Бігус з свіжої капусти - мабуть, найкраще рішення для тих, хто любить готувати смачні і легкі обіди. Плюси цієї страви в тому, що з простих інгредієнтів виходить вельми цікаве і смачне поєднання овочів і копченостей. З дитинства знайомий смак хрусткого гарніру не залишить байдужим гостей і домашніх. Приготування бігуса зі свіжої капусти вимагає достатню кількість часу, однак ви напевно залишитеся задоволені результатом з задоволенням виконаної роботи.
Сьогодні насамперед дізнаємося, як приготувати бігус з капустою і познайомимося з різними його варіантами. Варто додати, що вибір виду м'яса завжди залишається за вами, ви завжди можете сміливо експериментувати з його кількістю і видом нарізки. Те ж саме стосується і вибору капусти, яка, до речі, може бути як білокачанної, так і кольоровою.
Класичний рецепт бігуса зі свіжої капусти
Інгредієнти: яловичина - 500 г; рослинна олія - 2 ст. л.; капуста - 1 шт.; вода - 2 ст.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 2 шт.; копчена ковбаса - 250 г; томатна паста - 3 ст. л.; часник - 1 зубчик; сіль - за смаком. Приготування Розморожене м'ясо нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо на розігріту сковороду, змащену рослинним маслом. Готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи. Після утворення рум'яної скоринки приступаємо до овочів. Капусту очищаємо і шаткуємо, змішуємо з м'ясом і накриваємо блюдо кришкою. Через 10 хвилин наливаємо в сковорідку 2 склянки води і починаємо томити інгредієнти ще протягом 40 хвилин, змінивши середній вогонь на повільний. В цей час очищаємо цибулю і дрібно шаткуємо. Морква промиваємо, очищаємо і нарізаємо соломкою. Обсмажуємо овочі разом з томатною пастою в окремому посуді, через 2 хвилини додаємо нарізану ковбасу. Через 10 хвилин засмажку викладаємо в сковороду з капустою і м'ясом, тушкуємо ще 15 хвилин. В кінці заправляємо страва з капусти спеціями і очищеним мелкорубленним часником. Подавати до столу бігус з капусти можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Бігус зі свіжою капустою можна розбавляти не лише м'ясом та копченостями, але й цілими овочевими гамами! Це можуть бути томати, різні види перцю, зелені і все чого забажає душа. Напевно ви отримаєте задоволення від приготування неймовірно ситного бігуса з капустою і картоплею.
Бігус з капустою і картоплею
Інгредієнти: свинина - 05 кг; капуста - 400 г; картопля - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 2 шт.; помідор - 1 шт.; перець солодкий - 1 шт.; масло рослинне - 2 ст. л. сіль - за смаком. Приготування М'ясо розморожуємо і нарізаємо невеликими шматочками. У сковорідку наливаємо невелику кількість води і тушкуємо свинину протягом години на повільному вогні, періодично помішуючи, знімаючи пінку і підливаючи води. Після того, як м'ясо стане м'яким, і вся рідина випарується, обсмажуємо свинину протягом 10-15 хвилин, додавши в сковороду ложку рослинної олії.
Цибулину очищаємо і нарізаємо півкільцями. Морква промиваємо, очищаємо і нарізаємо соломкою або трьом на крупній тертці. Подрібнені овочі змішати з підсмаженим м'ясом і накриваємо блюдо кришкою. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками, після чого відправляємо на 5-7 хвилин для обжарювання в загальну сковороду. Потім додаємо трохи води і продовжуємо тушкувати інгредієнти під закритою кришкою. У свою чергу очищаємо капусту, дрібно шаткуємо і відправляємо тушкуватися до м'яса. Болгарський перець і помідор промиваємо, очищаємо і нарізаємо кубиками, а після того, як капуста і картопля не стануть м'якими, кладемо їх у бігус. Через 10 хвилин заправляємо блюдо улюбленими спеціями.