморожуємо і нарізаємо невеликими шматочками. У сковорідку наливаємо невелику кількість води і тушкуємо свинину протягом години на повільному вогні, періодично помішуючи, знімаючи пінку і підливаючи води. Після того, як м'ясо стане м'яким, і вся рідина випарується, обсмажуємо свинину протягом 10-15 хвилин, додавши в сковороду ложку рослинної олії.
    Бігус зі свіжої капусти

    Цибулину очищаємо і нарізаємо півкільцями. Морква промиваємо, очищаємо і нарізаємо соломкою або трьом на крупній тертці. Подрібнені овочі змішати з підсмаженим м'ясом і накриваємо блюдо кришкою. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками, після чого відправляємо на 5-7 хвилин для обжарювання в загальну сковороду. Потім додаємо трохи води і продовжуємо тушкувати інгредієнти під закритою кришкою. У свою чергу очищаємо капусту, дрібно шаткуємо і відправляємо тушкуватися до м'яса. Болгарський перець і помідор промиваємо, очищаємо і нарізаємо кубиками, а після того, як капуста і картопля не стануть м'якими, кладемо їх у бігус. Через 10 хвилин заправляємо блюдо улюбленими спеціями.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яловичина з капустою
    Яловичина з капустою
    Яловичина з капустою - відмінне ситне блюдо, яке поєднує в собі одночасно і закуску і гарнір. Пропонуємо вам спробувати це чудове страву і
    Начинка з капусти для пиріжків
    Начинка з капусти для пиріжків
    Ароматні домашні пиріжки люблять всі! Важливу роль в пиріжках грає начинка - м'ясна, овочева, сирна, а може фруктова? Але особливо смачними виходять
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
    Тушкована капуста зі свининою
    Тушкована капуста зі свининою
    Тушкована капуста зі свининою - знайоме і смачне блюдо з дитинства. Чудово підходить для ситного обіду або вечері, і головне її приготувати досить
    Котлети з капусти
    Котлети з капусти
    Капустяні котлети - чудове корисне блюдо на кожен день. Готувати їх можна з додаванням рису, картоплі, манки, кабачка - тут все залежить від ваших
    Начинка з капусти
    Начинка з капусти
    Капустяна начинка - відмінний і корисний варіант для фарширування млинців, вареників, пирогів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька оригінальних, і в