Капустяні котлети служать не тільки чудовим рецептом перед останніми днями до зарплати, але і простим і смачним блюдом навіть тоді, коли холодильник ламається від кількості страв. Готувати такі котлети можна з абсолютно будь-якими добавками, наприклад, з рисом, картоплею, кабачком або манкою. Тому як приготувати котлети з капусти і з чим їх їсти, ми вирішили присвятити дану статтю.
Котлети з капусти з манкою
Інгредієнти: білокачанна капуста - 700 г; рослинна олія - 1/4 ст. + масло для смаження; бульйон - 120 мл; манна крупа - 1 ст.; яйця - 2 шт.; молоко - 500 мл; сіль, перець - за смаком; панірувальні сухарі. Приготування Капусту миємо й шаткуємо, попередньо видаливши тверду качан в центрі. У сотейник наливаємо бульйон і молоко, злегка додаємо сіль, наливаємо масло і варимо до отриманої рідини капусту до тих пір, поки вона не стане м'якою. Як тільки листя капусти пом'якшилися, в каструлю засипаємо манну крупу і варимо її до набухання (10-15 хвилин). В отриману щільну масу вбиваємо яйця, додаємо за смаком сіль і перець. З капустяно-манної суміші формуємо котлетки і обвалюють їх в панірувальних сухарях . Смажимо котлети з білокачанної капусти з обох боків до золотистого кольору.
Курячі котлети з капустою
Додавати листя капусти в курячі котлети спочатку стали для того, щоб збільшити обсяг готового страви, але крім необхідної маси котлети знаходили небувалу м'якість, ніжність та соковитість.
Інгредієнти: курячий фарш - 500 г; капуста - 500 г; яйце - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; панірувальні сухарі; олія для смаження. Приготування Капусту промиваємо, листя крупно нарізаємо і обварюють в підсоленій воді 10-15 хвилин , до м'якості. Пропускаємо капусту через м'ясорубку, або збиваємо в блендері разом з куркою і кільцями ріпчастої цибулі. У готовий фарш вбиваємо яйце. Якщо маса вийшла занадто рідкою - додайте ложку-другу сухарів, або борошна. Вологими руками формуємо котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Обсмажуємо котлети з капусти і фаршу до готовності і рум'яності з обох сторін.
Котлети з рису, капусти і кабачків
Інгредієнти: білокачанна капуста - 500 г; рис - 2/3 ст.; кабачок - 2 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; яйце - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; панірувальні сухарі; рослинне масло - для смаження. Приготування Капусту подрібнюємо за допомогою блендера і тушкуємо 7-10 хвилин з томатною пастою, не забувши приправити. До тушкованої капусти додаємо подрібнений аналогічним чином кабачок і продовжуємо готування до тих пір, поки обидва овоча не стануть м'якими.
Поки капуста з кабачком гаситься, рис навмисно развариваем до клейкості і змішуємо з яйцем і тушкованими овочами. Формуємо з готової маси котлетки і обсмажуємо їх в паніровці до золотистого кольору.
Котлети з капусти і картоплі з копченою сьомгою
Інгредієнти: картопля - 15 кг; вершкове масло - 6 ст. ложок; вершки - 1/2 ст.; молоко - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; білокачанна капуста - 500 г; яйце - 1 шт.; борошно - 1 ст.; рослинне масло - для смаження; копчена сьомга і сметана для подачі. Приготування Картоплю чистимо і відварюємо в підсоленій воді. Пюрируем картопля з маслом і вершками, приправляємо сіллю і перцем. Капусту відварюємо до м'якості і збиваємо за допомогою блендера, додавши яйце.
Змішуємо картоплю з капустою і залишаємо масу в холодильнику на 1-2 години.
Перед приготуванням, борошно змішайте з сіллю і перцем і розподіліть суміш по тарілці. Вологими руками сформуйте котлетки з капустяно-картопляної маси. Обсмажте котлети з обох боків до золотистого кольору. Перед подачею на кожну котлетку покладіть трохи сметани і шматочок копченої сьомги поверх.