Опеньки - найсмачніші з усіх видів пластинчатих грибів. Вони чудово насичують смаком і неймовірним ароматом будь літні страви. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дивовижний грибний супчик з опеньків.
Рецепт грибного супу з вівсяними пластівцями з опеньків
Інгредієнти: корінь селери - 50 г; яловичий бульйон - 2 л; картопля - 2 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; пластівці вівсяні - 2 ст. ложки; свіжі гриби - 150 г; спеції; свіжа зелень. Приготування Отже, спочатку варимо з вами яловичий бульйон . Цим часом промиваємо, очищаємо і дрібно нарізаємо корінь селери. Потім обсмажуємо його на розігрітій сковорідці до золотистої скоринки з додаванням рослинного масла. Картопля промиваємо, очищаємо від шкірки і шаткуємо невеликими кубиками. Гриби обробляємо, подрібнюємо скибочками.
Далі в киплячий бульйон кидаємо нарізану картоплю, обсмажену корінь селери і грибочки. Варимо супчик хвилин 10 після чого додаємо в бульйон вівсяні пластівці, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо ще хвилин 5-7. При подачі на стіл посипаємо блюдо нарізаною зеленню і подаємо тільки в гарячому вигляді.
Грибний суп з маринованих опеньків
Інгредієнти: мариновані опеньки - 500 г; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; рис - 05 склянки; рослинне масло - 2 ст. ложки; вода - 3 л; зелень, спеції. Приготування Очищаємо овочі і все ретельно промиваємо. Потім моркву і цибулю шаткуємо тонкою соломкою і пасеруємо на соняшниковій маслечко. Картоплю нарізаємо соломкою, кидаємо в киплячу воду і варимо 10 хвилин, після чого додаємо промитий рис і овочеву обжарку.
Коли рис і картопля будуть практично готові, викладаємо в каструлю мариновані грибочки разом з розсолом, підсолюємо суп по смаку і залишаємо на плиті ще на 2-3 хвилини. Тепер розливаємо готовий грибний суп по тарілках, щедро посипаємо його подрібненої улюбленої зеленню, кладемо ложечку жирної сметани і звемо всю сім'ю до столу!
Грибний крем-суп з опеньків
Інгредієнти: заморожені опеньки - 300 г; цибулина - 1 шт.; картопля - 1 шт.; імбир - щіпка; бульйон - 2 ст.; вершки - 1 ст. Приготування Картоплю чистимо, нарізаємо соломкою, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо і варимо на середньому вогні. Не втрачаючи часу дарма, розморожуємо будь-яким способом опеньки. Цибулю чистимо, шаткуємо і пасеруємо в вершковому маслечко до прозорості, додаємо гриби і тушкуємо на маленькому вогні під кришкою. Коли картопля буде готова, перекладаємо її разом з обсмаженням в блендер і добре збиваємо.
Далі відправляємо отриману масу в картопляний бульйон, ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння. Не припиняючи помішування, вимикаємо плиту, вливаємо вершки і залишаємо наш крем-суп потомитися ще хвилин 5. В цей же час додаємо сіль, перець, імбир та інші спеції за смаком.
Грибний суп з заморожених опеньків
Інгредієнти: заморожені опеньки - 500 г; вода - 2 л; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; сметана - 2 ст. ложки; цибулина - 1 шт.; зелень, спеції. Приготування Заморожені опеньки гарненько промиваємо теплою водою, перекладаємо в каструлю, заливаємо окропом і проварюємо на середньому вогні протягом 30 хвилин. Потім воду обережно зливаємо, заливаємо гриби 2 літрами окропу і повертаємо на плиту. Овочі промиваємо, чистимо, картоплю ріжемо дрібненькими кубиками і кидаємо в суп разом з цибулькою і морквою. Варимо до готовності картоплі, після чого акуратно виймаємо цибулину і морквину і викидаємо. Пряний грибний супчик з опеньків подаємо в гарячому вигляді, додавши сметану і зелень за бажанням.