Котлети з капусти
Капустяні котлети служать не тільки чудовим рецептом перед останніми днями до зарплати, але і простим і смачним блюдом навіть тоді, коли холодильник ламається від кількості страв. Готувати такі котлети можна з абсолютно будь-якими добавками, наприклад, з рисом, картоплею, кабачком або манкою. Тому як приготувати котлети з капусти і з чим їх їсти, ми вирішили присвятити дану статтю.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 700 г;
рослинна олія - 1/4 ст. + масло для смаження;
бульйон - 120 мл;
манна крупа - 1 ст.;
яйця - 2 шт.;
молоко - 500 мл;
сіль, перець - за смаком;
панірувальні сухарі.
Приготування
Капусту миємо й шаткуємо, попередньо видаливши тверду качан в центрі. У сотейник наливаємо бульйон і молоко, злегка додаємо сіль, наливаємо масло і варимо до отриманої рідини капусту до тих пір, поки вона не стане м'якою. Як тільки листя капусти пом'якшилися, в каструлю засипаємо манну крупу і варимо її до набухання (10-15 хвилин). В отриману щільну масу вбиваємо яйця, додаємо за смаком сіль і перець. З капустяно-манної суміші формуємо котлетки і обвалюють їх в панірувальних сухарях . Смажимо котлети з білокачанної капусти з обох боків до золотистого кольору.
Додавати листя капусти в курячі котлети спочатку стали для того, щоб збільшити обсяг готового страви, але крім необхідної маси котлети знаходили небувалу м'якість, ніжність та соковитість.
Інгредієнти:
курячий фарш - 500 г;
капуста - 500 г;
яйце - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
панірувальні сухарі;
олія для смаження.
Приготування
Капусту промиваємо, листя крупно нарізаємо і обварюють в підсоленій воді 10-15 хвилин , до м'якості. Пропускаємо капусту через м'ясорубку, або збиваємо в блендері разом з куркою і кільцями ріпчастої цибулі. У готовий фарш вбиваємо яйце. Якщо маса вийшла занадто рідкою - додайте ложку-другу сухарів, або борошна. Вологими руками формуємо котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Обсмажуємо котлети з капусти і фаршу до готовності і рум'яності з обох сторін.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 500 г;
рис - 2/3 ст.;
кабачок - 2 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
яйце - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
панірувальні сухарі;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Капусту подрібнюємо за допомогою блендера і тушкуємо 7-10 хвилин з томатною пастою, не забувши приправити. До тушкованої капусти додаємо подрібнений аналогічним чином кабачок і продовжуємо готування до тих пір, поки обидва овоча не стануть м'якими.
Поки капуста з кабачком гаситься, рис навмисно развариваем до клейкості і змішуємо з яйцем і тушкованими овочами. Формуємо з готової маси котлетки і обсмажуємо їх в паніровці до золотистого кольору.
Інгредієнти:
картопля - 15 кг;
вершкове масло - 6 ст. ложок;
вершки - 1/2 ст.;
молоко - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком;
білокачанна капуста - 500 г;
яйце - 1 шт.;
борошно - 1 ст.;
рослинне масло - для смаження;
копчена сьомга і сметана для подачі.
Приготування
Картоплю чистимо і відварюємо в підсоленій воді. Пюрируем картопля з маслом і вершками, приправляємо сіллю і перцем. Капусту відварюємо до м'якості і збиваємо за допомогою блендера, додавши яйце.
Змішуємо картоплю з капустою і залишаємо масу в холодильнику на 1-2 години.
Перед приготуванням, борошно змішайте з сіллю і перцем і розподіліть суміш по тарілці. Вологими руками сформуйте котлетки з капустяно-картопляної маси. Обсмажте котлети з обох боків до золотистого кольору. Перед подачею на кожну котлетку покладіть трохи сметани і шматочок копченої сьомги поверх.
Котлети з капусти з манкою
Інгредієнти:
Приготування
Капусту миємо й шаткуємо, попередньо видаливши тверду качан в центрі. У сотейник наливаємо бульйон і молоко, злегка додаємо сіль, наливаємо масло і варимо до отриманої рідини капусту до тих пір, поки вона не стане м'якою. Як тільки листя капусти пом'якшилися, в каструлю засипаємо манну крупу і варимо її до набухання (10-15 хвилин). В отриману щільну масу вбиваємо яйця, додаємо за смаком сіль і перець. З капустяно-манної суміші формуємо котлетки і обвалюють їх в панірувальних сухарях . Смажимо котлети з білокачанної капусти з обох боків до золотистого кольору.
Курячі котлети з капустою
Додавати листя капусти в курячі котлети спочатку стали для того, щоб збільшити обсяг готового страви, але крім необхідної маси котлети знаходили небувалу м'якість, ніжність та соковитість.
Інгредієнти:
Приготування
Капусту промиваємо, листя крупно нарізаємо і обварюють в підсоленій воді 10-15 хвилин , до м'якості. Пропускаємо капусту через м'ясорубку, або збиваємо в блендері разом з куркою і кільцями ріпчастої цибулі. У готовий фарш вбиваємо яйце. Якщо маса вийшла занадто рідкою - додайте ложку-другу сухарів, або борошна. Вологими руками формуємо котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Обсмажуємо котлети з капусти і фаршу до готовності і рум'яності з обох сторін.
Котлети з рису, капусти і кабачків
Інгредієнти:
Приготування
Капусту подрібнюємо за допомогою блендера і тушкуємо 7-10 хвилин з томатною пастою, не забувши приправити. До тушкованої капусти додаємо подрібнений аналогічним чином кабачок і продовжуємо готування до тих пір, поки обидва овоча не стануть м'якими.
Поки капуста з кабачком гаситься, рис навмисно развариваем до клейкості і змішуємо з яйцем і тушкованими овочами. Формуємо з готової маси котлетки і обсмажуємо їх в паніровці до золотистого кольору.
Котлети з капусти і картоплі з копченою сьомгою
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо і відварюємо в підсоленій воді. Пюрируем картопля з маслом і вершками, приправляємо сіллю і перцем. Капусту відварюємо до м'якості і збиваємо за допомогою блендера, додавши яйце.
Змішуємо картоплю з капустою і залишаємо масу в холодильнику на 1-2 години.
Перед приготуванням, борошно змішайте з сіллю і перцем і розподіліть суміш по тарілці. Вологими руками сформуйте котлетки з капустяно-картопляної маси. Обсмажте котлети з обох боків до золотистого кольору. Перед подачею на кожну котлетку покладіть трохи сметани і шматочок копченої сьомги поверх.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні котлети - рецепт
Якщо ви любите смачненькі страви з картоплі, картопляні котлетки будуть вам до душі. Готувати їх дуже легко - потрібно просто зварити пюре, додати в
Котлети в панірувальних сухарях
Котлети, приготовані в панірувальних сухарях, виходять соковитими всередині і мають приємну золотисту скоринку зовні. Давайте розберемося, як
Шніцель з капусти
Шніцель з капусти прекрасно доповнять обід як вегетаріанця, так і м'ясниць. Ці низькокалорійні капустяні "котлетки" підходять до будь гарнірів і
Грибні котлети з манкою
Котлети - смачне і соковите блюдо, яке люблять багато. Їх можна готувати не тільки з м'ясного фаршу, але з будь-яких овочів. І сьогодні ми розповімо,
Пісні котлети з капусти
Котлети - смачне і ситне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами створення пісних котлет з капусти.
Котлети з брокколі
Овочеві котлетки - прекрасне блюдо для шанувальників здорового способу життя і вегетаріанців. Їх можна готувати з додаванням різних овочів, і кожен