Звичайно, найбільш смачні перші страви готують з м'ясом. Але це зовсім не означає, що в піст не можна приготувати нічого смачного. Зараз ми вам розповімо, як приготувати пісний суп, щоб він вийшов смачним і ароматним.
Пісний суп гороховий
Інгредієнти: сухий горох - 200 г; цибуля ріпчаста середнього розміру - 2 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 4 шт.; часник - 2 зубки; борошно - 30 г; запашний перець - 5 шт.; сіль. Приготування Сухий горох промиваємо, заливаємо водою, щоб він набух. У каструлю наливаємо 3 літри води, у неї кладемо цілу цибулину, нарізану кружальцями моркву і спеції. Після закипання овочевого бульйону вогонь зменшуємо. Картоплю нарізаємо брусочками і поміщаємо в каструлю. З гороху зливаємо воду і відправляємо його до решти інгредієнтів. Доводимо суп до кипіння і знімаємо піну. Варимо хвилин 20. Другу цибулину дрібно кришимо, а решту моркву тремо на дрібній тертці. На сковороді на рослинному маслі робимо зажарку з підготовленої моркви і цибулі. Після цього на чистій сухій сковороді обсмажуємо борошно до тих пір, поки вона трохи потемніє. На це потрібно приблизно 3 хвилини. Всипаємо її в бульйон потроху, постійно помішуючи. Додаємо зажарку, видавлюємо часник і варимо хвилин 10 після чого підсолюємо за смаком і вимикаємо. Подаємо пісний гороховий суп до столу, притрусивши січеною зеленню.
Пісні щі з квашеної капусти
Інгредієнти: вода - 2 літри; капуста кисла - 350 г; свіжа морква - 1 шт.; картопля - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; рослинне масло - 20 мл; часник - 1 шт.; борошно пшеничне - 1 ст. ложка; лавровий лист, чорний перець горошком, сіль, зелень - за смаком. Приготування З капусти зливаємо розсіл, але виливати його не поспішаємо - він ще буде потрібен. Капусту заливаємо 1 літром води і на невеликому вогні тушкуємо приблизно 1 годину. Очищаємо картоплю, ріжемо його брусками і кладемо в каструлю з капустою. Вливаємо ще 1 літр води і варимо 20 хвилин - до готовності картоплі. Тим часом дрібно шаткуємо моркву пасеруємо на рослинній олії, періодично помішуючи. Перекладаємо зажарку в суп, а в цьому ж маслі обсмажуємо подрібнену цибулю. Якщо потрібно, масла можна ще долити. Готову пасеровку з цибулі теж відправляємо в суп. Добре перемішуємо і на повільному вогні витримуємо хвилин 15. Тепер пробуємо наші пісні щі на смак. Якщо потрібно, підсолюємо. Якщо не вистачає кислоти, вливаємо трохи розсолу. А якщо навпаки щі вийшли кислуватими, то вливаємо трохи води. Щоб надати супу більш наваристу консистенцію, обсмажуємо на сковороді 1 столову ложку борошна, розбавляємо її 100 мл води і швидко перемішуємо. Виливаємо суміш у суп і знову добре розмішуємо. Проварюємо ще близько 1 хвилини, додаємо подрібнений часник, спеції і тушкуємо суп на малому вогні ще хвилин 5. Тепер пісні щі готові.
Суп квасолевий пісний
Інгредієнти: квасоля біла суха - 200 г; вода - 3 л; томатна паста - 2 ст. ложки; ріпчасту цибулю великого розміру - 1 шт.; морква велика - 1 шт.; картопля середнього розміру - 3-4 шт.; рослинна олія без запаху - 2 ст. ложки; сіль. Приготування Квасоля промиваємо, заливаємо водою і залишаємо години на 4 щоб вона набухла. Після цього у цій же рідини відварюємо до напівготовності. Нашатковані цибулю і моркву пасеруємо на рослинній олії. Практично в самому кінці до овочів додаємо томатну пасту. У каструлю з квасолею кладемо порізану кубиками картоплю і варимо хвилин 20. Хвилин за 5 до закінчення процесу варіння додаємо цибулю з морквою в томаті. Пробуємо квасолевий суп на смак і підсолюємо.
Пісний розсольник з перловкою
Інгредієнти: крупа перлова - 100 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; солоні огірки - 4 шт.; картопля - 4 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; морква - 1 шт.; зелений перець чилі - 1 шт.; рослинна олія без запаху - 50 мл; сіль, перець. Приготування Перловку миємо і ставимо варити. Після закипання вогонь зменшуємо. Очищену моркву натираємо на тертці, цибулю шаткуємо кубиками, а огірки - соломкою. Перець чилі ріжемо тонкими кружками. У сковороду вливаємо олію, викладаємо овочі і обсмажуємо, помішуючи. Додаємо солоні огірки, перець, добре перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин на невеликому вогні. Тепер викладаємо томатну пасту, додаємо перець, сіль, знову перемішуємо і протушиваем ще хвилини 3. Тепер знімаємо сковороду з вогню. Картопля шаткуємо крупною соломкою і додаємо його в каструлю з крупою. Варимо до готовності. Тепер, коли і крупа, і картопля будуть готові, кладемо в каструлю засмажку. Перемішуємо і на малому вогні варимо хвилин 7. Накриваємо каструлю з розсольником кришкою і даємо постояти хвилин 10.