Мало хто з нас не любить домашню випічку, а пиріжки з капустою - це справжня класика! Така начинка готується досить швидко і легко, і не віднімає багато часу і сил. Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати різні смачні начинки з капусти.
Начинка з капусти і яєць
Інгредієнти: білокачанна капуста - 1 качан; цибулина - 4 шт.; яйце варене - 5 шт.; масло вершкове - 100 г; зелений цибулю, свіжий кріп - 100 г; спеції. Приготування Отже, цибулю очищаємо, шаткуємо тонкими півкільцями і пасеруємо до прозорості на розігрітій олії, приправте за смаком сіллю і цукром. Цим часом відварюємо курячі яйця круто, охолодити їх і очищаємо від шкаралупи. Білокачанну капусту шаткуємо дуже тоненько, а потім перекладаємо в каструлю і заливаємо крутим окропом. Солимо за смаком, доводимо до кипіння і проварюємо 5-7 хвилин для м'якості. Після цього обережно зливаємо рідину, використовуючи друшляк і ретельно промиваємо холодною водою. Далі беремо рукою жменю капусти, сильно віджимаємо і викладаємо на сковорідку до лучка. Те ж саме проробляємо з усією решті капустою, додаємо шматок вершкового масла і тушкуємо на вогні приблизно 2-3 хвилинки, щоб воно встигло розтопитися. Даємо овочевий начинці охолонути, а цим часом нарізаємо великими шматочками очищені яйця і дрібно рубаємо свіжу зелень. Змішуємо всі інгредієнти з остиглої капустою, приправляємо улюбленими спеціями за смаком і ретельно перемішуємо. Ось і все, смачна та ситна начинка з капусти для пиріжків готова!
Начинка зі свіжої капусти з томатом
Інгредієнти: білокачанна капуста - 500 г; цибулина - 3 шт.; морква - 1 шт.; спеції; лавровий лист - 2 шт.; томатний сік - за смаком; цукровий пісок - щіпка. Приготування Чистимо цибулину від лушпиння, нарізаємо тоненькими кільцями, моркву обробляємо і натираємо на крупній тертці. Розігріваємо сковорідку, наливаємо трохи масла й обсмажуємо підготовлені овочі до рум'яного кольору. Цим часом тонко шаткуємо ножем капусту і висипаємо її до обжарке. Приправляємо за смаком спеції, перемішуємо і тушкуємо до повного випаровування виділилася рідини. Після цього вливаємо томатний сік і за бажанням кидаємо лавровий листочок. Ретельно перемішуємо вміст сковорідки, накриваємо кришкою і тушкуємо ще кілька хвилин. Потім акуратно, через друшляк, зливаємо залишки рідини і даємо готової начинки в пиріжки з капусти добре охолонути.
Начинка з капусти і грибів
Інгредієнти: білокачанна капуста - 350 г; цибулина - 2 шт.; свіжі печериці - 250 г; морква - 2 шт.; спеції; масло рослинне - 2 ст. ложки. Приготування Цибулю, капусту, моркву і гриби чистимо і ретельно промиваємо водою. Потім, капусту тоненько шаткуємо, викладаємо в глибоку сковороду з маслом і тушкуємо на повільному вогні до м'якості. В самому кінці приправляємо її за смаком спеції, перемішуємо і перекладаємо в тарілку, залишаючи остигати. Цим часом нарізаємо скибочками гриби, моркву натираємо на крупній тертці, а цибулька рубаємо тонкими півкільцями. Розігріваємо сковорідку, наливаємо трохи масла й обсмажуємо грибочки. Після того, як випарується вся рідина, додаємо цибулю і моркву пасеруємо ще 5 хвилин. Потім підсолюємо обжарку за смаком, остуджуємо, з'єднуємо з капустою і ретельно перемішуємо.
Начинка з квашеної капусти
Інгредієнти: квашена білокачанна капуста - 350 г; морква - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; цукор - 05 ч. ложки; мелений перець - за смаком; масло рослинне для обсмажування. Приготування Морква промиваємо, чистимо і натираємо на середній тертці. Цибулину обробляємо і шаткуємо невеликими кубиками. Після цього розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї трохи рослинного масла, висипаємо підготовлені овочі і пасеруємо їх до готовності. Квашену капусту добре віджимаємо руками від соку, додаємо до обжарке, перемішуємо і заправляємо спеціями за смаком. Після цього накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо начинку 25 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.