Вернуться назад Распечатать

Котлети з капусти

Котлети з капусти
Капустяні котлети служать не тільки чудовим рецептом перед останніми днями до зарплати, але і простим і смачним блюдом навіть тоді, коли холодильник ламається від кількості страв. Готувати такі котлети можна з абсолютно будь-якими добавками, наприклад, з рисом, картоплею, кабачком або манкою. Тому як приготувати котлети з капусти і з чим їх їсти, ми вирішили присвятити дану статтю.

Котлети з капусти з манкою


Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 700 г;

  • рослинна олія - 1/4 ст. + масло для смаження;

  • бульйон - 120 мл;

  • манна крупа - 1 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 500 мл;

  • сіль, перець - за смаком;

  • панірувальні сухарі.


  • Приготування
    Капусту миємо й шаткуємо, попередньо видаливши тверду качан в центрі. У сотейник наливаємо бульйон і молоко, злегка додаємо сіль, наливаємо масло і варимо до отриманої рідини капусту до тих пір, поки вона не стане м'якою. Як тільки листя капусти пом'якшилися, в каструлю засипаємо манну крупу і варимо її до набухання (10-15 хвилин). В отриману щільну масу вбиваємо яйця, додаємо за смаком сіль і перець. З капустяно-манної суміші формуємо котлетки і обвалюють їх в панірувальних сухарях . Смажимо котлети з білокачанної капусти з обох боків до золотистого кольору.

    Курячі котлети з капустою


    Додавати листя капусти в курячі котлети спочатку стали для того, щоб збільшити обсяг готового страви, але крім необхідної маси котлети знаходили небувалу м'якість, ніжність та соковитість.
    Інгредієнти:

  • курячий фарш - 500 г;

  • капуста - 500 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • панірувальні сухарі;

  • олія для смаження.


  • Приготування
    Капусту промиваємо, листя крупно нарізаємо і обварюють в підсоленій воді 10-15 хвилин , до м'якості. Пропускаємо капусту через м'ясорубку, або збиваємо в блендері разом з куркою і кільцями ріпчастої цибулі. У готовий фарш вбиваємо яйце. Якщо маса вийшла занадто рідкою - додайте ложку-другу сухарів, або борошна. Вологими руками формуємо котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Обсмажуємо котлети з капусти і фаршу до готовності і рум'яності з обох сторін.

    Котлети з рису, капусти і кабачків


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 500 г;

  • рис - 2/3 ст.;

  • кабачок - 2 шт.;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • панірувальні сухарі;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Капусту подрібнюємо за допомогою блендера і тушкуємо 7-10 хвилин з томатною пастою, не забувши приправити. До тушкованої капусти додаємо подрібнений аналогічним чином кабачок і продовжуємо готування до тих пір, поки обидва овоча не стануть м'якими.
    Поки капуста з кабачком гаситься, рис навмисно развариваем до клейкості і змішуємо з яйцем і тушкованими овочами. Формуємо з готової маси котлетки і обсмажуємо їх в паніровці до золотистого кольору.

    Котлети з капусти і картоплі з копченою сьомгою


    Інгредієнти:

  • картопля - 15 кг;

  • вершкове масло - 6 ст. ложок;

  • вершки - 1/2 ст.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • білокачанна капуста - 500 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • рослинне масло - для смаження;

  • копчена сьомга і сметана для подачі.


  • Котлети з капусти
    Приготування
    Картоплю чистимо і відварюємо в підсоленій воді. Пюрируем картопля з маслом і вершками, приправляємо сіллю і перцем. Капусту відварюємо до м'якості і збиваємо за допомогою блендера, додавши яйце.
    Змішуємо картоплю з капустою і залишаємо масу в холодильнику на 1-2 години.
    Перед приготуванням, борошно змішайте з сіллю і перцем і розподіліть суміш по тарілці. Вологими руками сформуйте котлетки з капустяно-картопляної маси. Обсмажте котлети з обох боків до золотистого кольору. Перед подачею на кожну котлетку покладіть трохи сметани і шматочок копченої сьомги поверх.